Zelma, Rajmund

Tízezer arc

2011.11.15. 15:16

Programkereső

Ázbej Kristóf kiállítása 2011. november 16-án, este hét órakor nyílik a Tat Galériában.

A bemutatott képek a Párizsban és Budapesten élő, alkotó művész legújabb sorozata, egyben a fuzionizmus első bemutatkozása is Budapesten. A különleges eljárással és gondolati háttérrel készült sorozat összefüggéseiről és Ázbej Kristóf művészetének legfontosabb céljairól a megnyitó programon Beke László beszél.

Ázbej Kristóf: Tízezer arc
Ázbej Kristóf: Tízezer arc

Ázbej Kristóf 1953-ban született Budapesten. Iskoláit Budapesten, Algériában és Párizsban végezte. Sokoldalú képző- és projekttervező művész. Munkái 1973-tól jelennek meg kiadványokban és kiállításokon. 1984-ben a Párizstól két kilométerre fekvő Bagneux városában létrehozta a Musée X-Point-Zéro, Grotto One Galériát, amelynek falaira 1982 és 1996 között egy közel 50 négyzetméter felületű egybefüggő óriáskollázst készített. A körkép folytatására dolgozta ki a The Geat Wall of Human Endeavor, majd a Memory Accelerator Tubes projekteket. Az ezredforduló évei alatt a francia Millenniumi Bizottság felkérésére egy Message to Earth munkacímen futó, építészeti és filmművészeti elemeket is magába foglaló komplex művészeti projekt fejlesztésén dolgozott. 2008-ban egy ma már több száz portréból álló, digitális eszközökkel létrehozott festmény-sorozatot kezdett el, amellyel egy alapvetően új formanyelv alapjait teremtette meg.

2011-ben The Winning Strategy címen megfogalmazta az Első Fuzionista Kiáltvány angol nyelvű vázlatát, ezzel megalapítva a fuzionizmus nemzetközi művészeti irányzatát. A művész jelenleg Párizsban és Budapesten él és dolgozik.

Tízezer arc - Ázbej Kristóf kiállítása
Tat Galéria - 2011. november 17. - december 3.
Nyitva tartás: szerdától péntekig 12-19 óráig, szombaton 12-15 óráig