Béla

Tolkien és Dickens közös könyve

2012.04.20. 09:25

Programkereső

JRR Tolkien legidősebb fiúunokája és Charles Dickens ükunokája két gyerekeknek szánt fantasy könyvön dolgozik együtt.

A költő Michael Tolkien, A hobbit című világhírű regény szerzőjének unokája két regényt fog írni azon történetek alapján, amelyeket még gyermekként hallott a nagyapjától. Gerald Dickens, a viktoriánus kor egyik legnagyobb írójaként számon tartott Charles Dickens ükunokája pedig a regények hangoskönyv változatainak lesz a narrátora - olvasható a BBC brit közszolgálati tartalomszolgáltató honlapján (www.bbc.co.uk).

John Ronald Reuel Tolkien
John Ronald Reuel Tolkien

Mindkét verzió még év vége előtt a boltok polcaira kerül. A Thames River Press nevű kiadó szerint a Wish (Kívánság) címen megjelenő első könyvet Florence Bone 1923-as műve, a The Rose-Coloured Wish című írás inspirálta. A történet két gyermekről szól, akik meg akarják menteni alpesi völgyüket és közben számos kalandba keverednek. Michael Tolkien ez előtt a mára elfeledett mese előtt szeretne tisztelegni, és "új köntösbe csomagolva visszaidézni annak eredeti szellemiségét".
"Ez egy időtlen mese, amelyet hála Michael Tolkiennek, most ismét évtizedeken keresztül élvezhetnek majd a gyerekek" - idézte Gerald Dickenst a BBC.
A Rainbow (Szivárvány) című második könyv Bone 1910-ben megjelent, The Other Side of the Rainbow című regénye alapján készül.