Béla

Scherer Péter újnyugatos estjén jóféle borokat kínálnak

2012.05.15. 07:30

Programkereső

A Nyugat Most bemutatkozása – ami ugye a Nyugat Ma folytatása is – nagyon „ütősre” sikeredett.

Nem csoda, hiszen a szépirodalmi folyóirat alapító-főszerkesztője, Szabó Zoltán Attila mellé felsorakozott szerzői mag annyira erős, amellyel napjainkban kevés sajtóorgánum képes felvenni a versenyt. Az alkotók között szerepel: Lackfi, Czeizel, Csukás, Kányádi, Zalán, Petőcz, Schwalm, Tamás Menyhért, Kálloy Molnár Péter, Babics Imre, Bolemant László, Bujdosó Alpár, Vörös István, Sipos Lajos, Palya Bea, Lárai Eszter és Horváth Orsolya.

Scherer Péter
Scherer Péter

A folyóirat 3000 példányban jelent meg és a lap fenntartói folyamatosan törekszenek az oldalszám növelésére is. (Lásd: a napokon belül megjelenő új Nyugatot.) A szépirodalmi orgánum a Lapker hálózatában kapható, de egyes kulturális intézményekben, kávéházakban (SemiramiS, New York kávézó, Zara Hotel Gallery Café, Corinthia Hotel, Déryné Bisztró, Bock Bisztró, Café Dorottya, Francia Intézet, Hagyományok Háza) is fellelhető. S a további siker borítékolható, hisz' a Nyugat Most minden hónapban egy különleges esttel is meglepi a kortárs kultúrára nyitott olvasókat.

A májusi eseménynek (május 16-án este fél nyolckor) az impozáns Karády Katalin Múzeum és Kávéház ad otthont, ahol Scherer Péter színművész csemegézik az újnyugatos művekből. A vendégek közben négyfajta, jókedvre derítő nedűbe is belekóstolhatnak. Ismét valódi érték születésének lehetünk tanúi.