Sándor, Ede

És mégis megszólal a pálca

2012.05.23. 13:45

Programkereső

Az idén 70. születésnapját ünneplő Medveczky Ádám és Simon Erika írónő beszélgetéséből a Kairosz Kiadó jelentetett meg könyvet.

Medveczky Ádám tavaly júliusban töltötte be 70. esztendejét, a 2011-es év azonban nemcsak évfordulókban volt kerek az Operaház karmestere számára, a teljesség a kiosztásra kerülő legrangosabb hazai díjakban is megmutatkozott: márciusban Kossuth-díjjal jutalmazták, októberben születésnapja és operaházi működésének negyvenedik évfordulója alkalmából pedig Ókovács Szilveszter kormánybiztos nyújtotta át neki a rangos Mesterművész-elismerést. Az interjúkötet ötlete is ez idő tájt merült fel Simon Erika írónőben, a kettejük beszélgetéseiből született könyv pedig idén májusban jelent meg a Kairosz Kiadó Miért hiszek? című sorozatának legújabb köteteként.

Medveczky Ádám
Medveczky Ádám

A személyes élményekben gazdag, sokszor spontán társalgások során éppúgy esett szó Medveczky szakmai és személyes élettörténetéről, mint a család és a régmúlt emlékeiről, valamint a hazaszeretetről és a hitvallásról. Az érdeklődők a könyvesboltok mellett a június 7. és 12. között megrendezésre kerülő Könyvhéten is rátalálhatnak a szeretett karmester személyes hangú, élettörténeti zsebkönyvére. A Miért hiszek? című sorozat korábbi köteteiben olyan neves előadóművészeket is megszólítottak már, mint Gulyás Dénes, Tokodi Ilona vagy az épp májusban jubiláló Kocsis Zoltán.

A július 15-én született karmesterrel már a Fidelio magazin is készített interjút, amiből ha könyv ugyan nem is készült, egy későbbi interjúkötetbe jó eséllyel pályázna. De addig is elérhető online felületünkön, erre a linkre kattintva.

És mégis megszólal a pálca - Medveczky Ádámmal Simon Erika beszélget
És mégis megszólal a pálca - Medveczky Ádámmal Simon Erika beszélget