Csilla, Noémi

Nyugat Bár Ungvári Tamással

2012.06.08. 10:15

Programkereső

A Széchenyi-díjas tanár–irodalomtörténész–televíziós személyiséggel Turczi István beszélget június 17-én a New York Kávéházban.

Április 15-e óta rendszeresen ismét irodalommal telik meg a New York Kávéház. A negyedévenként jelentkező Irodalmi Páholy mini-kiállításoknak is helyet ad, a Nyugat Bár keretében pedig ismert írók és barátaik beszélgetnek elsősorban a nyugatos hagyományokról és továbbélésükről. A budapesti New York Kávéház nyerte el nemrégiben a Világ Legszebb Kávéháza címet, de nekünk, magyaroknak a New York több mint kávéház: irodalmi hagyományunk, nemzeti önismeretünk része és büszkesége. A New York Irodalmi Páholy elindítása tisztelgés a nagy elődök és a mai írónagyságok előtt.

Ungvári Tamás
Ungvári Tamás

A New York Irodalmi Páholy következő estjének fővendége a Széchenyi-díjas tanár-irodalomtörténész-televíziós személyiség, Ungvári Tamás lesz, aki művészbarátai körében mesél a nyugatos hagyományok továbbéléséről a házigazdával, Turczi Istvánnal. Az estről Turczi István mesélt nekünk a Fidelio Klasszik című műsorban:

Ha 2012. június 13-án 12 óráig helyesen válaszol alábbi kérdésünkre, partnerével részt vehet a június 17-én 18 órakor kezdődő beszélgetésen a New York Kávéház Vörös Szalonjában.

Kérdésünk: Mi a címe Ungvári Tamás legutóbb, 2011-ben megjelent kötetének?