Sándor, Ede

Indul az Armel Operafesztivál - rapid játék

2012.09.27. 10:06

Programkereső

Az Armel Operaverseny és Fesztivál idén rendhagyó módon Szeged helyett Budapesten, az Uránia Nemzeti Filmszínházban rendezi meg nyitóhangversenyét október 2-án. Játsszon a Fidelióval, és másodmagával legyen vendégünk a koncerten!

A koncertet, melyen az eddigi évek ikonikus versenyzői mellett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem kiváló tehetségei is fellépnek, a fesztivál hagyományaihoz híven a Szegedi Szimfonikus Zenekar kíséri. Az est programjában Puccini-, Verdi-, Rossini-áriák és népszerű opera-nyitányok hangzanak el, de a szervezők felidézik az elmúlt évek kiemelkedő eredményeit, valamint levetítik azokat a legsikeresebb filmrészleteket, melyek a Mezzo és az Arte Televízióban, valamint az Arte Live Web-en népszerűsítették az operafesztivált. A hangverseny szólistái Kristin Sampson, Balczó Péter, Haja Zsolt, Balga Gabriella és Vörös Szilvia lesznek. A Szegedi Szimfonikus Zenekart Cyril Diederich vezényli.

Haja Zsolt, Balczó Péter
Haja Zsolt, Balczó Péter

A koncerten három olvasónk is vendégünk lehet másodmagával, amennyiben október elseje este hat óráig helyesen válaszolnak az alábbi kérdésre:

Hányadik alkalommal rendezik meg idén az Armel Operversenyt?