Bernadett

Rekordot döntögetnek a fáraók

2014.11.07. 09:11

Programkereső

Továbbra is nagy sikerrel fut a szegedi Móra Ferenc Múzeum egyiptomi kiállítása: A fáraók Egyiptomát már több mint 90 ezren látták a megnyitás óta, ezzel újabb rekordokat döntöget a közgyűjtemény. A kerek szám apropóján könyvbemutatót tartanak: november 10-én, hétfőn 18 órakor mutatják be a kiállítást bemutató impozáns kötetet a Móra-múzeumban.

November elején átlépte a 90 ezret a szegedi fáraó-kiállítás látogatottsága: a három helyszínen futó tárlatot kicsik és nagyok, csoportok és egyéni látogatók is nagy számban látogatják. A múzeum eddigi legsikeresebb kiállítása a 2012-es Munkácsy-tárlat volt: akkor közel 50 ezren tekintették meg a legnépszerűbb magyar festő alkotásait.

A fáraók Egyiptoma (Forrás: Móra Ferenc Múzeum)
A fáraók Egyiptoma (Forrás: Móra Ferenc Múzeum)

A kerek látogatólétszám apropóján könyvbemutatót szervez a múzeum, megjelent ugyanis A fáraók Egyiptomát bemutató kötet. A katalógus oldalait lapozgatva az olvasó közel 200 oldalon járhatja végig a Móra Ferenc Múzeum, a Fekete ház és a Kass Galéria termeit, megismerkedhet a különleges műtárgyakkal, a legendákkal, a vallási szokásokkal, uralkodókkal és az ókori egyiptomi emberek mindennapjaival is.

A könyvet az egyik szerző, a kiállítás társkurátora, Győry Hedvig egyiptológus mutatja be november 10-én, hétfőn 18 órakor a Móra Ferenc Múzeum újonnan kialakított közösségi terében.