Ervin

Hamarosan megjelenik a Virtuózokról szóló könyv

2015.04.20. 09:21

Programkereső

A közmédia népszerű komolyzenei tehetségkutató versenye, a Virtuózok kulisszái mögé tekintő interjúkötettel és számos új mesekönyvvel készül az április 23-án, csütörtökön kezdődő Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra a Holnap Kiadó.

A Virtuózok-könyvben a műsorban szereplő fiatal tehetségek mesélnek arról, hogyan vált életük részévé a zene, és milyen élményekkel gazdagodtak a tehetségkutató alatt.

Lugosi Dániel Ali
Lugosi Dániel Ali

"Beavatnak mindennapjaikba: kiderül, egyikük sem csodabogár, terveik, álmaik aligha különböznek más gyerekek vágyaitól. Megszólalnak a szülők és a tanárok is, akik nem hallgatják el a zenetanulással járó nehézségeket, kétségeiket sem. A zsűritagok és a televíziósok pedig a beszélgetésekben is a komolyzenét körbevevő falakat lebontva teszik mindenki számára közérthetővé, szerethetővé a klasszikus muzsikát" - írja ajánlójában Varga Edit, a Virtuózok egyik műsorvezetője, a kötet szerkesztője.

A három korcsoport-győztest, Boros Misit, Lugosi Dániel Alit és Gyöngyösi Ivettet ábrázoló három különböző borítóval megjelenő kötet a műsor emlékezetes pillanatait fotókkal és a CD-mellékleten található zenei válogatással is felidézi. Hivatalos bemutatója április 25-én 12.30-kor lesz a könyvfesztiválon, a Lázár Ervin teremben. Másnap Virtuózok-koncertet rendeznek a szabadtéri színpadon 11 órától.