Könyv

Alföldi Róbert dedikálja közelmúltban megjelent hangoskönyveit

2021.05.12. 11:25
Ajánlom
Személyre szóló üzenettel viszi házhoz a Wolt május 14-én, péntek délután azokat Hungaroton gondozásában megjelent lemezeket, amelyeken Alföldi Róbert olvassa fel a magyar és világirodalom három klasszikusát.

A Micimackó, A kis herceg, valamint Esterházy Péter Hasnyálmirigynaplója olyan alap emberi értékekre világít rá, olyan témákat boncolgat, melyek – különösen a mostani helyzetben – kitüntetett figyelmet kapnak az ember életében. Esterházy műve ráadásul azért is különleges, mert a két világirodalmi klasszikus után Alföldi Róbert maga választotta ki felolvasásra a kötetet.

„Esterházy regénye egészen különleges írás, és az elmúlásról szól, miközben éppen ez a mű mutatja meg, hogy hogyan lehet az utolsó pillanatban is embernek maradni, hogyan lehet szeretni az életet és az embereket” – mondta el a Fideliónak a Jászai Mari-díjas színész, rendező.

„Szemérmesek vagyunk a halállal kapcsolatban is, és éppen ezért volt fontos, hogy minél több emberhez eljusson, és ezen a Hungaroton hangoskönyve nagyon sokat segít, meggyőződésem.

Nagy respect, hogy ezt megcsinálhattuk ezt a könyvet!”

Szeretet, elfogadás, egymás tisztelete és a magunkkal, valamint a sorsunkkal való szembenézés – ezek a gondolatok is megbújnak a sorok között, melyeket immár hangzóanyagként is bárki a polcán tudhat, hallgathat a nyüzsgő buszon vagy akár a szoba csöndjében.

„A mai világban nagyon sok időt vagyunk az otthonunktól távol, egyre kevesebb a meghitt este – kivéve talán most a pandémia alatt, de az kényszer –, és lassan mindent a zsebünkben hordunk. Így lett ez a könyvekkel is. Ezért talán praktikusabbak a hangoskönyvek. De azt hiszem, hogy az olvasás élményét semmi nem pótolja.

A hangoskönyv ennek a saját belső élménynek a következő lépése, amikor egy másik hangon szólal meg az ismerős szöveg.”

A dedikált lemezeket a Wolt weboldalán, valamint applikációján keresztül lehet megrendelni a dedikálás időpontjában, május 14-én pénteken, 16:00 és 17:00 óra között, a személyes üzenet szövegét a közleményben lehet jelölni. Lehetőség van előrendelni is, a dedikálás időpontját megjelölve.

A kiszállítás az esemény után kezdődik, a Wolt a Rózsavölgyi Zeneműbolt hat kilométeres körzetébe szállít. A CD másnapi személyes átvétellel bárhonnan rendelhető.

Bartók-kotta, Wagner-album, akár egy órán belül! – Házhoz jön a Rózsavölgyi kínálata

Kapcsolódó

Bartók-kotta, Wagner-album, akár egy órán belül! – Házhoz jön a Rózsavölgyi kínálata

Mostantól még kényelmesebben juthatunk hozzá a Rózsavölgyi Zenemű- és Könyvesboltban fellelhető zenei kiadványokhoz és sikerkönyvekhez, ugyanis a Wolt futárai szállítják azokat házhoz, akár a rendeléstől számított egy órán belül.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

Tomboló siker fogadta a Fesztiválzenekart – Mahler-koncertjük visszahallgatható

Ötcsillagos kritikák zúdultak Fischer Iván karmesterre és a Budapesti Fesztiválzenekarra (BFZ) májusi európai turnéjuk után. Bécs, London, Brugge és Lipcse közönsége egytől egyig álló ovációval ünnepelte a magyar együttest.
Könyv

Négy nap a kortárs magyar irodalom bűvöletében – jön a 94. Ünnepi Könyvhét

Könyvbemutatók, dedikálások, beszélgetések, koncertek és egyéb programok várják a közönséget június 8. és 11. között a Vörösmarty téren és a Duna-korzón.
Vizuál

Buda Flóra Anna: Van magyar pénz a filmben, csak sajnos ez nem a Filmintézet érdeme

Háromszor is visszautasították Buda Flóra Anna filmtervét, most mégis gratuláltak az Arany Pálmához. A rendező szerint sajnálatos, hogy az ügy eltereli a figyelmet arról, kik, mekkora energiát fektettek a filmbe.
Színház

„Ez a gondolkodás színháza” – Alföldi Róbert Az orvos című thrillert állítja színpadra az Átriumban

Milyen az, amikor fontos társadalmi kérdésekről valódi és érdemi vita folyik? Ezt a helyzetet mutatja meg egy drámai helyzet kapcsán Robert Icke thrillerje, amit Alföldi Róbert rendezésében tűz műsorra az Átrium.
Plusz

Úgy búcsúztatják Lang Györgyit, ahogy azt ő is szerette volna

Június 13-án 19 órakor a Fővárosi Állat- és Növénykertben, a Főkapu téren búcsúznak a Pa-Dö-Dő együttes május 20-án elhunyt tagjától.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Könyv hír

Négy nap a kortárs magyar irodalom bűvöletében – jön a 94. Ünnepi Könyvhét

Könyvbemutatók, dedikálások, beszélgetések, koncertek és egyéb programok várják a közönséget június 8. és 11. között a Vörösmarty téren és a Duna-korzón.
Könyv hír

Darvasi László kapja idén az Artisjus Irodalmi Nagydíjat

A József Attila-díjas költő Az év légiutas-kísérője című novelláskötetéért, valamint teljes írói életművéért veheti át az Artisjus Irodalmi Nagydíjat.
Könyv hír

Murakami Haruki kapta az Asztúria hercegnője-díjat

A rangos elismerést sokan csak a spanyol Nobelnek nevezik. A japán művész mellett Eliud Kipchoge, Hélene Carrere d´Encausse, Nuccio Ordine és Meryl Streep is megkapta az elismerést.
Könyv hír

Új könyvön dolgozik Salman Rushdie

A tavaly ellene elkövetett késes támadás miatt kényszerszünetet kellett tartania az alkotói munkában, ám a friss hírek szerint ismét könyvírásba fogott a brit író, Salman Rushdie.
Könyv hír

Bolgár író kapta a Nemzetközi Booker-díjat

Georgi Goszpodinov regénye arra a kérdésre keresi a választ, mi történik velünk, amikor az emlékeink eltűnnek. A díj történetében először diadalmaskodott bolgár szerző.