Könyv

Alföldi Róbert dedikálja közelmúltban megjelent hangoskönyveit

2021.05.12. 11:25
Ajánlom
Személyre szóló üzenettel viszi házhoz a Wolt május 14-én, péntek délután azokat Hungaroton gondozásában megjelent lemezeket, amelyeken Alföldi Róbert olvassa fel a magyar és világirodalom három klasszikusát.

A Micimackó, A kis herceg, valamint Esterházy Péter Hasnyálmirigynaplója olyan alap emberi értékekre világít rá, olyan témákat boncolgat, melyek – különösen a mostani helyzetben – kitüntetett figyelmet kapnak az ember életében. Esterházy műve ráadásul azért is különleges, mert a két világirodalmi klasszikus után Alföldi Róbert maga választotta ki felolvasásra a kötetet.

„Esterházy regénye egészen különleges írás, és az elmúlásról szól, miközben éppen ez a mű mutatja meg, hogy hogyan lehet az utolsó pillanatban is embernek maradni, hogyan lehet szeretni az életet és az embereket” – mondta el a Fideliónak a Jászai Mari-díjas színész, rendező.

„Szemérmesek vagyunk a halállal kapcsolatban is, és éppen ezért volt fontos, hogy minél több emberhez eljusson, és ezen a Hungaroton hangoskönyve nagyon sokat segít, meggyőződésem.

Nagy respect, hogy ezt megcsinálhattuk ezt a könyvet!”

Szeretet, elfogadás, egymás tisztelete és a magunkkal, valamint a sorsunkkal való szembenézés – ezek a gondolatok is megbújnak a sorok között, melyeket immár hangzóanyagként is bárki a polcán tudhat, hallgathat a nyüzsgő buszon vagy akár a szoba csöndjében.

„A mai világban nagyon sok időt vagyunk az otthonunktól távol, egyre kevesebb a meghitt este – kivéve talán most a pandémia alatt, de az kényszer –, és lassan mindent a zsebünkben hordunk. Így lett ez a könyvekkel is. Ezért talán praktikusabbak a hangoskönyvek. De azt hiszem, hogy az olvasás élményét semmi nem pótolja.

A hangoskönyv ennek a saját belső élménynek a következő lépése, amikor egy másik hangon szólal meg az ismerős szöveg.”

A dedikált lemezeket a Wolt weboldalán, valamint applikációján keresztül lehet megrendelni a dedikálás időpontjában, május 14-én pénteken, 16:00 és 17:00 óra között, a személyes üzenet szövegét a közleményben lehet jelölni. Lehetőség van előrendelni is, a dedikálás időpontját megjelölve.

A kiszállítás az esemény után kezdődik, a Wolt a Rózsavölgyi Zeneműbolt hat kilométeres körzetébe szállít. A CD másnapi személyes átvétellel bárhonnan rendelhető.

Bartók-kotta, Wagner-album, akár egy órán belül! – Házhoz jön a Rózsavölgyi kínálata

Kapcsolódó

Bartók-kotta, Wagner-album, akár egy órán belül! – Házhoz jön a Rózsavölgyi kínálata

Mostantól még kényelmesebben juthatunk hozzá a Rózsavölgyi Zenemű- és Könyvesboltban fellelhető zenei kiadványokhoz és sikerkönyvekhez, ugyanis a Wolt futárai szállítják azokat házhoz, akár a rendeléstől számított egy órán belül.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

Sörösüvegekből zenét csiholni – interjú Balogh Máté zeneszerzővel

A Renewable Music – V4 Composers for Sustainability elnevezésű projekt a fenntarthatóság témájában ösztönzi párbeszédre és cselekvésre a nemzetközi klasszikus zenei közösséget. A kezdeményezésben részt vevő egyik zeneszerzővel, Balogh Mátéval beszélgettünk.
Színház

Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó a Centrál Színházban tér vissza a színpadra

A Nemzeti Színházban tavaly súlyos balesetet szenvedett színművészek apa-lánya párost alakítanak a Centrál Színház következő évadában. A Puskás Tamás rendezte előadás egy híres film adaptációja lesz. 
Klasszikus

Neves régizenei együttessel készített lemezt Daragó Zoltán

A fiatal kontratenor Bach-áriákat felvonultató lemeze Christophe Rousset vezényletével és a Les Talens Lyriques közreműködésével szeptemberben jelenik meg az Aparté Kiadónál.
Könyv

Pernye és fű – ősszel érkezik Závada Pál új regénye

Október 8-án a Magvető Kiadó gondozásában jelenik meg a Kossuth-díjas író legújabb regénye, amelynek története és karakterei ugyan fiktívek, ám a benne szereplő interjúk valóságosak – azokat Sipos András rendezővel készítették Statárium című, 1989-es filmjükhöz.
Színház

Elhunyt Szatmári Liza

Az Aase- és Gobbi Hilda-díjas színésznő július 20-án, életének 97. évében hunyt el. Szatmári Liza hetvenhárom éve volt a Vígszínház tagja, halálhírét a társulat közölte.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Könyv ajánló

Pernye és fű – ősszel érkezik Závada Pál új regénye

Október 8-án a Magvető Kiadó gondozásában jelenik meg a Kossuth-díjas író legújabb regénye, amelynek története és karakterei ugyan fiktívek, ám a benne szereplő interjúk valóságosak – azokat Sipos András rendezővel készítették Statárium című, 1989-es filmjükhöz.
Könyv ajánló

Több mint tizenöt év kutatás és felkészülés előzte meg Grecsó Krisztián új regényét

Novemberben jelenik meg a József Attila-díjas író, költő legújabb, Apám üzent című család- és identitásregénye, amelyben a szerző a családi múlt felkutatására tesz kísérletet.
Könyv ajánló

Interaktív térbejárás, felolvasóest, zenei performansz – experimentális irodalmi programok várnak a PIM-ben

Idén nyáron kísérleti kerti programokkal is várja a Magyar Nemzeti Múzeum Közgyűjteményi Központ – Petőfi Irodalmi Múzeum a látogatókat, alternatív olvasatokat kínálva olyan művekhez, mint Madách Imre Az ember tragédiája vagy Hamvas Béla novellái.
Könyv magazin

Aki az irodalommal csalta meg az orvostudományt – 120 éve hunyt el Anton Pavlovics Csehov

1904. július 15-én hunyt el az egyik legnagyobb orosz író, Anton Pavlovics Csehov, aki drámáival és más prózai szövegeivel egyaránt megújította a modern irodalmat. A művész életéről tíz pontban emlékezünk meg.
Könyv hír

Ismét nagy színészek tolmácsolásában hallgathatunk verseket a kisföldalattin

Július 15. és július 21. között ismét klasszikus és kortárs versek szólalnak meg a Millenniumi Földalatti Vasút állomásain a Vers a peronon programsorozatban.