Könyv

Alföldi Róbert dedikálja közelmúltban megjelent hangoskönyveit

2021.05.12. 11:25
Ajánlom
Személyre szóló üzenettel viszi házhoz a Wolt május 14-én, péntek délután azokat Hungaroton gondozásában megjelent lemezeket, amelyeken Alföldi Róbert olvassa fel a magyar és világirodalom három klasszikusát.

A Micimackó, A kis herceg, valamint Esterházy Péter Hasnyálmirigynaplója olyan alap emberi értékekre világít rá, olyan témákat boncolgat, melyek – különösen a mostani helyzetben – kitüntetett figyelmet kapnak az ember életében. Esterházy műve ráadásul azért is különleges, mert a két világirodalmi klasszikus után Alföldi Róbert maga választotta ki felolvasásra a kötetet.

„Esterházy regénye egészen különleges írás, és az elmúlásról szól, miközben éppen ez a mű mutatja meg, hogy hogyan lehet az utolsó pillanatban is embernek maradni, hogyan lehet szeretni az életet és az embereket” – mondta el a Fideliónak a Jászai Mari-díjas színész, rendező.

„Szemérmesek vagyunk a halállal kapcsolatban is, és éppen ezért volt fontos, hogy minél több emberhez eljusson, és ezen a Hungaroton hangoskönyve nagyon sokat segít, meggyőződésem.

Nagy respect, hogy ezt megcsinálhattuk ezt a könyvet!”

Szeretet, elfogadás, egymás tisztelete és a magunkkal, valamint a sorsunkkal való szembenézés – ezek a gondolatok is megbújnak a sorok között, melyeket immár hangzóanyagként is bárki a polcán tudhat, hallgathat a nyüzsgő buszon vagy akár a szoba csöndjében.

„A mai világban nagyon sok időt vagyunk az otthonunktól távol, egyre kevesebb a meghitt este – kivéve talán most a pandémia alatt, de az kényszer –, és lassan mindent a zsebünkben hordunk. Így lett ez a könyvekkel is. Ezért talán praktikusabbak a hangoskönyvek. De azt hiszem, hogy az olvasás élményét semmi nem pótolja.

A hangoskönyv ennek a saját belső élménynek a következő lépése, amikor egy másik hangon szólal meg az ismerős szöveg.”

A dedikált lemezeket a Wolt weboldalán, valamint applikációján keresztül lehet megrendelni a dedikálás időpontjában, május 14-én pénteken, 16:00 és 17:00 óra között, a személyes üzenet szövegét a közleményben lehet jelölni. Lehetőség van előrendelni is, a dedikálás időpontját megjelölve.

A kiszállítás az esemény után kezdődik, a Wolt a Rózsavölgyi Zeneműbolt hat kilométeres körzetébe szállít. A CD másnapi személyes átvétellel bárhonnan rendelhető.

Bartók-kotta, Wagner-album, akár egy órán belül! – Házhoz jön a Rózsavölgyi kínálata

Kapcsolódó

Bartók-kotta, Wagner-album, akár egy órán belül! – Házhoz jön a Rózsavölgyi kínálata

Mostantól még kényelmesebben juthatunk hozzá a Rózsavölgyi Zenemű- és Könyvesboltban fellelhető zenei kiadványokhoz és sikerkönyvekhez, ugyanis a Wolt futárai szállítják azokat házhoz, akár a rendeléstől számított egy órán belül.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Jazz/World

Jazzstandardek műfajközi fényben: Tigran Hamasyan koncertje a Müpában

2015-ös sikerkoncertje után május 20-án újra a Müpa színpadára lép napjaink egyik legkeresettebb jazz-zongoristája és -zeneszerzője, Tigran Hamasyan, hogy bemutassa április végén megjelent StandArt című új lemezét. A klasszikus jazzstandardek megfogalmazásában teljesen friss értelmezést nyernek.
Színház

A színház volt az én igazi házasságom – Máthé Erzsi 95 éves

A születésnapját ünneplő Máthé Erzsi olykor úgy érzi, annyi figurát játszott már el élete során, hogy sokszor önmagát kell keresnie. Pedig mindegyik alakításában teljes lényével jelen volt. A színésznő néhány éve már a nyilvánosságtól visszavonultan él. Az alábbi interjút tizenöt éve, 2007-ben adta Canjavec Juditnak a Buda Lapjában, a másodközlés a szerző engedélyével történt.
Zenés színház

Kritikaszemle Kurtág György párizsi operabemutatójáról

A Scalában tartott ősbemutató után április 30-án a Párizsi Nemzeti Operában is színre került Kurtág György egyetlen operája, a Beckett nyomán írt A játszma vége. A kritikák remekműként írták le az alkotást.
Klasszikus

Második díjat nyert a Chaos Quartet Bordeaux-ban

A korábban Budapesten is díjazott vonósnégyesnek a Bordeaux-i Nemzetközi Vonósnégyesverseny zsűrije második helyezést, valamint egy különdíjat ítélt meg.
Vizuál

Goya, Tiepolo, Canaletto – Újra láthatóak a Régi Képtár kincsei

Megújult terekben, újrarendezve nyílt meg a Szépművészeti Múzeum Régi Képtárának új állandó kiállítási egysége. Immár hat évszázad európai művészeti irányzatairól és a legfontosabb alkotóiról kaphatunk átfogó képet, a korai gótikától egészen a klasszicizmus korának művészetéig.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Könyv hír

Magyarul is olvasható lesz a Nobel-díjas Abdulrazak Gurnah regénye

A 2021-ben irodalmi Nobel-díjjal kitüntetett zanzibári író műve, az Utóéletek az Európa Könyvkiadó gondozásában, Neset Adrienn fordításában jelenik meg.
Könyv hír

Nádas Péter nyitja meg a Könyvhetet

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése idén 93. alkalommal rendezi meg a kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri eseményét, az Ünnepi Könyvhetet 2022. június 9-12. között a Vörösmarty tér és a Duna-korzó területén. 
Könyv magazin

Leszünk barátok? – Neil Gaiman egyetlen szóval oldotta meg egy rajongója házi feladatát

A kortárs angol fantasy és sci-fi egyik legnépszerűbb írója, Neil Gaiman híres a közvetlenségéről. Emellett a közösségi médiában is igen aktív, ezt használta ki az egyik rajongója.
Könyv évforduló

Kulka János hangján hallható újra Ottlik Budája - 110 éve született Ottlik Géza

1912. május 9-én született Ottlik Géza, a magyar intellektuális próza nagy alakja. Ebből az alkalomból ismétli meg a Rádiószínház a Buda 2012-es felvételét, a főszerepben Kulka Jánossal. A Magyar Művészeti Akadémia fotókkal illusztrált tabló-kiállítással tiszteleg Ottlik Géza életműve előtt.
Könyv magazin

Vámos Miklós: Úgy ír, mintha folyamatosan álmodna

Ali Smith újszerű írói megoldásai elbűvölték Vámos Miklóst, aki ez alkalommal a skót író Ősz és Tél című regényeit ajánlja olvasóink figyelmébe. Gondolatait a Magvető Kiadó igazgatója, Dávid Anna kommentálja.