Könyv

Aphrodité

2010.04.27. 15:39
Ajánlom
Isabel Allende könyvét Palya Bea énekesnő ajánlja.

Sosem gondoltam volna, hogy éjjelente, lefekvés előtt szakácskönyvet olvasgatok majd az ágyban. Nem, nem készülök újabb női szerepre, nem megyek férjhez (ugye én nem akarok mindenáron...), nem akarok többet főzni sem, mint eddig. De Isabel Allende szakács(?)könyve annyira otthonos, szórakoztató és gyönyörű érzékiséggel van megírva, és olyan tájakat, gyümölcsöket, hangulatokat idéz fel bennem, hogy benne maradtam, az átlapozásból elolvasásba váltottam. Az egyik alteregóm nekem a Lapay Tündike, aki egy nőknek szóló Képzőt vezet (na jó, a Kurvaképzőt... ahol Pálya Béla a karbantartó...), és ő szokta mondani, hogy minden el nem szeretett szeretkezésért feketepont jár. Az egész könyv - a szöveg mellett  a csodálatos képanyag is - olyan könnyedén siklik bele az emberbe. Van mostanában, hogy ezután olvasok még egy kis Weörest vagy Ulickaját, de olyan is van, hogy ezekkel a történetekkel csúszok át az álomba. Hátha ott folytatódik...

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Zenés színház

Díjakkal ismerte el művészei munkáját az Operaház

A 2017/18-es évad zárásaként a Csillagóra Gálaesten az intézmény legrangosabb kitüntetéseit adták át, először jutalmazva Balett- és Énekkari Kamaraművészt is.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.
Klasszikus

Ha kottát nyomtatsz egy pólóra, legalább csináld jól

Valami nagyon nem a kotta szerint alakult az Amazonon.
Klasszikus

Horgas Eszter és Vásáry Tamás Budapest díszpolgára lett

A kitüntetés posztumusz díjazottja Burger Barna fotóművész és Hazay István Kossuth-díjas geodéta, az MTA tagja.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Könyv kányádi sándor

Versei minden nap velünk vannak

Nagyon fontos szerepet játszott a Kaláka együttes életében, szinte nincs nap, hogy ne játszanánk valahol megzenésített verseiből - mondta Gryllus Dániel. Szabó T. Anna szerint a költő tanító volt a szó legnemesebb értelmében.
Könyv gyász

Elhunyt Kányádi Sándor

A Kossuth-díjas költő 89 éves volt.
Könyv képregény

Lorántffy Zsuzsanna, a képregényhős

A Nyugat + zombik alkotója 1655-be teleportálja magát, hogy beszámoljon Apáczai Csere János és II. Rákóczi összetűzéséről. A képregény csak lazán épít a történelmi tényekre, inkább sajátos humorú kedvcsináló.
Könyv

"Hollywoodban úgy tartották: ezek a közép-európaiak, ezek tudják a szakmát"

Volt idő, amikor referenciának számított Hollywoodban, ha valaki Közép-Európából származott - mondta el Muszatics Péter, akinek a jelenségről írt könyve most, a Könyvhétre jelent meg. A beszélgetésből az is kiderül, hogy a régióból származó filmesek hatása még mindig kézzel tapintható az amerikai filmeken.
Könyv

Ezek voltak a tavalyi év legjobb és legszebb gyerekkönyvei

Átadták az ÉV Gyerekkönyve valamint a 2017-es Szép Magyar Könyv díjakat - elismerést kapott többek között Sepsi László és Péczely Dóra is.