Könyv

Az irodalom "bonyolult" férfialakjainak társkereső hirdetései

2020.02.13. 22:55
Ajánlom
A könyvekben élvezzük a bonyolult jellemmel rendelkező titokzatos férfiakat, akik nehéz sorsot cipelnek, esetleg titkokat is rejtegetnek. Kérdés, hogy ezek a tulajdonságok egy randi esetén is ilyen vonzóak lennének-e.

Léteznek a képzelt alakok között romantikus férfi ideálok, olyan tökéletes emberek, akikkel csak regények lapjain találkozhatunk és persze vannak azok, akiket a valóságban jobb lenne messzire elkerülni - különösen társkeresés közben. A mcsweeneys nevű oldal eljátszott a gondolattal, hogy milyen társkereső hirdetéseket adnának fel ismert irodalmi alakok és közülük is a bonyolult fickók.

Név: Odüsszeusz

Odysseus_and_Calypso-150211.jpg

Id. Jan Brueghel:Odüsszeusz és Kalüpszó nimfa (Fotó/Forrás: wikipedia)


Életkor: 38
Foglalkozás: Ithaka királya akinek egyáltalán NINCS kapuzárási pánikja! 
Magáról: Az életem a kalandokról és az utazásról szól. A lényeg az odavezető út, nem a cél, nem igaz? Főleg, ha az úti cél olyan "felelősségekkel" terhelt, mint a "kormányzás", "szülőség" és "házasság egy olyan nővel, aki nyilvánvalóan okosabb, mint én és az elmúlt tíz évben sikeresen kerülte el, hogy szexuáis tárgyként áruba bocsássák, amíg én a véletlenszerűen utamba vetődő nimfákat és királylányokat fektetek le, vagy egyszemű óriásokat vakítok meg." Csatlakozz hozzám az utazáson, baby!


Név: Heathcliff

593-152236.jpg

Üvöltő szelek (1992) - Ralph Fiennes és Juliette Binoche (Fotó/Forrás: port.hu)


Életkor: Valójában fogalmam sincs.
Foglalkozás: Fúzió (az ellenségeim családjával) és gyűjtés (a vagyonuké és boldogságuké).
Magáról: Korábban rengeteg időt töltöttem a #testibosszú és a #anyagibosszú kidolgozásával, de most keresek egy kedves és hiszékeny lányt, aki mellett megállapodhatok és aki lehetőleg véletlenül rokonságban áll az ellenségemmel, aki szintén merő véletlenségből elvette a gyerekkori barátomat. Tudod, teljesen normális, egyáltalán nem aljas indokokból.


Név: Edward Rochester
Életkor: 43
Foglalkozás: Tehetős özvegy. Komolyan! Az asszony tutira halott, a láncok lehullottak. Egyáltalán nem a padláson él valódi láncokkal lekötve.
Magáról: Egy fiatalabb nőt keresek, aki a tűnődő természetemet és a leereszkedő embergyűlöletemet tragikus szenvedésnek hiszi. Ideális esetben szereti a főnök-beosztott szerepjátékot. Előnyt jelent, ha kedveli  a gyerekeket, de nem annyira, hogy elriassza, mennyire gonoszul bánok a nevelt lányommal.

via GIPHY

Név: Victor Frankenstein
Életkor: 34
Foglalkozás: Orvos, tudós
Magáról: Olyan társat keresek, aki osztozik az élet misztériumai iránti lelkesedésemben, de szívesen részt vesz a könyörtelen hajszában, hogy elraboljam és megöljem egykori ingolstadti egyetemi szobatársamat. A kalandvágy elengedhetetlen, mivel a jövő héten indulunk az Északi sarkra!


Név: Jay Gatsby
Életkor: Mennyi idős legyek? lol
Foglalkozás: Influenszer, Reneszánsz ember
Magáról: Durván hasonlítok az exedre, de a mesésen gazdag és titokzatos verziója vagyok, akit soha nem dobtál volna MINDEN KÜLÖNÖSEBB OK NÉLKÜL, Daisy!!

via GIPHY


Név: Jake Barnes

Library_of_congress_parizsievek4-135736.jpg

Ernest Hemingway 1923-os útlevélképe (Fotó/Forrás: Ernest Hemingway Collection. John F. Kennedy Presidential Library and Museum, Boston.)


Életkor: 31
Foglalkozás: Külföldi, alkoholista
Magáról: Szuper férfias. Egyáltalán, de tutira nem impotens. Imádom a horgászást és mániákusan foglalkoztat egy olyan nő szexuális és szerelmi élete, aki tényleg csak egy barát. (De, tudod, aki egyáltalán nem olyasvalaki, aki egyenlő velem és képes meghozni a saját döntéseit az átkozott saját csavaros női agyával). Ami a legfontosabb: nem vagyok zsidó!

 

Név: Rogyion Raszkolnyikov
Életkor: 21
Foglalkozás: Diák, Különleges Ember, akivel kapcsolatban elméletben még azt sem ítélnénk el, ha megölt volna egy idős asszonyt – mert hiszen ő különleges. De ez persze csak elmélet, szóval nem kell hívni a rendőrséget!
Magáról: Én csak egy átlagosnál jóképűbb srác vagyok, aki egy tragikus sorsú, angyalian jóságos nőt keres, aki minden különösebb ok nélkül a megváltásomnak szenteli a magát. Emellett szereti hallgatni, ahogy kifejtem a félig kidolgozott filozófiai elméleteimet.


Név: Hamlet

578px-Hamlet_und_Horatio_auf_dem_Friedhof_Eugene_Ferdinand_Victor_Delacroix-161310.jpg

Hamlet és Horatio (Fotó/Forrás: Eugène Delacroix)


Életkor: 26
Foglalkozás: Dánia jövendő királya
Magáról: Számomra a család jelent mindent. Vagyis nem nyugszom addig, amíg darabokra nem tépem a családomat, a barátaimat és talán még az országomat is a halott apám szellemével folytatott beszélgetésre alapozva. Annyira UNDORÍTÓ, hogy anyu és a nagybátyám lefekszenek! Atyám egyetértett velem, hogy teljesen normális, hogy ennyire érdekel az anyám szexuális élete. Az utolsó barátnőm nem volt olyan megértő, ezért olyasvalakit keresek, aki mellettem áll ezekben a nehéz időkben és nem akad ki minden alkalommal, ha leszúrom az apját vagy verbálisan bántalmazom őt magát.


Név: Lucifer
Életkor: Nem értelmezhető
Foglalkozás: Ex-angyal, Isten szabadúszó ellensége és egyúttal teremtménye
Magáról: Én találtam fel az online társkeresést, szóval üdv a Pokolban!

(via: www.mcsweeneys.net/)

Kedvenc regényhőseink 10 újévi fogadalom-tippje

Kapcsolódó

Kedvenc regényhőseink 10 újévi fogadalom-tippje

A továbblépéshez, az újrakezdéshez vagy csak a meglévők élvezetéhez lenne szükséged némi iránymutatásra? Mutatjuk az irodalmi alakokat, akiknek a történetei kapóra jöhetnek.

Kedvenc irodalmi anyukáink

Kedvenc irodalmi anyukáink

Az angolszász irodalmi lista alapján keressük a magyar irodalom legemlékezetesebb anya karaktereit. A listán egyelőre főleg az ifjúsági regények képviseltetik magukat, de nyitottak vagyunk a javaslatokra!

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Felmondások és tiltakozás az SZFE-n Vidnyánszky Attila kinevezése miatt

Zsámbéki Gábor rendező 41 év tanítás után hagyja ott az Egyetemet, és követi példáját Gáspár Máté megbízott intézetvezető is, aki lemondásával az SZFE modellváltásának elve és gyakorlati megvalósítása ellen is tiltakozik. Mindez azután, hogy a minisztérium bejelentette: Vidnyánszky Attila vezetheti az Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumát.
Színház

Otthagyja a Nemzetit Bánsági Ildikó

A színésznő a közösségi oldalán jelentette be, hogy felmondott a Vidnyánszky Attila vezette teátrumban.
Színház

Trokán Péter Székesfehérvárra szerződött - Évadnyitót tartott a Vörösmarty Színház

Az Ember tragédiája 2-vel kezdődik az új évad a Vörösmarty Színházban, ezt követően azonban bőven lesz alkalma az önfeledt szórakozásra a nézőknek a Boeing, Boeing, leszállás Párizsban című bohózat, a Mágnás Miska, vagy a Koccanás megtekintésével.
Jazz/World

10+1 magyar jazzlemez, amit hallanod kell idén

Összeszedtük az elmúlt hónapok legfontosabb megjelenéseit a magyar jazzben: Lukács Miklós, a Subtones, Dés András, a Modern Art Orchestra és Juhász Gábor, valamint egy külföldi csapat tisztelgése Bartók előtt – a Fidelio válogatásában.
Jazz/World

Barabás Lőrinc: Úgy énekelsz, amilyen ember vagy

Hajlamos egyedül maradni a színpadon, a zenéjét is belső utazásnak tartja. Barabás Lőrinc trombitáján úgy szól a jazz, hogy arra a popra éhes fülek is megnyílnak. Augusztus 13-án a Kultkikötő badacsonyi színpadán lép fel a Random Szerda. Csütörtökön.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Könyv hír

Milan Kundera a brünni könyvtárnak adományozza magánarchívumát

Milan Kundera, a Párizsban élő cseh származású világhírű író a szülővárosában Brünnben (Brno) működő Morva Tartományi Könyvtárnak (MZK) adományozza kiadott könyveit, cikkei, levelei archívumát és más dokumentumokat - közölte Radoslav Pospíchal, a könyvtár munkatársa a CTK hírügynökséggel.
Könyv ajánló

PIM estek a gesztenyefák alatt

Kádár Erzsébet és Choli Daróczi József munkái mellett újabb részleteket ismerhetünk meg Szendrey Júlia Petőfi utáni kutatásáról. A múzeum több estet szentel a Térey-ösztöndíjasok bemutatásának is.
Könyv hír

Szobrot kapott Csukás István Balatonszárszón

Balatonszárszó, Csukás István második otthona, a róla elnevezett színház után szoborral tiszteleg az író előtt. Az alkotás a színház bejárata előtt áll.
Könyv gyász

Elhunyt Juan Marsé világhírű spanyol író

Életének 87. évében egy barcelonai kórházban elhunyt Juan Marsé világhírű spanyol író, forgatókönyvíró, újságíró - közölte vasárnap a Balcells irodalmi ügynökség.
Könyv ajánló

Olvass bele Presser Gábor ősszel megjelenő önéletrajzi könyvébe!

Az idei év egyik könyves szenzációja érkezik idén ősszel a könyvesboltokba. Mától előrendelhető Presser Gábor nagyszabású, képekkel gazdagon illusztrált önéletrajza.