Könyv

Az irodalom "bonyolult" férfialakjainak társkereső hirdetései

2020.02.13. 22:55
Ajánlom
A könyvekben élvezzük a bonyolult jellemmel rendelkező titokzatos férfiakat, akik nehéz sorsot cipelnek, esetleg titkokat is rejtegetnek. Kérdés, hogy ezek a tulajdonságok egy randi esetén is ilyen vonzóak lennének-e.

Léteznek a képzelt alakok között romantikus férfi ideálok, olyan tökéletes emberek, akikkel csak regények lapjain találkozhatunk és persze vannak azok, akiket a valóságban jobb lenne messzire elkerülni - különösen társkeresés közben. A mcsweeneys nevű oldal eljátszott a gondolattal, hogy milyen társkereső hirdetéseket adnának fel ismert irodalmi alakok és közülük is a bonyolult fickók.

Név: Odüsszeusz

Odysseus_and_Calypso-150211.jpg

Id. Jan Brueghel:Odüsszeusz és Kalüpszó nimfa (Fotó/Forrás: wikipedia)


Életkor: 38
Foglalkozás: Ithaka királya akinek egyáltalán NINCS kapuzárási pánikja! 
Magáról: Az életem a kalandokról és az utazásról szól. A lényeg az odavezető út, nem a cél, nem igaz? Főleg, ha az úti cél olyan "felelősségekkel" terhelt, mint a "kormányzás", "szülőség" és "házasság egy olyan nővel, aki nyilvánvalóan okosabb, mint én és az elmúlt tíz évben sikeresen kerülte el, hogy szexuáis tárgyként áruba bocsássák, amíg én a véletlenszerűen utamba vetődő nimfákat és királylányokat fektetek le, vagy egyszemű óriásokat vakítok meg." Csatlakozz hozzám az utazáson, baby!


Név: Heathcliff

593-152236.jpg

Üvöltő szelek (1992) - Ralph Fiennes és Juliette Binoche (Fotó/Forrás: port.hu)


Életkor: Valójában fogalmam sincs.
Foglalkozás: Fúzió (az ellenségeim családjával) és gyűjtés (a vagyonuké és boldogságuké).
Magáról: Korábban rengeteg időt töltöttem a #testibosszú és a #anyagibosszú kidolgozásával, de most keresek egy kedves és hiszékeny lányt, aki mellett megállapodhatok és aki lehetőleg véletlenül rokonságban áll az ellenségemmel, aki szintén merő véletlenségből elvette a gyerekkori barátomat. Tudod, teljesen normális, egyáltalán nem aljas indokokból.


Név: Edward Rochester
Életkor: 43
Foglalkozás: Tehetős özvegy. Komolyan! Az asszony tutira halott, a láncok lehullottak. Egyáltalán nem a padláson él valódi láncokkal lekötve.
Magáról: Egy fiatalabb nőt keresek, aki a tűnődő természetemet és a leereszkedő embergyűlöletemet tragikus szenvedésnek hiszi. Ideális esetben szereti a főnök-beosztott szerepjátékot. Előnyt jelent, ha kedveli  a gyerekeket, de nem annyira, hogy elriassza, mennyire gonoszul bánok a nevelt lányommal.

via GIPHY

Név: Victor Frankenstein
Életkor: 34
Foglalkozás: Orvos, tudós
Magáról: Olyan társat keresek, aki osztozik az élet misztériumai iránti lelkesedésemben, de szívesen részt vesz a könyörtelen hajszában, hogy elraboljam és megöljem egykori ingolstadti egyetemi szobatársamat. A kalandvágy elengedhetetlen, mivel a jövő héten indulunk az Északi sarkra!


Név: Jay Gatsby
Életkor: Mennyi idős legyek? lol
Foglalkozás: Influenszer, Reneszánsz ember
Magáról: Durván hasonlítok az exedre, de a mesésen gazdag és titokzatos verziója vagyok, akit soha nem dobtál volna MINDEN KÜLÖNÖSEBB OK NÉLKÜL, Daisy!!

via GIPHY


Név: Jake Barnes

Library_of_congress_parizsievek4-135736.jpg

Ernest Hemingway 1923-os útlevélképe (Fotó/Forrás: Ernest Hemingway Collection. John F. Kennedy Presidential Library and Museum, Boston.)


Életkor: 31
Foglalkozás: Külföldi, alkoholista
Magáról: Szuper férfias. Egyáltalán, de tutira nem impotens. Imádom a horgászást és mániákusan foglalkoztat egy olyan nő szexuális és szerelmi élete, aki tényleg csak egy barát. (De, tudod, aki egyáltalán nem olyasvalaki, aki egyenlő velem és képes meghozni a saját döntéseit az átkozott saját csavaros női agyával). Ami a legfontosabb: nem vagyok zsidó!

 

Név: Rogyion Raszkolnyikov
Életkor: 21
Foglalkozás: Diák, Különleges Ember, akivel kapcsolatban elméletben még azt sem ítélnénk el, ha megölt volna egy idős asszonyt – mert hiszen ő különleges. De ez persze csak elmélet, szóval nem kell hívni a rendőrséget!
Magáról: Én csak egy átlagosnál jóképűbb srác vagyok, aki egy tragikus sorsú, angyalian jóságos nőt keres, aki minden különösebb ok nélkül a megváltásomnak szenteli a magát. Emellett szereti hallgatni, ahogy kifejtem a félig kidolgozott filozófiai elméleteimet.


Név: Hamlet

578px-Hamlet_und_Horatio_auf_dem_Friedhof_Eugene_Ferdinand_Victor_Delacroix-161310.jpg

Hamlet és Horatio (Fotó/Forrás: Eugène Delacroix)


Életkor: 26
Foglalkozás: Dánia jövendő királya
Magáról: Számomra a család jelent mindent. Vagyis nem nyugszom addig, amíg darabokra nem tépem a családomat, a barátaimat és talán még az országomat is a halott apám szellemével folytatott beszélgetésre alapozva. Annyira UNDORÍTÓ, hogy anyu és a nagybátyám lefekszenek! Atyám egyetértett velem, hogy teljesen normális, hogy ennyire érdekel az anyám szexuális élete. Az utolsó barátnőm nem volt olyan megértő, ezért olyasvalakit keresek, aki mellettem áll ezekben a nehéz időkben és nem akad ki minden alkalommal, ha leszúrom az apját vagy verbálisan bántalmazom őt magát.


Név: Lucifer
Életkor: Nem értelmezhető
Foglalkozás: Ex-angyal, Isten szabadúszó ellensége és egyúttal teremtménye
Magáról: Én találtam fel az online társkeresést, szóval üdv a Pokolban!

(via: www.mcsweeneys.net/)

Kedvenc regényhőseink 10 újévi fogadalom-tippje

Kapcsolódó

Kedvenc regényhőseink 10 újévi fogadalom-tippje

A továbblépéshez, az újrakezdéshez vagy csak a meglévők élvezetéhez lenne szükséged némi iránymutatásra? Mutatjuk az irodalmi alakokat, akiknek a történetei kapóra jöhetnek.

Kedvenc irodalmi anyukáink

Kedvenc irodalmi anyukáink

Az angolszász irodalmi lista alapján keressük a magyar irodalom legemlékezetesebb anya karaktereit. A listán egyelőre főleg az ifjúsági regények képviseltetik magukat, de nyitottak vagyunk a javaslatokra!

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Eredeti Örkény-egypercessel köszöntötték Mácsai Pált a jubileumi Azt meséld el Pista! után

Május 12-én különleges évfordulót ünnepelt az Örkény Színház, ugyanis 700. alkalommal tűzték műsorra Mácsai Pál egyszemélyes előadását, az Azt meséld el, Pista!-t.
Klasszikus

A Budapesti Fesztiválzenekar emlékkoncertet tart a koronavírus áldozatainak emlékére

A május 26-i ingyenes emlékkoncertet a Budapest Kongresszusi Központban rendezik meg, ahol a Budapesti Fesztiválzenekar és egy erre az alkalomra összeálló kórus, Fischer Iván vezényletével Mozart Requiemjét adja elő. A koncertet aznap az RTL Klub-on is meg lehet tekinteni.
Jazz/World

"Tragikus végű játszma" – A kékszakállú herceg várát új formába öntötte Sárik Péter

Bartók Béla A kékszakállú herceg vára című operájára Sárik Péter zeneszerző, jazz-zongoraművész készített jazzátiratot, melyet először élőben augusztusban hallhat a közönség a Zempléni Fesztiválon.
Zenés színház

Elhunyt Haramza László operaénekes

A Magyar Állami Operaház magánénekesét 60 éves korában érte a halál – adta hírül az Opera.
Vizuál

Online premieren mutatják be a frissen felújított Habfürdőt

Kovásznai György születésének 87. évfordulóján a Nemzeti Filmintézet-Filmarchívum Igazgatósága videomegosztó csatornáján két alkalommal, május 15-én és 16-án este 7 órakor bemutatja a legendás animációs film restaurált változatát. 

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Könyv hír

Felavatták Tandori Dezső és felesége síremlékét

A Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas és József Attila-díjas költő, író, műfordító és felesége, Tandori Ágnes síremlékét május 15-én avatták fel Budapesten, a Fiumei úti sírkertben.
Könyv hír

Élőben rendezik meg a jubileumi Margó Fesztivált

Az idén 10 éves Margó Irodalmi Fesztivál a 2020-as online szemle után júniusban újra megnyitja kapuit az irodalomszerető közönség előtt, a korábbi évekhez hasonlóan színes és izgalmas irodalmi-zenei programokat kínálva az érdeklődőknek.
Könyv podcast

„Írás és olvasás ikrek” - Vámos Miklós a Lírástudókban

A könyvesboltok újdonságai között segít eligazodni a Líra Könyv és a Fidelio május 12-én, szerda este fél 8-kor jelentkező irodalmi podcastja. A friss könyvajánlókat és tartalmas beszélgetéseket kínáló műsor házigazdája Szabó T. Anna, az adás vendége Vámos Miklós író.
Könyv ajánló

Alföldi Róbert dedikálja közelmúltban megjelent hangoskönyveit

Személyre szóló üzenettel viszi házhoz a Wolt május 14-én, péntek délután azokat Hungaroton gondozásában megjelent lemezeket, amelyeken Alföldi Róbert olvassa fel a magyar és világirodalom három klasszikusát.
Könyv hír

Bereményi Gézáé és Grecsó Krisztiáné a Libri irodalmi díj

A díjátadó a Libri Könyvesboltok Facebook-oldalán zajlott le, a Libri irodalmi díj nyertese 2021-ben Bereményi Géza Magyar Copperfield című regénye, a közönségdíjat Grecsó Krisztián Magamról többet című verseskötete kapta.