Könyv

Bill Clinton thrillert ír a Fehér Házról

2017.05.09. 13:23
Ajánlom
The President Is Missing (Az elnök eltűnt) című könyvével debütál a fikciós irodalomban az Egyesült Államok volt elnöke golfcimborájával, James Pattersonnal, aki nem mellesleg az egyik legolvasottabb amerikai thriller-szerző - írta meg a Guardian.

A könyv a legmagasabb hatalmi szinteken, a háttérben történő összeesküvésekről, intrikákról fog szólni, és természetesen fikciós mű, bármiféle egyezés a valósággal csak a véletlen műve lehet. Vagy nem.

Bill Clinton

Bill Clinton (Fotó/Forrás: Imeh Akpanudosen / Getty Images Hungary)

A könyv 2018 júniusában jelenik meg – Nagy Britanniában a Penguin Random House kiadó gondozásában, míg az Egyesült Államokban a Knopf és a Little, Brown kiadók adják ki közösen. Az előbbi Clinton kiadója már hosszú évek óta, az utóbbi pedig Patterson könyveit szokta kiadni. Clinton egy közleményt is kiadott a készülő könyvről: „Egy elnökről szóló könyvön dolgozni – leírni mindent, amit tudok a Fehér Ház-beli életről, és arról, hogyan működik Washington – nagyszerű szórakozás.” A volt elnök arról is írt, hogy imádja írótársa eddigi munkáit, és nagyon régóta rajongója az írónak.

Patterson számára is izgalmas a munka, hiszen első kézből tudhat meg információkat pl az Ovális Irodáról. „Egy történetmesélő vagyok, és Clinton bennfentessége lehetővé teszi, hogy egy igazán érdekes sztorit írjunk.” Ritka kombinációnak ígérkezik a mű, amiben az olvasók természetesen kapnak egy krimi-szálat, de de közben betekintést nyerhetnek abba is, hogy milyen lehet elnöknek lenni.

Clinton szenvedélyes thriller-fogyasztó, Pattersont tíz éve ismeri, és golfpartnerek is lettek az idők folyamán. A közös könyv ötlete egy ügyvédtől származik, akit Clinton és Patterson is megbízott ügyeik intézésével. Először ő vetette fel, hogy mi lenne, ha együtt írnának egy könyvet. 2016-ban kezdtek el dolgozni a művön, és eltökélték, hogy minden részletet megtartanak maguknak. Ez valószínűleg nem sikerült, mivel egy meg nem nevezett forrás szerint a sztori az amerikai elnök elrablásáról szól majd.

2004-ben jelent meg Clinton memoárja My Life (Életem) címmel,  amivel 16 millió dollárt keresett. Valószínűleg a most készülő könyv is megdönt majd minden rekordot. 

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Liszt Ferenc szépunokája ez a csodakamasz zongoraművész

Ahogy a középkorú és idősebb generációk birtokba vették a közösségi médiát, úgy futott fel Michael Andreas Häringer karrierje is. A most tizenhét éves zongoraművész nem csak ragyogó tehetség, de kivételesen népszerű is.
Vizuál

Mutatjuk, hol találja a ma 75 éve elhunyt Róth Miksa alkotásait!

Sőt, galériánkban azokat az enteriőröket is, amelyek már elpusztultak. Róth elsőként ismerte fel a monarchiában a Tiffany-üveg alkalmazásában rejlő lehetőségeket, és mesteri szintre emelte az üvegművészetet. 1944. június 14-én halt meg Róth Miksa üvegfestő és üvegmozaik-készítő.
Könyv

12 izgalmas kötet a Könyvhétről

Mi ezeket a könyveket szeretnénk látni a könyvespolcunkon. Szubjektív válogatás a most megjelenő újdonságokból.
Vizuál

Elhunyt Franco Zeffirelli

A hosszú betegség után elhunyt rendező 96 éves volt. Firenzében helyezik örök nyugalomra – számolt be róla a hvg.hu.
Színház

Két díjnak is örülhet ifj. Vidnyánszky Attila a POSZT-on

Szombat este átadták a 19. Pécsi Országos Színházi Találkozó díjait a Kodály Központban megrendezett ceremónián. A versenyprogramban tíz nap alatt tizennégy előadás vonult fel a díjakról döntő szakmai-, színész-, és közönségzsűri előtt.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Könyv lista

12 izgalmas kötet a Könyvhétről

Mi ezeket a könyveket szeretnénk látni a könyvespolcunkon. Szubjektív válogatás a most megjelenő újdonságokból.
Könyv ajánló

Simon Márton nyitotta meg a 90. Ünnepi Könyvhetet Budapesten

Simon Márton költő ünnepi beszédével megnyílt a 90. Ünnepi Könyvhét és 18. Gyermekkönyvnapok csütörtök délután a Duna-korzón, Budapesten.
Könyv ajánló

„Először életben kell maradnunk” – A Mengele-lány

Stern Rózsa Ibolya nemcsak kibírta a haláltábort és Mengele kísérleteit, de neki köszönhetően fogták el a birkenaui láger egyik felügyelőnőjét is. Az idős asszony Veronika H. Tóth újságírónak mesélte el a második világháború előtt, alatt és után történteket.
Könyv hír

Kedden vesznek végső búcsút Térey Jánostól

A temetés június 18-án, kedden 14 órakor kezdődik a Farkasréti temetőben. Térey Jánost a Jelenkor Kiadó saját halottjának tekinti.
Könyv interjú

„Az öröm olyankor jön, ha sarjadni látok valami életet”

Az egyik legfontosabb kortárs költő. Saját maga szerint dühből írta az egyik legjobb versét, ugyanakkor igyekszik megszabadulni a véleményétől, amikor ír. Marno Jánossal beszélgettünk tehetségről, örömről, dühről, József Attiláról, Tandori Dezsőről, a költészet evidenciájáról, éppen aznap, amikor meghalt Térey János.