Könyv

Ennek a gyűrűnek a tulajdonosát keresik a Yorkshire-i rendőrök

2020.01.31. 14:10
Ajánlom
Az ékszert több más, rablásból származó értékkel együtt találták a rendőrök, akik úgy vélték, valaki biztosan felismeri a különleges darabot. A lakosság segítségét kérték az interneten, a kommentelők pedig nem voltak hálátlanok.

„A York-i rendőrség ennek a különleges ezüst gyűrűnek a tulajdonosát keresi, és a lakossághoz fordul segítségért. 

A gyűrűt több más érték között találtuk, amiket 2019 februárjában egy betörés során vittek el egy York-i házból. Minden erőfeszítésük ellenére a rendőröknek nem sikerült a gyűrű jogos tulajdonosának nyomára bukkanni.”

Pete Wilson detektív a York-i Nyomozócsoport munkatársának nyilatkozata szerint: „Sajnos egyelőre nem sikerült megtalálunk a gyűrű tulajdonosát, hogy visszajuttassuk neki.

Mivel ez egy nagyon különleges ékszer, reméljük, hogy valaki felismeri a rajta található jeleket és információval tud szolgálni a jogos tulajdonosról,

mivel biztosak vagyunk benne, hogy valahol hiányolják.”

Kérünk mindenkit, aki valamilyen információval segíteni tudja a rendőrség munkáját, lépjen kapcsolatba az Észak-Yorkshire-i rendőrséggel. Kérjük, hivatkozzon, a 2190025061 számra. Emailen is tehetnek bejelentést az alábbi címen: InvestigationHubYork@northyorkshire.pnn.police.uk. A bűnmegelőzésiek telefonszámán pedig névtelenül is tehetnek bejelentést: 0800 555 111.

via GIPHY

 

Az irodalom- és filmrajongó angoloknak a fenti rendőrségi felhívás aranyozta be a napját. Szegény rendőrök pedig a kommentekből valószínűleg viszonylag hamar rájöttek, hogy itt valami nincs rendben. A rendőrök jó szándékához egy pillanatig sem fér kétség és közben úgy tűnik elő is került a jogos tulajdonos – mármint a másolaté!

Ide tesszük az eredeti Facebook-posztot, mert az alatta lévő kommentek megalapozzák a tökéletes pénteki hangulatot.

 

Néhány példa:

„Mordori nyelven van, de én meg nem szólalok rajta. A közös nyelven azt jelenti "Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen." Ez az Egy Gyűrű. Amelyet a Sötét Úr kovácsoltatott a Végzet Hegyének tűzében. Izildur Szauron kezéből ragadta el” - tájékoztatta készségesen a hatóságot egy profi.

Egy másik kommentelő gyakorlatiasabban állt a kérdéshez:

A gyűrű kinézetéből azt gondolom, elég pusztán felvenni... a tulajdonos, ha jól tudom, rögtön meg is fogja találni önöket.

Viszont csak a saját felelősségükre kísérletezzenek és lehetőleg egyedül tegyék, mert eltűnésük megdöbbentheti a társaikat... nem vagyunk biztosak ugyanakkor, hogy rendelkezésükre állnak a szükséges eszközök, hogy szembe szálljanak a tulajdonossal, illetve nem biztos, hogy lenne gyomruk egy ilyen utazáshoz.”

Persze a hozzászólók többsége rajongó: „Egy Észak-Yorkshire-i rendőr: Bárcsak soha ne találtuk volna meg a Gyűrűt. Bárcsak mindez soha nem történt volna meg!

Hozzászólók: Mind ezt kívánja, ki ilyen időket él meg, de nem rajtuk áll a döntés. Mindössze azt választhatjuk meg, mit tegyünk az idővel, ami nekünk adatott.”

via GIPHY

 

"És a Hatalom Gyűrűje megérezte, hogy eljött az idő és elhagyta Gollamot. De történt valami, amire a Gyűrű nem számított. Az elképzelhető legfurcsább teremtmény talált rá: egy rendőr (York) megyéből."

A rendőrökben végül volt annyi önirónia, hogy beismerjék a tévedést:

Köszönjük az összes kommentet! Nyilvánvalóan fel kell frissíteni a filmes tudásunkat.

Ennek ellenére ez valójában valakinek a tulajdona, így tényleg szeretnénk megtalálni az illetőt és visszajuttatni hozzá, amit elloptak tőle. Ha valaki ismer olyat, akinek egy ilyen ékszere eltűnt egy betörés során, az kérjük, jelentkezzen!" 

A legsportszerűbbek azonban kétségtelenül a Gloucestershire-i rendőrkollégák voltak, akik megosztották hasonló fiaskójukat. Az ő esetükben a kedvenc kommentjeik az alábbiak voltak: 

Nem akarjátok visszaszolgáltatni a gyűrűt a tulajdonosának, láttátok, mire képesek a mordori hadak, szerintetek Cheltenhamnek lenne esélye?

 

via GIPHY

A tolvajt utoljára akkor látták, amikor felvette a gyűrűt.

Szó szerint három film és egy nagyon vastag könyv magyarázza el, miért nem jó ötlet visszaadni a gyűrűt.

Gloucestershire-be vitték a hobbitokat!!

Nos, ez a kommentszekció egy váratlan utazás volt...

via GIPHY

 

Ezt kiposztoltátok Facebookra? Rejtsd el! Tedd biztos helyre!

Egy hosszú és embert próbáló út után keresztül egész Középföldén, szegény Frodót Gloucestershire-ben kapcsolták le.

Kilenc fekete csuklyás úriember fogja keresni a fent említett tárgyat.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

„Fel kell találni magunkat” – Interjú Bretz Gáborral

Bretz Gábor az Opera állandó művésze, aki az elsők között kapta meg a Kamaraénekesi címet, egy-egy évad során több szerepet is alakít. Legutóbb a – címlapfotót is inspiráló – Don Carlos online premierjén láthattuk. A világhírű basszbaritonnal a pandémia teremtette kihívásokról, az énektanítás rejtelmeiről és arról is beszélgettünk, mit kívánna egy jótündértől.
Színház

Új bemutatókkal kezdi jubileumi évadát a Vígszínház

Több mint 90 éves hagyományát követve a Vígszínház május 1-jén megkezdte a következő évad bérleteinek értékesítését. Bár egyelőre csak decemberig hirdettek műsort, az elmúlt időszak közönség előtt be nem mutatott előadásai mellett újdonságokat is tartogat a 2021/2022-es szezon.
Klasszikus

A Liszt Ferenc Kamarazenekar Juliane Banse operaénekessel és Várdai Istvánnal búcsúztatja az évadot

Nemcsak különleges vendégekkel, hanem izgalmas átiratokkal is készül a 2020/21-es zeneakadémiai évad online szezonzáró koncertjére a Liszt Ferenc Kamarazenekar. Az együttes május 14-én először Várdai Istvánnal Bach-szonátát játszik kamarazenekari felállásban, ezt követően a világhírű Juliane Banse közreműködésével Mendelssohn jól ismert dalai csendülnek fel új köntösbe bújtatva.
Klasszikus

„Újraéled a karanténba zárt kultúra”- kihirdette a Budapesti Fesztiválzenekar 2021–22-es évadát

Fischer Iván rendezte új operaelőadás, Richard Strauss-maraton és nemzetközi sztárok, köztük Danyiil Trifonov vagy Jordi Savall is szerepelnek a Budapesti Fesztiválzenekar 2021–22-es évadjában.
Vizuál

Formabontó koncertfilmek a Budapest Ritmo-n

„Szükségből erényt, koncertből filmet” – ez a Budapest Ritmo idei mottója, amely a Bartók Tavasz keretében május 10. és 12. között különleges látványvilágú koncertfilmekkel várja az érdeklődőket.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Könyv ajánló

Alföldi Róbert dedikálja közelmúltban megjelent hangoskönyveit

Személyre szóló üzenettel viszi házhoz a Wolt május 14-én, péntek délután azokat Hungaroton gondozásában megjelent lemezeket, amelyeken Alföldi Róbert olvassa fel a magyar és világirodalom három klasszikusát.
Könyv hír

Bereményi Gézáé és Grecsó Krisztiáné a Libri irodalmi díj

A díjátadó a Libri Könyvesboltok Facebook-oldalán zajlott le, a Libri irodalmi díj nyertese 2021-ben Bereményi Géza Magyar Copperfield című regénye, a közönségdíjat Grecsó Krisztián Magamról többet című verseskötete kapta.
Könyv hír

Összművészeti albummal jelentkezik drMáriás

A festő-író-zenész idén ünnepli 55. születésnapját, zenekara, a Tudósok pedig 35 éve van jelen a magyar zenei életben. A dupla évforduló alkalmából Művészeti konzultáció címmel album jelenik a Magyar Műhely Kiadó gondozásában.
Könyv hír

Irodalmi kvízkötetet jelentetett meg a POKET

A Zsebkvízzel a szerkesztők az offline, kézzel fogható játék élményét szeretnék elősegíteni a hosszú, korlátozásokkal és online jelenléttel teli időszak után.
Könyv videó

Heti groteszk: Nagy riporter volt

A Fidelio videósorozatában vasárnaponként Koltai Róbert olvas fel egyet Gellért András napjaink problémáit optimista derűvel és tűpontosan megragadó, groteszk novellái közül.