Könyv

Ennek a gyűrűnek a tulajdonosát keresik a Yorkshire-i rendőrök

2020.01.31. 14:10
Ajánlom
Az ékszert több más, rablásból származó értékkel együtt találták a rendőrök, akik úgy vélték, valaki biztosan felismeri a különleges darabot. A lakosság segítségét kérték az interneten, a kommentelők pedig nem voltak hálátlanok.

„A York-i rendőrség ennek a különleges ezüst gyűrűnek a tulajdonosát keresi, és a lakossághoz fordul segítségért. 

A gyűrűt több más érték között találtuk, amiket 2019 februárjában egy betörés során vittek el egy York-i házból. Minden erőfeszítésük ellenére a rendőröknek nem sikerült a gyűrű jogos tulajdonosának nyomára bukkanni.”

Pete Wilson detektív a York-i Nyomozócsoport munkatársának nyilatkozata szerint: „Sajnos egyelőre nem sikerült megtalálunk a gyűrű tulajdonosát, hogy visszajuttassuk neki.

Mivel ez egy nagyon különleges ékszer, reméljük, hogy valaki felismeri a rajta található jeleket és információval tud szolgálni a jogos tulajdonosról,

mivel biztosak vagyunk benne, hogy valahol hiányolják.”

Kérünk mindenkit, aki valamilyen információval segíteni tudja a rendőrség munkáját, lépjen kapcsolatba az Észak-Yorkshire-i rendőrséggel. Kérjük, hivatkozzon, a 2190025061 számra. Emailen is tehetnek bejelentést az alábbi címen: InvestigationHubYork@northyorkshire.pnn.police.uk. A bűnmegelőzésiek telefonszámán pedig névtelenül is tehetnek bejelentést: 0800 555 111.

via GIPHY

 

Az irodalom- és filmrajongó angoloknak a fenti rendőrségi felhívás aranyozta be a napját. Szegény rendőrök pedig a kommentekből valószínűleg viszonylag hamar rájöttek, hogy itt valami nincs rendben. A rendőrök jó szándékához egy pillanatig sem fér kétség és közben úgy tűnik elő is került a jogos tulajdonos – mármint a másolaté!

Ide tesszük az eredeti Facebook-posztot, mert az alatta lévő kommentek megalapozzák a tökéletes pénteki hangulatot.

 

Néhány példa:

„Mordori nyelven van, de én meg nem szólalok rajta. A közös nyelven azt jelenti "Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen." Ez az Egy Gyűrű. Amelyet a Sötét Úr kovácsoltatott a Végzet Hegyének tűzében. Izildur Szauron kezéből ragadta el” - tájékoztatta készségesen a hatóságot egy profi.

Egy másik kommentelő gyakorlatiasabban állt a kérdéshez:

A gyűrű kinézetéből azt gondolom, elég pusztán felvenni... a tulajdonos, ha jól tudom, rögtön meg is fogja találni önöket.

Viszont csak a saját felelősségükre kísérletezzenek és lehetőleg egyedül tegyék, mert eltűnésük megdöbbentheti a társaikat... nem vagyunk biztosak ugyanakkor, hogy rendelkezésükre állnak a szükséges eszközök, hogy szembe szálljanak a tulajdonossal, illetve nem biztos, hogy lenne gyomruk egy ilyen utazáshoz.”

Persze a hozzászólók többsége rajongó: „Egy Észak-Yorkshire-i rendőr: Bárcsak soha ne találtuk volna meg a Gyűrűt. Bárcsak mindez soha nem történt volna meg!

Hozzászólók: Mind ezt kívánja, ki ilyen időket él meg, de nem rajtuk áll a döntés. Mindössze azt választhatjuk meg, mit tegyünk az idővel, ami nekünk adatott.”

via GIPHY

 

"És a Hatalom Gyűrűje megérezte, hogy eljött az idő és elhagyta Gollamot. De történt valami, amire a Gyűrű nem számított. Az elképzelhető legfurcsább teremtmény talált rá: egy rendőr (York) megyéből."

A rendőrökben végül volt annyi önirónia, hogy beismerjék a tévedést:

Köszönjük az összes kommentet! Nyilvánvalóan fel kell frissíteni a filmes tudásunkat.

Ennek ellenére ez valójában valakinek a tulajdona, így tényleg szeretnénk megtalálni az illetőt és visszajuttatni hozzá, amit elloptak tőle. Ha valaki ismer olyat, akinek egy ilyen ékszere eltűnt egy betörés során, az kérjük, jelentkezzen!" 

A legsportszerűbbek azonban kétségtelenül a Gloucestershire-i rendőrkollégák voltak, akik megosztották hasonló fiaskójukat. Az ő esetükben a kedvenc kommentjeik az alábbiak voltak: 

Nem akarjátok visszaszolgáltatni a gyűrűt a tulajdonosának, láttátok, mire képesek a mordori hadak, szerintetek Cheltenhamnek lenne esélye?

 

via GIPHY

A tolvajt utoljára akkor látták, amikor felvette a gyűrűt.

Szó szerint három film és egy nagyon vastag könyv magyarázza el, miért nem jó ötlet visszaadni a gyűrűt.

Gloucestershire-be vitték a hobbitokat!!

Nos, ez a kommentszekció egy váratlan utazás volt...

via GIPHY

 

Ezt kiposztoltátok Facebookra? Rejtsd el! Tedd biztos helyre!

Egy hosszú és embert próbáló út után keresztül egész Középföldén, szegény Frodót Gloucestershire-ben kapcsolták le.

Kilenc fekete csuklyás úriember fogja keresni a fent említett tárgyat.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Véletlenül bukkant egy antikváriumban a Carmina Buranára Carl Orff

Imádta a különleges megoldásokat, egyik művéhez a bécsi Néprajzi Múzeumból kellett hangszereket szerezni és külön engedélyt a Bösendorfer cégől. Százhuszonöt éve, 1895. július 10-én született Carl Orff német zeneszerző, a Carmina Burana című oratórium szerzője.
Könyv

Nyerd meg a nyári könyvtáradat!

Egy könyvcsomag hat szóért vagy ötven kötet egyetlen vásárlásért. Júliusban több kiadó is segít, hogy akár egész évre elég olvasnivalónk legyen.
Könyv

Ausztrália kedvenc krimiírója a természetet is szereplővé emelte

Jane Harper Ausztrália talán legsikeresebb krimiírója, aki magyarul a Gabo Kiadónál megjelent három regényében (Aszály, A természet ereje, Az elveszett férfi) úgy mutatja be a könyörtelen ausztrál környezetet, ahogyan korábban senki; zűrös családokról és kisközösségekről szóló történetei a hazai olvasókat is lebilincselték. A szerzőt fordítója, Roboz Gábor kérdezte.
Klasszikus

A 24 éves finn sztárkarmester, Klaus Mäkelä lesz a párizsi filharmonikusok új vezetője

Klaus Mäkelä lesz 2022-től az Orchestre de Paris zeneigazgatója. A 24 éves finn dirigens már szeptembertől zenei tanácsadóként dolgozik a filharmonikus zenekarral, amellyel tegnap adta első koncertjét.
Színház

Télig tart a nyár Szentendrén

A Szentendrei Teátrum augusztusban két ősbemutatóval indul és a nyár végével sem zárul. A kőszínházi évadban további bemutatók és előadások várják a közönséget Szentendrén.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Könyv interjú

Ausztrália kedvenc krimiírója a természetet is szereplővé emelte

Jane Harper Ausztrália talán legsikeresebb krimiírója, aki magyarul a Gabo Kiadónál megjelent három regényében (Aszály, A természet ereje, Az elveszett férfi) úgy mutatja be a könyörtelen ausztrál környezetet, ahogyan korábban senki; zűrös családokról és kisközösségekről szóló történetei a hazai olvasókat is lebilincselték. A szerzőt fordítója, Roboz Gábor kérdezte.
Könyv

Nyerd meg a nyári könyvtáradat!

Egy könyvcsomag hat szóért vagy ötven kötet egyetlen vásárlásért. Júliusban több kiadó is segít, hogy akár egész évre elég olvasnivalónk legyen.
Könyv Tolnai Ottó

80 éves Tolnai Ottó

A költő, író, színműíró, műfordító, a vajdasági magyar irodalom egyik legjelentősebb alakja július 5-én ünnepli nyolcvanadik születésnapját.
Könyv gyász

Elhunyt Charles Webb, a Diploma előtt írója

A 81 éves amerikai regényíró június 16-án hunyt el az angliai Eastbourne-ban vérképzőszervi betegségben – közölte barátja, Jack Malvern újságíró.
Könyv gyász

Elhunyt Najmányi László

74 éves korában elhunyt Najmányi László, a '70-es évek avantgárd művészvilágának jelentős alakja. Nemzetközi hírű író, képzőművész, színház- és filmrendező, performer, theremin művész, díszlettervező és zenész; a kommunista blokk első punkegyüttese, a Spions egyik alapítója - számolt be a Wanted magazin nyomán a 444.hu.