Könyv

Ennek a gyűrűnek a tulajdonosát keresik a Yorkshire-i rendőrök

2020.01.31. 14:10
Ajánlom
Az ékszert több más, rablásból származó értékkel együtt találták a rendőrök, akik úgy vélték, valaki biztosan felismeri a különleges darabot. A lakosság segítségét kérték az interneten, a kommentelők pedig nem voltak hálátlanok.

„A York-i rendőrség ennek a különleges ezüst gyűrűnek a tulajdonosát keresi, és a lakossághoz fordul segítségért. 

A gyűrűt több más érték között találtuk, amiket 2019 februárjában egy betörés során vittek el egy York-i házból. Minden erőfeszítésük ellenére a rendőröknek nem sikerült a gyűrű jogos tulajdonosának nyomára bukkanni.”

Pete Wilson detektív a York-i Nyomozócsoport munkatársának nyilatkozata szerint: „Sajnos egyelőre nem sikerült megtalálunk a gyűrű tulajdonosát, hogy visszajuttassuk neki.

Mivel ez egy nagyon különleges ékszer, reméljük, hogy valaki felismeri a rajta található jeleket és információval tud szolgálni a jogos tulajdonosról,

mivel biztosak vagyunk benne, hogy valahol hiányolják.”

Kérünk mindenkit, aki valamilyen információval segíteni tudja a rendőrség munkáját, lépjen kapcsolatba az Észak-Yorkshire-i rendőrséggel. Kérjük, hivatkozzon, a 2190025061 számra. Emailen is tehetnek bejelentést az alábbi címen: InvestigationHubYork@northyorkshire.pnn.police.uk. A bűnmegelőzésiek telefonszámán pedig névtelenül is tehetnek bejelentést: 0800 555 111.

via GIPHY

 

Az irodalom- és filmrajongó angoloknak a fenti rendőrségi felhívás aranyozta be a napját. Szegény rendőrök pedig a kommentekből valószínűleg viszonylag hamar rájöttek, hogy itt valami nincs rendben. A rendőrök jó szándékához egy pillanatig sem fér kétség és közben úgy tűnik elő is került a jogos tulajdonos – mármint a másolaté!

Ide tesszük az eredeti Facebook-posztot, mert az alatta lévő kommentek megalapozzák a tökéletes pénteki hangulatot.

 

Néhány példa:

„Mordori nyelven van, de én meg nem szólalok rajta. A közös nyelven azt jelenti "Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen." Ez az Egy Gyűrű. Amelyet a Sötét Úr kovácsoltatott a Végzet Hegyének tűzében. Izildur Szauron kezéből ragadta el” - tájékoztatta készségesen a hatóságot egy profi.

Egy másik kommentelő gyakorlatiasabban állt a kérdéshez:

A gyűrű kinézetéből azt gondolom, elég pusztán felvenni... a tulajdonos, ha jól tudom, rögtön meg is fogja találni önöket.

Viszont csak a saját felelősségükre kísérletezzenek és lehetőleg egyedül tegyék, mert eltűnésük megdöbbentheti a társaikat... nem vagyunk biztosak ugyanakkor, hogy rendelkezésükre állnak a szükséges eszközök, hogy szembe szálljanak a tulajdonossal, illetve nem biztos, hogy lenne gyomruk egy ilyen utazáshoz.”

Persze a hozzászólók többsége rajongó: „Egy Észak-Yorkshire-i rendőr: Bárcsak soha ne találtuk volna meg a Gyűrűt. Bárcsak mindez soha nem történt volna meg!

Hozzászólók: Mind ezt kívánja, ki ilyen időket él meg, de nem rajtuk áll a döntés. Mindössze azt választhatjuk meg, mit tegyünk az idővel, ami nekünk adatott.”

via GIPHY

 

"És a Hatalom Gyűrűje megérezte, hogy eljött az idő és elhagyta Gollamot. De történt valami, amire a Gyűrű nem számított. Az elképzelhető legfurcsább teremtmény talált rá: egy rendőr (York) megyéből."

A rendőrökben végül volt annyi önirónia, hogy beismerjék a tévedést:

Köszönjük az összes kommentet! Nyilvánvalóan fel kell frissíteni a filmes tudásunkat.

Ennek ellenére ez valójában valakinek a tulajdona, így tényleg szeretnénk megtalálni az illetőt és visszajuttatni hozzá, amit elloptak tőle. Ha valaki ismer olyat, akinek egy ilyen ékszere eltűnt egy betörés során, az kérjük, jelentkezzen!" 

A legsportszerűbbek azonban kétségtelenül a Gloucestershire-i rendőrkollégák voltak, akik megosztották hasonló fiaskójukat. Az ő esetükben a kedvenc kommentjeik az alábbiak voltak: 

Nem akarjátok visszaszolgáltatni a gyűrűt a tulajdonosának, láttátok, mire képesek a mordori hadak, szerintetek Cheltenhamnek lenne esélye?

 

via GIPHY

A tolvajt utoljára akkor látták, amikor felvette a gyűrűt.

Szó szerint három film és egy nagyon vastag könyv magyarázza el, miért nem jó ötlet visszaadni a gyűrűt.

Gloucestershire-be vitték a hobbitokat!!

Nos, ez a kommentszekció egy váratlan utazás volt...

via GIPHY

 

Ezt kiposztoltátok Facebookra? Rejtsd el! Tedd biztos helyre!

Egy hosszú és embert próbáló út után keresztül egész Középföldén, szegény Frodót Gloucestershire-ben kapcsolták le.

Kilenc fekete csuklyás úriember fogja keresni a fent említett tárgyat.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Hamarosan eldől, hogy ki vezetheti tovább a Pécsi Nemzeti Színházat – íme a pályázatok!

Rázga Miklós igazgatói megbízatása jövő év elején lejár, a meghirdetett igazgatói pozícióra pedig a szeptember 28-i határidőig két egyéni és két páros tervezet érkezett. A szakmai bizottság ezekről a pályázatokról október 21-én döntött, de a pécsi közgyűlés határozata még hátravan. Bemutatjuk a pályázókat.
Klasszikus

A tanár és az előadóművész egyensúlya – interjú Farkas Gáborral

Szeptembertől a Zeneakadémia Billentyűs és Akkordikus Hangszerek Tanszékének vezetője lett, hazaköltözik Tokióból Farkas Gábor zongoraművész. Lehet, hogy észre sem vettük, hogy távol volt: rendszeresen találkoztunk vele a hazai színpadokon. Mert, miként a zongoraművész vallja, koncertezést és tanítást együtt érdemes művelni.
Vizuál

Vidnyánszky az eszefésekért tüntet drMáriás festményén

Újabb drMáriással gazdagodott a magyar festészet tárháza. A festőművész, aki általában a napilapokban keresi témáit, most Vidnyánszky és a színművészetisek ügyét találta meg.
Jazz/World

Megjelent a Nagy Emma Quintet új lemeze

A folyamatos változásról szól a Nagy Emma Quintet új, második lemeze. A Bartók Konzervatórium növendékeiből alakult formáció október 27-én mutatja be a Low Frequency Oscillator című anyagot a fővárosi Opus Jazz Clubban.
Plusz

Petőfi menedzsere – Takács Ákos a Kult50-ben

Ezreket mozgat meg, százezreket ér el. A Red Bull Pilvaker ötletes performance-ként indult, mára viszont komoly misszióvá vált, amely kreatív módon népszerűsíti a magyar irodalmat a fiatalok körében. Ötletgazdája, Takács Ákos talán maga sem gondolta az elején, hova jut majd el a kezdeményezésük.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Könyv ajánló

Polgárnak lenni – Online könyvbemutató Kolosi Tamással és Ferenczi Borbálával

Október 28-án 18 órakor a Tények és Tanúk sorozat új kötetéről beszélget G. Tóth Ilda újságíró Kolosi Tamás Széchenyi-díjas szociológussal és Ferenczi Borbálával a Líra Könyv Facebook oldalán.
Könyv kritika

Zsigerien ismerős történetek Szöllősi Mátyás új könyvében

Feszes, izgalmas és jelenkori próza Szöllősi Mátyás új kötete, amely két elbeszélést tartalmaz. Párdarabok: az egyik kíméletlen gyomros jelenkorunk Magyarországáról. A másik viszont gyönyörű katarzis a figyelmes olvasó számára. Spoilermentes kritika.
Könyv tompa andrea

Szeressük meg a saját történetünket! – interjú Tompa Andreával

„Tompa Andrea (1971) Kolozsvárott született. Budapesten él” – olvasható a lakonikus életrajz a Haza borítóján. Ez azonban tökéletesen összefoglalja a kötet alapproblémáját. Az írónő térben és időben szabadon mozogva vizsgálja a hazatérés lehetőségét, legyen az az új otthon, Magyarország, vagy a régi, Kolozsvár, ahol már az a kérdés, hogy van-e még visszatérés.
Könyv hangoskönyv

Alföldi Róbert előadásában jelent meg Esterházy Péter Hasnyálmirigynaplója

Esterházy Péter utolsó regénye egy hónappal a halála előtt jelent meg. A fájdalmas mű most Alföldi Róbert hangján hallható.
Könyv Film

Az őszinteség nem egyenlő a szaftos részletekkel

Október elején nálunk is megjelent Woody Allen az Egyesült Államokban nagy port kavart önéletrajza Apropó nélkül címmel a Jaffa Kiadónál. A kiadó kommunikációs vezetőjét, Németh Lucát arról kérdeztük, mennyire számít ellentmondásos lépésnek egy ilyen kötet kiadása vagy akár maga a szöveg.