Könyv

Ennek a gyűrűnek a tulajdonosát keresik a Yorkshire-i rendőrök

2020.01.31. 14:10
Ajánlom
Az ékszert több más, rablásból származó értékkel együtt találták a rendőrök, akik úgy vélték, valaki biztosan felismeri a különleges darabot. A lakosság segítségét kérték az interneten, a kommentelők pedig nem voltak hálátlanok.

„A York-i rendőrség ennek a különleges ezüst gyűrűnek a tulajdonosát keresi, és a lakossághoz fordul segítségért. 

A gyűrűt több más érték között találtuk, amiket 2019 februárjában egy betörés során vittek el egy York-i házból. Minden erőfeszítésük ellenére a rendőröknek nem sikerült a gyűrű jogos tulajdonosának nyomára bukkanni.”

Pete Wilson detektív a York-i Nyomozócsoport munkatársának nyilatkozata szerint: „Sajnos egyelőre nem sikerült megtalálunk a gyűrű tulajdonosát, hogy visszajuttassuk neki.

Mivel ez egy nagyon különleges ékszer, reméljük, hogy valaki felismeri a rajta található jeleket és információval tud szolgálni a jogos tulajdonosról,

mivel biztosak vagyunk benne, hogy valahol hiányolják.”

Kérünk mindenkit, aki valamilyen információval segíteni tudja a rendőrség munkáját, lépjen kapcsolatba az Észak-Yorkshire-i rendőrséggel. Kérjük, hivatkozzon, a 2190025061 számra. Emailen is tehetnek bejelentést az alábbi címen: InvestigationHubYork@northyorkshire.pnn.police.uk. A bűnmegelőzésiek telefonszámán pedig névtelenül is tehetnek bejelentést: 0800 555 111.

via GIPHY

 

Az irodalom- és filmrajongó angoloknak a fenti rendőrségi felhívás aranyozta be a napját. Szegény rendőrök pedig a kommentekből valószínűleg viszonylag hamar rájöttek, hogy itt valami nincs rendben. A rendőrök jó szándékához egy pillanatig sem fér kétség és közben úgy tűnik elő is került a jogos tulajdonos – mármint a másolaté!

Ide tesszük az eredeti Facebook-posztot, mert az alatta lévő kommentek megalapozzák a tökéletes pénteki hangulatot.

 

Néhány példa:

„Mordori nyelven van, de én meg nem szólalok rajta. A közös nyelven azt jelenti "Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen." Ez az Egy Gyűrű. Amelyet a Sötét Úr kovácsoltatott a Végzet Hegyének tűzében. Izildur Szauron kezéből ragadta el” - tájékoztatta készségesen a hatóságot egy profi.

Egy másik kommentelő gyakorlatiasabban állt a kérdéshez:

A gyűrű kinézetéből azt gondolom, elég pusztán felvenni... a tulajdonos, ha jól tudom, rögtön meg is fogja találni önöket.

Viszont csak a saját felelősségükre kísérletezzenek és lehetőleg egyedül tegyék, mert eltűnésük megdöbbentheti a társaikat... nem vagyunk biztosak ugyanakkor, hogy rendelkezésükre állnak a szükséges eszközök, hogy szembe szálljanak a tulajdonossal, illetve nem biztos, hogy lenne gyomruk egy ilyen utazáshoz.”

Persze a hozzászólók többsége rajongó: „Egy Észak-Yorkshire-i rendőr: Bárcsak soha ne találtuk volna meg a Gyűrűt. Bárcsak mindez soha nem történt volna meg!

Hozzászólók: Mind ezt kívánja, ki ilyen időket él meg, de nem rajtuk áll a döntés. Mindössze azt választhatjuk meg, mit tegyünk az idővel, ami nekünk adatott.”

via GIPHY

 

"És a Hatalom Gyűrűje megérezte, hogy eljött az idő és elhagyta Gollamot. De történt valami, amire a Gyűrű nem számított. Az elképzelhető legfurcsább teremtmény talált rá: egy rendőr (York) megyéből."

A rendőrökben végül volt annyi önirónia, hogy beismerjék a tévedést:

Köszönjük az összes kommentet! Nyilvánvalóan fel kell frissíteni a filmes tudásunkat.

Ennek ellenére ez valójában valakinek a tulajdona, így tényleg szeretnénk megtalálni az illetőt és visszajuttatni hozzá, amit elloptak tőle. Ha valaki ismer olyat, akinek egy ilyen ékszere eltűnt egy betörés során, az kérjük, jelentkezzen!" 

A legsportszerűbbek azonban kétségtelenül a Gloucestershire-i rendőrkollégák voltak, akik megosztották hasonló fiaskójukat. Az ő esetükben a kedvenc kommentjeik az alábbiak voltak: 

Nem akarjátok visszaszolgáltatni a gyűrűt a tulajdonosának, láttátok, mire képesek a mordori hadak, szerintetek Cheltenhamnek lenne esélye?

 

via GIPHY

A tolvajt utoljára akkor látták, amikor felvette a gyűrűt.

Szó szerint három film és egy nagyon vastag könyv magyarázza el, miért nem jó ötlet visszaadni a gyűrűt.

Gloucestershire-be vitték a hobbitokat!!

Nos, ez a kommentszekció egy váratlan utazás volt...

via GIPHY

 

Ezt kiposztoltátok Facebookra? Rejtsd el! Tedd biztos helyre!

Egy hosszú és embert próbáló út után keresztül egész Középföldén, szegény Frodót Gloucestershire-ben kapcsolták le.

Kilenc fekete csuklyás úriember fogja keresni a fent említett tárgyat.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Szabó István filmje nyitja a ma kezdődő Magyar Mozgókép Szemlét

A szombatig tartó rendezvényen 59, Magyar Filmdíjra jelölt művet, valamint számos versenyen kívüli filmet vetítenek a Corvin moziban.
Vizuál

Szabó István nem veszi át életműdíját

Az Oscar- és Kossuth-díjas rendező kitüntetését a közelmúltban többen kritizálták Szabó István ügynökmúltja miatt.
Klasszikus

A lipcsei kántor, aki mindannyiunkat összeköt – Jön a Bach Bridges fesztivál

Bach és Beethoven lesz a főszereplője az idei Bach Bridges Fesztiválnak március 31. és április 3. között a Budapest Music Centerben. A két korszakalkotó zseni munkássága a jelenkor perspektívájából és a nyugatitól eltérő esztétika fénytörésében is megmutatkozik a fesztivál változatos programjában.
Vizuál

Elhunyt Szentandrássy István festőművész

A 62 éves korában elhunyt művész 2012-ben kapott Kossuth-díjat a cigányság ősi, balladisztikus hagyományait és alakjait ábrázoló műveiért.
Klasszikus

A mi Kodályunk – Zenés ismeretterjesztő film a mozikban

Március 6-a Kodály Zoltán, a világhírű zeneszerző és népzenekutató halálának évfordulója. A 20. század korszakalkotó zenetudósa előtt tisztelegve, március 11-től érkezik a mozikba A mi Kodályunk című rendhagyó dokumentumfilm, amely Kodály kevéssé ismert fiatalkorát dolgozza fel két kimagaslóan tehetséges ifjú muzsikus szemszögéből, egy 1910-es szerzői estet állítva középpontba.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Könyv hír

Kovács András Ferenc az Artisjus Irodalmi Nagydíj kitüntetettje

Requiem Tzimbalomra című verskötetéért Kovács András Ferenc nyerte el nagydíjat, mellette Cselényi Béla, Kováts Judit, Szajbély Mihály és Mártonffy Marcell vehet át elismerést a március 2-i díjátadó ünnepségen.
Könyv ajánló

Láttad már Ady vasúti bérletét vagy az önéletrajzát?

Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy az Országos Széchényi Könyvtárban micsoda kincsek rejtőznek. Az OSZK kamarakiállításokkal igyekszik ezeket a kuriózumokat látogatóival is megosztani.
Könyv hír

Feleannyi könyv az idei Aegon-díj döntőjében

Gumicsizma, kiskocsma és magadra ismerés – mi fér bele egy igazán személyes könyvajánlóba? Az Aegon Irodalmi Díj idei zsűrije szerint mindezek és még sok más érdekesség…
Könyv magazin

Lehetséges, hogy Agatha Christie kortársa volt Mark Twainnek és J. K. Rowlingnak is?

Teázhatott együtt Mary Shelley, Charlotte Bronte és A kisasszonyok szerzője, Louisa May Alcott? Tudtad, hogy két éven belül jelent meg a Zabhegyező, az 1984, illetve Asimov Alapítvány-sorozatának, és a Narnia Krónikáinak első része?
Könyv gyász

Elhunyt Csukás István

Süsü, Pom-pom és a Nagy Ho-ho-ho-horgász alkotója 83 éves volt.