Könyv

Friss tinta!

2010.05.06. 20:11
Ajánlom
A Friss tinta! című mai gyerekversekből szerkesztett kötetet Gimesi Dóra bábos dramaturg ajánlja.

Mostanában verseket olvasok. Lenyűgöz, ahogy egy gondolat formába, rímbe, ritmusba sűrűsödik, de az is, amikor fittyet hányva rímre, ritmusra saját, egészen egyéni alakot ölt. Kortárs verseket olvasok és ajánlok a barátaimnak. Kezdő, haladó és leendő anyáknak Szabó T. Annát (Elhagy), női lelket bogozóknak Kiss Judit Ágnest (Nincs új üzenet), párkapcsolati problémásoknak Varró Dánielt (Szívdesszert), ráadásként pedig mindenkinek Faludyt (Versek). Ez már négy kedvenc kötet, hát álljon itt ötödikként a mai legjobb gyerekversek gyűjteménye. Varázskönyv, mert szerepel benne a többi kedvenc költőm (Tóth Krisztina, Lackfi János, Kovács András Ferenc); mert az illusztrációkat a zseniális humorú Takács Mari készítette; mert a több mint százötven vers között akad, ami megnevettet, van, ami gyomrot szorít, és minden lapról gyerekkori énünk kacsint vissza ránk. Mivel a jó gyerekvers - akár a jó gyerekelőadás - a felnőttekre is hat, szeretettel ajánlom kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Friss tinta! - mai gyerekversek (Csimota Könyvkiadó és Pozsonyi Pagony, 2008) 

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

A mi Chicagónk

A Chicago a minőségi szórakoztatóipar egy legsikerültebb darabja. Nem azért persze, mert igen jól meg van csinálva. Inkább azért, mert jól ki van találva. Nemcsak a társadalmat leplezi le, de önmagát is. Alföldi Róbert rendezésében, a Kultúrbrigád és az Átrium előadásában pedig a mi, honi állapotainkat is.
Klasszikus

Varázslatosan festő koncertközpont épül Münchenben

Az osztrák Cukrowicz Nachbaur Architekte mérnökei építik azt a koncertpalotát, amelynek nagytermében 1800 néző kaphat majd helyet.
Klasszikus

Fidelio Klasszik: Bérczes, Elsässer, Tóth Vera

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 14-én lesz hallható a 92.1-en.
Vizuál

Frida hétfőnként is fogad

A nagy érdeklődésre való tekintettel július harmadik hetétől hétfőnként is látogatható a Nemzeti Galériában a Frida Kahlo-kiállítás.
Vizuál

Száz ólomkatonát cserélt egy vetítőgépre és az egész élete megváltozott

70 film, öt feleség, kilenc gyerek. A 100 éve született Ingmar Bergman titkát próbálják megfejteni hozzátartozók, munkatársak, kutatók, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó a legendás svédről készült dokumentumfilmben.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Könyv olvasás

Depressziós? Olvasson krimit!

Természetesen senkit nem arra buzdítunk, hogy a szakember segítsége vagy esetleg a gyógyszeres kezelés helyett essen neki az Agatha Christie-összesnek, mert mire a végére ér, kutya baj. Annyit azonban kutatások nélkül is állíthatunk, hogy egy jó könyv fel tudja dobni az ember napját.
Könyv interjú

"A csokornyakkendős szépfiú sztereotípia elvesz Kosztolányi súlyából"

Kosztolányi Dezső emlékezete több mint 80 évvel halála után is élénk - igaz, az író-költőről monográfiát író Arany Zsuzsanna szerint finomításra szorul. A könyv elkészültéről és magáról Kosztolányiról beszélgettünk a szerzővel.
Könyv interjú

"Élvezem, ha vita zajlik arról, amit írtam"

Dragomán Györggyel az írói lét online vetületeiről beszélgettünk. Szóba kerültek a Qubiten megjelenő sci-fi-novellái, az internetes közösségépítés és az is, hogy akarják-e tudni az írók, mit csinálnak a barátaik.
Könyv hírek

Lakáséttermet találhat a buszmegállókban

Ecsédi Orsolya Lakásétterem című művével nyerte meg az idei Álljon meg egy novellára! című pályázat fődíját.