Könyv

Idén is van magyar stand a Bolognai Gyermekkönyvvásáron

2024.04.08. 15:45
Ajánlom
Önálló standon népszerűsíti a Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) a hazai gyermekkönyveket az április 8. és 11. között zajló Bolognai Gyermekkönyvvásáron – tette közzé az intézmény.

Mint írják, hatvanegy éve rendezik meg a Bolognai Gyermekkönyvvásárt, amelynek legfőbb célkitűzése, hogy évről évre új szintre emelje a gyerekirodalmat és az illusztrációt, valamint párbeszédet teremtsen, és helyet adjon a szakemberek tapasztalatcseréjének.

A magyar stand minden évben lehetőséget teremt arra, hogy a hazai kiadók 5-5 könyvet ajánljanak, amelyeket Kiadóink ajánlják címmel mutatnak be korosztályos bontásokban (0-6 év, 7-12 év, 12+). A könyveket a standfalakon is népszerűsíti a PKÜ. Mindezek mellett az IBBY (International Board on Books for Young People) magyarországi szervezeteként működő,

2016-ban alakult Magyar Gyerekkönyv Fórum keretében díjazott műveket is megismerhetik a nemzetközi kiadók.

A PKÜ stand mini kiállításán a tavalyi és idei bolognai díjas magyar illusztrációk kapnak főszerepet, így Rofusz Kinga Otthon című, tavaly Crossmedia-díjat nyert alkotása, valamint Litkei Juli munkái, amelyek a bolognai top illusztrációs kiállításon is szerepeltek. A standon Alács Anna Képeslap El Idilióból című alkotása szintén megismerhető lesz.

A vásárra elkészült a kiadók munkáját segítő 2024-es gyerekkönyv-katalógus is. A Petőfi Kulturális Ügynökség standja – a reprezentáció mellett – tárgyalási lehetőséget biztosít a kiadók részére a Bolognai Könyvvásáron.

Fejléckép forrása: Pexels

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Tánc

Abbahagyja a balettet, és búcsúzik a színpadtól Leblanc Gergely

A 31 éves balettművész az Operaház videójában beszélt arról, hogy elbúcsúzik a színpadtól, és a továbbiakban a háttérben fogja segíteni a Magyar Nemzeti Balett munkáját.
Klasszikus

Balázs Jánost, Harcsa Veronikát és Fischer Ivánt is elismerték az első alkalommal átadott Bartók Rádió Zenei Díjjal

A Bartók Rádió a tavalyi év kiemelkedő zenei teljesítményeinek elismeréseképpen először adta át díjait. A nagyszabású díjkiosztót a Bartók Rádió és a Duna május 25-én, az M5 kulturális csatorna május 26-án tűzi műsorra.
Klasszikus

Faültetéssel ünnepelte pályafutásának ötvenedik évfordulóját Kobayashi Ken-Ichiro

Egy japán cseresznyefát ültetett el a MÁV Szimfonikus Zenekar székházának kertjében nemzetközi karrierje ötvenedik évfordulója alkalmából a világhírű karmester, Kobayashi Ken-Ichiro.
Jazz/World

Ha uralod a csöndet, a tiéd lehet – beszélgetés João Camarero brazil gitárművésszel

João Camarero rendkívül kellemes beszélgetőpartner és hihetetlenül kifinomult játékú előadóművész, akiből a világ legtermészetesebb módján árad a zene. A brazil gitárművésszel a budapesti fellépését megelőző napon beszélgettünk.
Vizuál

Enyedi Ildikó megkezdte új filmje, a Csendes barát forgatását

A németországi helyszínek felvétele után május 28-án Magyarországon folytatódik Enyedi Ildikó legújabb filmjének forgatása. A most készülő, szerzői alkotás érzelmes utazás az időn keresztül, némi humorral fűszerezve.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Könyv hír

Megmenekülhet Esterházy Péter egykori otthona

Alkotóházként születhet újjá a 2016-ban elhunyt Kossuth- és József Attila-díjas író egykori, rómaifürdői családi háza.
Könyv hír

Tizenketten részesülnek Babits Mihály-ösztöndíjban

A Babits Mihályról elnevezett pályázattal tehetséges fiatal műfordítók munkáját támogatják. Az ösztöndíj kuratóriuma meghozta döntését a 2024. évi díjazottakkal kapcsolatban. 
Könyv kritika

Szellem a befőttesüvegben – kritika Marcin Wicha új regényéről

A lengyel szerző, Marcin Wicha új, Hogyan szerettem ki a dizájnból című kötetében továbbviszi a korábbi regényéből ismert személyes és családi szálat. Mesterkéletlenül könnyed, ironikus, már-már csevegő hangneme mögött igazi filozófiai mélység rejlik.
Könyv hír

Átadták a Méhes György-díjakat, Oravecz Imre életműdíjban részesült

A kitüntetettek személyéről a Magyar Írószövetség és az Erdélyi Magyar Írók Ligájának ajánlása alapján a Méhes György–Nagy Elek Alapítvány kuratóriuma dönt.
Könyv gyász

Elhunyt Alice Munro Nobel-díjas író

A világhírű kanadai szerző 2013-ban nyerte el a legrangosabb irodalmi elismerést, a Svéd Akadémia indoklásában a kortárs novella mesterének nevezte.