Könyv

Irodalom a Margitszigeten – jön a tavaszi Margó!

2024.04.22. 10:20
Ajánlom
A fesztiválon mutatja be új kötetét mások mellett Háy János, Erdős Virág, Krusovszky Dénes és Cserna-Szabó András is. A közönség idén élő podcastfelvételeken is részt vehet a három nap során. 

Május 23. és 25. között rendezik meg idén a margitszigeti Kristály Színtéren a Tavaszi Margó Irodalmi Fesztivált. A rendezvény során négy színpadon több mint ötven programmal, köztük könyvbemutatókkal, beszélgetésekkel, zenés irodalmi estekkel és élő podcastfelvételekkel is várják a közönséget, esténként pedig zenés irodalmi produkciók közül is lehet majd válogatni.

A fesztivál vendége lesz a Tudósok, Mondjad, Atikám című József Attila-esttel érkezik Vecsei H. Miklós és Balla Gergely (Platon Karataev), valamint bemutatja Népi líra című lemezét Pion x Krizsó.

A09I6248-101651.jpg

Grecsó Krisztián könyvbemutatója a 2023-as Tavaszi Margón (Fotó/Forrás: Posztós János / Margófeszt)

A Tavaszi Margó Irodalmi Fesztiválon mutatja be új kötetét mások mellett Erdős Virág, Cserna-Szabó András, Háy János, Jakupcsek Gabriella, Kemény Lili, Krusovszky Dénes, a Kovács Ikrek, Láng Zsolt, Morcsányi Elza, Puzsér RóbertSzentesi Éva és Zoltán Gábor.

A könyveket ezúttal is lehetőségünk nyílik dedikáltatni a szerzőkkel.

A fesztivál történetében először a közönség találkozhat kulturális podcastekkel is, a Margón veszi fel ugyanis élőben következő adását a Buksó (24.hu), a Ma is tanultam valamit (Index), a Nem rossz könyvek (444), az Ezt senki nem mondta!, Az első (Könyves Magazin), valamint a Litera Podcast is.

A Margó Irodalmi Fesztivál programjaira a belépés díjtalan, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik. A teljes programot később teszik nyilvánossá a fesztivál honlapján és Facebook-oldalán.

Forrás: Margofeszt.hu

Fejléckép: Látogató a Tavaszi Margó Irodalmi Fesztiválon (Fotó/Forrás: Posztós János / Margófeszt)

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

Elhunyt Fekete Győr István

A Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett zeneszerző, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakiskola zeneszerzés tanára 88 éves volt.
Színház

Nemzetközi fesztiválok a Karinthy Színházban

Június 4-én és 5-én a Nemzetközi Történetmesélő Fesztiválon, június 8-án pedig az I. Karinthy New Wave Festivalon találkozhat a közönség nemzetközileg elismert művészekkel.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Könyv hír

Tizenketten részesülnek Babits Mihály-ösztöndíjban

A Babits Mihályról elnevezett pályázattal tehetséges fiatal műfordítók munkáját támogatják. Az ösztöndíj kuratóriuma meghozta döntését a 2024. évi díjazottakkal kapcsolatban. 
Könyv kritika

Szellem a befőttesüvegben – kritika Marcin Wicha új regényéről

A lengyel szerző, Marcin Wicha új, Hogyan szerettem ki a dizájnból című kötetében továbbviszi a korábbi regényéből ismert személyes és családi szálat. Mesterkéletlenül könnyed, ironikus, már-már csevegő hangneme mögött igazi filozófiai mélység rejlik.
Könyv hír

Átadták a Méhes György-díjakat, Oravecz Imre életműdíjban részesült

A kitüntetettek személyéről a Magyar Írószövetség és az Erdélyi Magyar Írók Ligájának ajánlása alapján a Méhes György–Nagy Elek Alapítvány kuratóriuma dönt.
Könyv gyász

Elhunyt Alice Munro Nobel-díjas író

A világhírű kanadai szerző 2013-ban nyerte el a legrangosabb irodalmi elismerést, a Svéd Akadémia indoklásában a kortárs novella mesterének nevezte.
Könyv podcast

Minden határhelyzet izgalmas az irodalomban – Rostás Eni a Lírástudók vendége

A Magvető Kiadó Határhelyzetek-sorozatában a kortárs, friss világirodalom legszebb kötetei kerülnek a magyar olvasók elé. Ezekről beszélgettünk a kiadó szerkesztőjével, Rostás Enivel, akivel felemlegettük Irene Solà fantasztikus sikereit is.