Könyv

Írók, költők, illusztrátorok fogtak össze az ukrajnai menekültekért

2022.03.16. 12:30
Ajánlom
Jótékonysági árverést rendezt az ukrajnai menekültek megsegítésére a HUBBY - Magyar Gyerekkönyv Fórum, a MISZJE - Magyar Irodalmi Szerzői Jogvédő és Jogkezelő Egyesület, illetve az EOGY - Evangélikus Országos Gyűjtemény, március 19-én 15 órakor az Esterházy Péter és Gitta Könyvtárban,

Sorra gyűlnek a felajánlások az ukrajnai menekülteket megsegítő irodalmi árverésre. A híres írók, költők, gyerekkönyvesek és felnőttkönyvesek dedikált könyveit, illetve kortárs illusztrátorok dedikált képeit kínáló árverést március 19-én 15 órakor az Evangélikus Országos Gyűjtemény - Esterházy Péter és Gitta Könyvtárában rendezik meg. Az árverés online is követhető lesz, itt nem kell regisztrálni, és licitálni is lehet majd Facebook élőzés keretében, online kommenteléssel.

A HUBBY - Magyar Gyerekkönyv Fórum kezdeményezésére elindult jótékonysági árverés teljes bevételét az ukrajnai menekültek segítésére fordítják a Magyarországi Evangélikus Egyház Diakóniai Intézményének segítségével. 

Nagyon büszkék vagyunk szerzőinkre, illusztrátorainkra"

- olvasható a HUBBY facebook oldalán, ahol többek között olyan dedikált köteteket ajánlottak fel, mint Garaczi László Nincs alvás, Szűcs Péter Dharma, Tóth Krisztina Hazaviszlek, jó?, Szvoren Edina Verseim, Wéber Anikó Az osztály vesztese, Milbacher Róbert A nagy kanizsár összeesküvés, Molnár Krisztina Rita Sálmese és Maléna kertje című munkái. Szegedi Katalin Esőfelhő című, csodálatos alkotására is várják a liciteket. 

Békés Pál örökösei az IBBY magyar nemzeti szekciója egykori elnökének immár klasszikussá vált köteteit ajánlották fel a következő kísérőlevéllel: 

Békés Pál személyesen már nem segíthet a háború elől menekülő gyerekeken, de meséivel igen. Kétbalkezes varázsló meséjének ereje teremt varázslatot a varázstalanított lakótelepen, és azt reméljük, hogy a Félőlény újra és újra megküzd a Kiserdőt körülvevő szörnyekkel. Mi most Palival együtt, ennyit tudunk tenni."

Továbbra is várják a felajánlásokat a szervezők, regisztrálni a: [email protected] email címen lehet. 

Jótékonysági árverés az ukrajnai menekültekért  - HUBBY, MISZJE, EOGY

2022. március 19. 15 óra
Evangélikus Országos Gyűjtemény - Esterházy Péter és Gitta Könyvtár
Szentkirályi utca 51. sz.

Az adományok a Magyarországi Evangélikus Egyház Diakóniai Intézményéhez futnak be, akik segítő szervezetként gondoskodnak arról, hogy az árverésen össezgyűjtött pénzösszeg a legmegfelelőbben hasznosulhasson az ukrajnai menekültek számára.

 

Fejléckép: HUBBY - Jótékonysági árverés  / fotó: HUBBY Facebook-oldal, Korbuly Ágnes munkája

 

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Színház

„Napfény a dörzspapíron” – Szakácsi Sándor, a nyughatatlan lélek

Szakácsi Sándort, bár már gyerekkorában nagy jövőt jósoltak neki a színészi pályán, kisebb korában gúnyolták iskolatársai, felnőttként pedig alkoholproblémákkal küzdött, magát La Mancha lovagjának, szélmalomharcosnak nevezte. Saját bevallása szerint a szerepeiből merített erőt a folytatáshoz.
Jazz/World

Csak betyárosan: lemezbemutatót és turnézáró koncertet és táncházat tart a Góbé a Fonóban

Online már korábban megjelent, fizikai formájában tavasszal jött ki a Góbé Élem című lemeze, az első nagylemez, amelyet a zenekar megújult felállásában jelentetett meg. A csapat május 28-án turnézáró koncertet, lemezbemutatót tart a Fonóban, amit egy táncházzal fejelnek meg.
Klasszikus

Ne féltsük a kortárs zenét!

Maratoni hosszúságú diplomakoncerten mutatkoztak be május 6-án este a Zeneakadémia harmadéves zeneszerzés és alkalmazott zeneszerzés szakos hallgatói. A rendkívül gazdag és sokszínű programban számos stílus és műfaj szerepelt.
Zenés színház

„Csipike történetén keresztül nekünk is megadatik az önmagunkra találás lehetősége” – beszélgetés Molnár Levente operaénekessel

Csipikének, a fontoskodó, de jószándékú törpének kalandos történetei számos gyermek és felnőtt szívét meghódították már. Fodor Sándor meséje a Coopera gondozásában hamarosan egy családi opera formájában elevenedik majd meg. A készülő mű ötletgazdájával és művészeti vezetőjével, Molnár Levente Liszt Ferenc-díjas operaénekessel beszélgettünk egyebek mellett arról, milyen fejlődésen megy keresztül a történet során, és mi mindenre tanít meg bennünket is ez az erdélyi gyerekek és felnőttek körében egyaránt ismert és kedvelt kis mesehős.
Színház

Kiss Mari visszatér Szombathelyre

Kihirdette jubileumi, 15. évadának új előadásait a szombathelyi Weöres Sándor Színház: 10 bemutatót tartanak a következő szezonban. Új tagokkal is bővül a társulat: Mari Dorottya és Domonkos Zsolt mellett újra az alkotógárdát erősíti majd a teátrum egyik alapítótagja, Kiss Mari.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Könyv magazin

Hogy nézett ki Balzac igazából?

A híres francia írót, a Goriot apó és az Emberi színjáték szerzőjét szenvedélyesen foglalkoztatta az akkor igen újnak számító módszer, mellyel a valóságot lehetett rögzíteni. Így róla is készült dagerrotípia.
Könyv hír

Krasznahorkai László és Bödőcs Tibor kapta a Libri irodalmi elismeréseit

2022-ben a zsűri egy hosszú elbeszélést, míg a közönség egy politikai szatírát emelt ki a tíz döntős mű közül.
Könyv hír

Visszatér a Városmajorba a Margó Fesztivál

Június 9-12. között, az Ünnepi Könyvhéttel egy időben, a Városmajori Szabadtéri Színpadon rendezik meg a Margó Irodalmi Fesztivált, ahol többek közt Nádas Péterrel, Tóth Krisztinával, Romsics Ignáccal, Bereményi Gézával, Péterfy Borival, Zoltán Gáborral és az Alkalmáté Truppal is találkozhatunk.
Könyv ajánló

Online követhető a Libri 2022-es díjátadó gálája

49 kiadó 150 kiadványa indult 2022-ben a Libri irodalmi díjért. A pályaművekről egy 189 tagú, művészekből és közéleti személyiségekből álló bizottság végezte az előválogatást, s szavazataik alapján állt össze a döntős magyar irodalmi alkotások tízes listája. Az online díjátadó 2022. május 19-én, 19 órakor kezdődik.
Könyv hír

Magyarul is olvasható lesz a Nobel-díjas Abdulrazak Gurnah regénye

A 2021-ben irodalmi Nobel-díjjal kitüntetett zanzibári író műve, az Utóéletek az Európa Könyvkiadó gondozásában, Neset Adrienn fordításában jelenik meg.