Könyv

Írók, költők, illusztrátorok fogtak össze az ukrajnai menekültekért

2022.03.16. 12:30
Ajánlom
Jótékonysági árverést rendezt az ukrajnai menekültek megsegítésére a HUBBY - Magyar Gyerekkönyv Fórum, a MISZJE - Magyar Irodalmi Szerzői Jogvédő és Jogkezelő Egyesület, illetve az EOGY - Evangélikus Országos Gyűjtemény, március 19-én 15 órakor az Esterházy Péter és Gitta Könyvtárban,

Sorra gyűlnek a felajánlások az ukrajnai menekülteket megsegítő irodalmi árverésre. A híres írók, költők, gyerekkönyvesek és felnőttkönyvesek dedikált könyveit, illetve kortárs illusztrátorok dedikált képeit kínáló árverést március 19-én 15 órakor az Evangélikus Országos Gyűjtemény - Esterházy Péter és Gitta Könyvtárában rendezik meg. Az árverés online is követhető lesz, itt nem kell regisztrálni, és licitálni is lehet majd Facebook élőzés keretében, online kommenteléssel.

A HUBBY - Magyar Gyerekkönyv Fórum kezdeményezésére elindult jótékonysági árverés teljes bevételét az ukrajnai menekültek segítésére fordítják a Magyarországi Evangélikus Egyház Diakóniai Intézményének segítségével. 

Nagyon büszkék vagyunk szerzőinkre, illusztrátorainkra"

- olvasható a HUBBY facebook oldalán, ahol többek között olyan dedikált köteteket ajánlottak fel, mint Garaczi László Nincs alvás, Szűcs Péter Dharma, Tóth Krisztina Hazaviszlek, jó?, Szvoren Edina Verseim, Wéber Anikó Az osztály vesztese, Milbacher Róbert A nagy kanizsár összeesküvés, Molnár Krisztina Rita Sálmese és Maléna kertje című munkái. Szegedi Katalin Esőfelhő című, csodálatos alkotására is várják a liciteket. 

Békés Pál örökösei az IBBY magyar nemzeti szekciója egykori elnökének immár klasszikussá vált köteteit ajánlották fel a következő kísérőlevéllel: 

Békés Pál személyesen már nem segíthet a háború elől menekülő gyerekeken, de meséivel igen. Kétbalkezes varázsló meséjének ereje teremt varázslatot a varázstalanított lakótelepen, és azt reméljük, hogy a Félőlény újra és újra megküzd a Kiserdőt körülvevő szörnyekkel. Mi most Palival együtt, ennyit tudunk tenni."

Továbbra is várják a felajánlásokat a szervezők, regisztrálni a: [email protected] email címen lehet. 

Jótékonysági árverés az ukrajnai menekültekért  - HUBBY, MISZJE, EOGY

2022. március 19. 15 óra
Evangélikus Országos Gyűjtemény - Esterházy Péter és Gitta Könyvtár
Szentkirályi utca 51. sz.

Az adományok a Magyarországi Evangélikus Egyház Diakóniai Intézményéhez futnak be, akik segítő szervezetként gondoskodnak arról, hogy az árverésen össezgyűjtött pénzösszeg a legmegfelelőbben hasznosulhasson az ukrajnai menekültek számára.

 

Fejléckép: HUBBY - Jótékonysági árverés  / fotó: HUBBY Facebook-oldal, Korbuly Ágnes munkája

 

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Színház

Mégsem mutatja be a Pesti Színház Székely Csaba társadalmi megosztottságról szóló darabját

Sokan várták már nagy izgalommal a Pesti Színház őszre meghirdetett premierjét, amiben Székely Csaba legújabb darabját, a Kalandfilmet mutatták volna be, Kincses Réka rendezésében. CIKKÜNK FRISSÜLT!
Színház

Jelentős színházi társulatok szűnhetnek meg

A kulturális kormányzat nyilvánosságra hozta az előadó-művészeti szervezetek támogatására vonatkozó döntését. Több, a működési támogatások csökkentése miatt eleve nehéz helyzetbe került, akár évtizedes sikeres múlttal és figyelemre méltó jelennel rendelkező, közfeladatot ellátó társulat egyáltalán nem kap támogatást.
Zenés színház

VeszprémFest 2023: jön Alvaro Soler, Mariza, Anna Netrebko, Joss Stone, Norah Jones és Rost Andrea

2023-ban 20 éves a VeszprémFest. A kétévtizedes prémium zenei fesztivál július 12. és 16. között a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program kiemelt zenei rendezvényeként fennállásának egyik legváltozatosabb programjával ünnepel.
Tánc

„Könnyeken átívelő nevetés” – interjú Boris Eifmannal

Ritka és egyedülálló balett érkezik Budapestre június 10-től: a világhírű koreográfus, Boris Eifman 2019-es premierje, A Pygmalion-hatás. A művészt arról kérdeztük, mi a kötődése a komikumhoz, a groteszkhez, és milyen lesz a 21. század táncnyelve.
Színház

„Vállalom, hogy éltem, és azt, hogy majd meghalok ” – 110 éve született Gobbi Hilda

A legendás színésznő pályája során olyan emlékezetes szerepeket játszott el, mint a Csongor és Tünde Mirigyje, vagy a Hamlet Gertrúdja, az igazi népszerűséget azonban a Szabó család című rádiós családregény Szabó nénije hozta meg számára. 

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Könyv Lírástudók

„Olyan regényben gondolkodtam, ami szabadságot hagy az olvasónak” – Krusovszky Dénes a Lírástudók vendége

A Levelek nélkül úgy képes rátapintani a klímaváltozás, a széthulló társadalom és a pedagógustiltakozások kérdéseire, hogy közben ki sem mozdul az alföldi kisvárosából. Új regénye megjelenésének apropóján Krusovszky Dénessel beszélgettünk.
Könyv ajánló

Eddig kiadatlan Petri-interjúkötet jelent meg

Először ismerheti meg az olvasóközönség azt a beszélgetést, amelyben a költő egyebek közt gyerekkoráról, családjáról, az egyetemről és barátairól mesél.
Könyv hír

Melyik lesz 2023 legjobb első prózakötete? – Június 30-ig lehet nevezni a Margó-díjra

Kilencedik alkalommal hirdették meg a legjobb első prózakötetes szerzőnek járó Margó-díjat. Idén először különdíjjal is jutalmazzák a legjobb tíz szerző valamelyikét.
Könyv ajánló

Találkozzon ön is a Budapest Nagyregény szerzőivel az Ünnepi Könyvhéten!

Mások Mellett Szvoren Edina, Vámos Miklós, Szabó T. Anna, Kemény István és Tompa Andrea is mesél arról, milyen viszony fűzi őket a kerületükhöz.
Könyv interjú

Alkotás vagy az élet hívása? – Lukács György megemészthetetlen öröksége

Lukács Györgyre emlékezünk az alábbi, korábban sehol nem publikált interjúval, amely 1984-ben készült, és első közlése a szerző engedélyével a Fidelio oldalán történik, közel négy évtized elmúltával.