Könyv

Írók, költők, illusztrátorok fogtak össze az ukrajnai menekültekért

2022.03.16. 12:30
Ajánlom
Jótékonysági árverést rendezt az ukrajnai menekültek megsegítésére a HUBBY - Magyar Gyerekkönyv Fórum, a MISZJE - Magyar Irodalmi Szerzői Jogvédő és Jogkezelő Egyesület, illetve az EOGY - Evangélikus Országos Gyűjtemény, március 19-én 15 órakor az Esterházy Péter és Gitta Könyvtárban,

Sorra gyűlnek a felajánlások az ukrajnai menekülteket megsegítő irodalmi árverésre. A híres írók, költők, gyerekkönyvesek és felnőttkönyvesek dedikált könyveit, illetve kortárs illusztrátorok dedikált képeit kínáló árverést március 19-én 15 órakor az Evangélikus Országos Gyűjtemény - Esterházy Péter és Gitta Könyvtárában rendezik meg. Az árverés online is követhető lesz, itt nem kell regisztrálni, és licitálni is lehet majd Facebook élőzés keretében, online kommenteléssel.

A HUBBY - Magyar Gyerekkönyv Fórum kezdeményezésére elindult jótékonysági árverés teljes bevételét az ukrajnai menekültek segítésére fordítják a Magyarországi Evangélikus Egyház Diakóniai Intézményének segítségével. 

Nagyon büszkék vagyunk szerzőinkre, illusztrátorainkra"

- olvasható a HUBBY facebook oldalán, ahol többek között olyan dedikált köteteket ajánlottak fel, mint Garaczi László Nincs alvás, Szűcs Péter Dharma, Tóth Krisztina Hazaviszlek, jó?, Szvoren Edina Verseim, Wéber Anikó Az osztály vesztese, Milbacher Róbert A nagy kanizsár összeesküvés, Molnár Krisztina Rita Sálmese és Maléna kertje című munkái. Szegedi Katalin Esőfelhő című, csodálatos alkotására is várják a liciteket. 

Békés Pál örökösei az IBBY magyar nemzeti szekciója egykori elnökének immár klasszikussá vált köteteit ajánlották fel a következő kísérőlevéllel: 

Békés Pál személyesen már nem segíthet a háború elől menekülő gyerekeken, de meséivel igen. Kétbalkezes varázsló meséjének ereje teremt varázslatot a varázstalanított lakótelepen, és azt reméljük, hogy a Félőlény újra és újra megküzd a Kiserdőt körülvevő szörnyekkel. Mi most Palival együtt, ennyit tudunk tenni."

Továbbra is várják a felajánlásokat a szervezők, regisztrálni a: [email protected] email címen lehet. 

Jótékonysági árverés az ukrajnai menekültekért  - HUBBY, MISZJE, EOGY

2022. március 19. 15 óra
Evangélikus Országos Gyűjtemény - Esterházy Péter és Gitta Könyvtár
Szentkirályi utca 51. sz.

Az adományok a Magyarországi Evangélikus Egyház Diakóniai Intézményéhez futnak be, akik segítő szervezetként gondoskodnak arról, hogy az árverésen össezgyűjtött pénzösszeg a legmegfelelőbben hasznosulhasson az ukrajnai menekültek számára.

 

Fejléckép: HUBBY - Jótékonysági árverés  / fotó: HUBBY Facebook-oldal, Korbuly Ágnes munkája

 

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Könyv

Aki az irodalommal csalta meg az orvostudományt – 120 éve hunyt el Anton Pavlovics Csehov

1904. július 15-én hunyt el az egyik legnagyobb orosz író, Anton Pavlovics Csehov, aki drámáival és más prózai szövegeivel egyaránt megújította a modern irodalmat. A művész életéről tíz pontban emlékezünk meg.
Könyv

Ismét nagy színészek tolmácsolásában hallgathatunk verseket a kisföldalattin

Július 15. és július 21. között ismét klasszikus és kortárs versek szólalnak meg a Millenniumi Földalatti Vasút állomásain a Vers a peronon programsorozatban.
Színház

Kálid Artúr kapta idén a Kőszegi Várszínház Hollósi Frigyes-díját

A színművész a Hyppolit, a lakáj címszerepében nyújtott teljesítményéért érdemelte ki az elismerést, amelyről a közönség szavazatai döntöttek. Az előadás ősztől a dunaújvárosi Bartók Színház műsorán lesz látható.
Színház

Egyeztetést sürget a Színházi Dolgozók Szakszervezete a kiözelmúltbeli balesetek miatt

A szakszervezet közleményt bocsátott ki, amelyben leírták, csak azokban az esetekben tudnak aktívan fellépni, ha szakszervezeti tag az érintett, ugyanakkor kezdeményezik, hogy más színházi szervezetekkel közösen dolgozzanak ki protokollt a hasonló esetekre.
Vizuál

Játéktól a mesterségig – népi kézműves kiállítás nyílt a Hagyományok Házában

A Hagyományok Háza egyedülálló tárlattal várja a látogatókat Játéktól a mesterségig címmel, amely a népi kézműves szakképzések végzős hallgatóinak vizsgaremekeit mutatja be, szeptember 25-éig.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Könyv ajánló

Interaktív térbejárás, felolvasóest, zenei performansz – experimentális irodalmi programok várnak a PIM-ben

Idén nyáron kísérleti kerti programokkal is várja a Magyar Nemzeti Múzeum Közgyűjteményi Központ – Petőfi Irodalmi Múzeum a látogatókat, alternatív olvasatokat kínálva olyan művekhez, mint Madách Imre Az ember tragédiája vagy Hamvas Béla novellái.
Könyv magazin

Aki az irodalommal csalta meg az orvostudományt – 120 éve hunyt el Anton Pavlovics Csehov

1904. július 15-én hunyt el az egyik legnagyobb orosz író, Anton Pavlovics Csehov, aki drámáival és más prózai szövegeivel egyaránt megújította a modern irodalmat. A művész életéről tíz pontban emlékezünk meg.
Könyv hír

Ismét nagy színészek tolmácsolásában hallgathatunk verseket a kisföldalattin

Július 15. és július 21. között ismét klasszikus és kortárs versek szólalnak meg a Millenniumi Földalatti Vasút állomásain a Vers a peronon programsorozatban.
Könyv ajánló

Orvos-Tóth Noémi nyitja meg a 29. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése szeptember 26. és 29. között rendezi meg a 29. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált. Idén is a Millenáris ad majd otthont a legnagyobb magyarországi nemzetközi könyves rendezvénynek.
Könyv magazin

Vámos Miklós: Szívbe markoló az írói padlások posztumusz lesöprése

Vámos Miklós állandó rovatában hónapról hónapra megmondja, mit érdemes elolvasni. Ezúttal Gabriel García Márquez posztumusz kiadású, Találkozunk augusztusban című kisregényével foglalkozik. Gondolataira a Magvetőnél megjelent kötet kontrollfordítója, Kutasy Mercédesz reagál.