Csigó Zita Morzsaparty című könyve maradékok felhasználásával mutat új, izgalmas recepteket. Az első fejezetbe olyan ételek kerültek, amelyek a hűtőszekrény és a kamra maradékaiból készültek. A második fejezet készételeket alakít át, megmutatja, hogy a maradék főtt rizs, tészta, pörkölt, tejbegríz (és még sok minden más) miként ölthet új formát. A harmadik fejezetben pedig olyan tipikus ünnepi ételek kerülnek a középpontba, amelyekből hajlamosak vagyunk túl sokat készíteni, így előre borítékolhatjuk, hogy szükség lesz majd maradékmentésre. Ilyen a bejgli vagy a töltött káposzta. A negyedik, utolsó fejezet a tudatos tervezésre épít olyan receptpárokkal, amelyek azonos alapokról (közös fő összetevők, egyszerre megkezdett főzés) indulnak, de mégis teljesen másfélévé alakulnak.
Nem csak főzök vagy csak fotózom, nálam az összes folyamat egy kézben összpontosul. Kitalálom a receptet, tesztelem, megírom, aztán elkészítem a fotózáshoz. Majd fotózom és stylingolom a saját ételfotós stúdiómban, illetve én végzem a képek utómunkáját is. És igen, tényleg én főzök le mindent, nem dolgozik mellettem kis kukták hada. :)
Április 24-én pénteken 16 órától Nyáry Krisztián beszélget Csigó Zitával a Líra Könyv Facebook oldalán.
A szerző könyve Líra.hu webáruházában ide kattintva>>>