Könyv

Macska vagy tehén kell az íráshoz? - videó

2020.03.24. 14:30
Ajánlom
Vámos Miklós megírt egy könyvet, Görög Ibolya végre köthet, Hartay Csaba borjak közül jelentkezik, Benyák Zoltán szerint macska nem kell az íráshoz, de jó, ha van.

Életem a korona idején címmel indított sorozatot az Atheneum Kiadó.

A Trónok harca folytatásának hangzó szériában a kiadó szerzői mesélik el, hogyan telnek a napjaik az önkéntes karanténban. 

Az írói műhely intim tér. Amikor épp nem fordult ki a világ a négy sarkából, az olvasó nemigen lát be a függöny mögé. Most viszont, az egymás iránti felelősség miatt, nemcsak a pékek, a tanárok vagy villanyóraleolvasók, hanem az írók is vesztegzár alá kerülnek. Reméljük, remekművek írására használják fel ezt a kényszerű nyugalmat. 

Életem a korona idején #írókkaranténban #benyákzoltán

#írókkaranténban #videósorozat Benyák Zoltán író oldala Írók karanténban. Tudjátok: az ember bezárható – de a gondolat leláncolhatatlanul szabad. Olvassatok Benyák Zoltántól! Az utolsó emberig >>> http://dwurl.hu/aqzvCK #athenaeum #életemakoronaidején #írókkaranténban

Posted by Athenaeum on Saturday, March 21, 2020

 

Viszont, ha már belekényszerültünk ebbe a lassabb, távolságtartóbb világba, és a személyes találkozók is elmaradnak alkotó és befogadó között, az Athenaeum Kiadó megkérte szerzőit, hogy videóban üzenjenek az olvasóknak, mutassák meg, hol dolgoznak, beszéljenek arról, ami épp foglalkoztatja őket, vagy egyszerűen csak nyomjanak ad hoc show-t, ha épp ahhoz van kedvük.

A kis videók bája oldottságukban és természetességükben van, mivel minden szerző a saját természetes közegében - lásd. otthon -, kötetlenül mesél arról, mivel tölti a mindennapjait. 

 

A protokoll szakértő Görög Ibolyának például végre jut ideje főzni és kötni, Vámos Miklós pedig remekül halad az írással (mivel neki idén már két kötete jelent meg, és még csak március van, félve kérdezzük, hogy mit jelent, ha most annál is többet dolgozik?)

Életem a korona idején #írókkaranténban #vámosmiklós

#írókkaranténban Vámos Miklós #videósorozat Írók karanténban. Tudjátok: az ember bezárható – de a gondolat leláncolhatatlanul szabad. Olvassatok Vámos Miklóstól, például a 70. születésnapjára nem régen megjelent Hetvenkedő című kötetét: http://dwurl.hu/pvfjRK #athenaeum #életemakoronaidején #írókkaranténban

Posted by Athenaeum on Saturday, March 21, 2020

 

Benyák Zoltán az írói lét kulisszatitkaiba avat be: mi szükséges az íráshoz. Bíró Szabolcs részletes vezetett túrát tart a dolgozószobájában, azon belül is a könyvespolcán. Végre vethettünk egy pillantást Hartay Csaba eddig csak legendákban élő tehenészetére, pontosabban néhány hónapos borjak közül jelentkezik a szerző. 

 

Írók karanténban #írókkaranténban

Írók karanténban Az író műhely intim tér. Amikor épp nem fordult ki a világ a négy sarkából, az olvasó nemigen lát be függöny mögé. Most viszont, az egymási iránt felelősség miatt, nemcsak pékek, a tanárok vagy villanyóraleolvasók, hanem az írók is vesztegzár alá kerülnek. Reméljük, remekművek írására használják fel ezt a kényszerű nyugalmat. Viszont, ha már belekényszerültünk ebbe lassabb, távolságtartóbb világba, és személyes találkozók is elmaradnak alkotó és befogadó között, arra gondoltunk, megkérjük szerzőinket, hogy videóban üzenjenek az olvasóknak, mutassák meg, hol dolgoznak, beszéljenek arról, am épp foglalkoztatja őket, vagy egyszerűen csak nyomjanak ad hoc show-t, ha épp ahhoz kedvük. Írók karanténban. Tudjátok: az ember bezárható – de a gondolat leláncolhatatlanul szabad. Olvassatok Hartay Csabától, például a Köszönöm a befogadást! Viharsarki kattintós című kötetet: http://dwurl.hu/OlrHAb #athenaeum #életemakoronaidején #írókkaranténban Hartay Csaba szerzői oldala

Posted by Athenaeum on Thursday, March 19, 2020

 

Írók karanténban. Tudjátok: az ember bezárható – de a gondolat leláncolhatatlanul szabad.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

„Praktikusan nekem is távoznom kell” – Megszólalt a Karinthy Színház egyik ügyvezetője

A produkciós vezetői feladatokat is ellátó Kerekes-Katz Petra, a Karinhty Színházat működtető kft. egyik tulajdonosa a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében azt írja, a korábbi művészeti vezetőhöz, Földes Eszterhez hasonlóan, „praktikusan” neki is távoznia kell.
Zenés színház

Elhunyt Kovács Zsuzsa

A művészt hosszas betegség után pénteken érte a halál, temetéséről később intézkednek.
Klasszikus

Klasszikusok merengős és borongós estékre

Zenei válogatásunk magányos vagy csöndes estékhez, amikor egy forró bögre teával az ember átadja magát a semmittevésnek, a meditációnak, majd előbb-utóbb az álomnak is.
Klasszikus

Elhunyt Krzysztof Penderecki lengyel zeneszerző

Nyolcvanhat éves korában, hosszú és súlyos betegség után vasárnap elhunyt Krzysztof Penderecki neves lengyel zeneszerző, a kortárs zene kiemelkedő alakja - közölte a lengyel sajtó.
Vizuál

A rokokó sztárfestője még a gipszstukkókat is belekomponálta freskóiba

Giovanni Battista Tiepolo a mennyezetet égbolttá változtatta, arisztokrata megbízóit szinte istenként ábrázolta. Kétszázötven éve, 1770. március 27-én halt meg a 18. századi dekoratív festészet legnagyobb alakja, "Velence legjobb festője". 

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Könyv gyász

Elhunyt Jurij Bondarev író

96 éves korában elhunyt Jurij Bondarev orosz-szovjet író, a sztálingrádi csatát felidéző Égő hó című regény szerzője és az azonos című filmdráma forgatókönyvének társalkotója.
Könyv Film

Profi focistából lett zenész, majd krimiíró, de megjelent gyerekkönyve is

Detektívjét az oslóiak már valós személynek tekintik: Harry Hole lakóháza, kedvenc étterme létező helyszínek a városban, amelyeket szervezett sétákon lehet bejárni. Március 29-én lesz hatvanéves Jo Nesbø, a skandináv krimi koronázatlan királya.
Könyv hír

Online várja a vásárlókat az ország egyik legnagyobb könyvesbolthálózata

Habár a Líra könyvesboltok ideiglenesen bezártak, a weboldal segít abban, hogy senki se maradjon könyvek nélkül a karantén alatt. A Líra Könyv Zrt. sajtóközleménye.
Könyv koronavírus

Könyveket halmoznak fel az otthonmaradáshoz a britek

Regények, egyéni tanulást lehetővé tévő kézikönyvek és más olvasnivalók betárazásával készülnek a szigetország lakói arra, hogy hosszabb időt kell otthonukban elszigetelődve eltölteniük a jelenlegi járványügyi helyzetben - erre következtet a könyvszakma a múlt heti nagy-britanniai eladási statisztikából.
Könyv ajánló

Nádasdy Ádám nyelvi mítoszirtást végez

Legújabb kötetéből kiderül, mi bizonyítja a finnugor eredetet, miért olyan nehezen érthető a Halotti Beszéd és miért tér el a helyesírás a kiejtéstől.