Könyv

Macska vagy tehén kell az íráshoz? - videó

2020.03.24. 14:30
Ajánlom
Vámos Miklós megírt egy könyvet, Görög Ibolya végre köthet, Hartay Csaba borjak közül jelentkezik, Benyák Zoltán szerint macska nem kell az íráshoz, de jó, ha van.

Életem a korona idején címmel indított sorozatot az Atheneum Kiadó.

A Trónok harca folytatásának hangzó szériában a kiadó szerzői mesélik el, hogyan telnek a napjaik az önkéntes karanténban. 

Az írói műhely intim tér. Amikor épp nem fordult ki a világ a négy sarkából, az olvasó nemigen lát be a függöny mögé. Most viszont, az egymás iránti felelősség miatt, nemcsak a pékek, a tanárok vagy villanyóraleolvasók, hanem az írók is vesztegzár alá kerülnek. Reméljük, remekművek írására használják fel ezt a kényszerű nyugalmat. 

Életem a korona idején #írókkaranténban #benyákzoltán

#írókkaranténban #videósorozat Benyák Zoltán író oldala Írók karanténban. Tudjátok: az ember bezárható – de a gondolat leláncolhatatlanul szabad. Olvassatok Benyák Zoltántól! Az utolsó emberig >>> http://dwurl.hu/aqzvCK #athenaeum #életemakoronaidején #írókkaranténban

Posted by Athenaeum on Saturday, March 21, 2020

 

Viszont, ha már belekényszerültünk ebbe a lassabb, távolságtartóbb világba, és a személyes találkozók is elmaradnak alkotó és befogadó között, az Athenaeum Kiadó megkérte szerzőit, hogy videóban üzenjenek az olvasóknak, mutassák meg, hol dolgoznak, beszéljenek arról, ami épp foglalkoztatja őket, vagy egyszerűen csak nyomjanak ad hoc show-t, ha épp ahhoz van kedvük.

A kis videók bája oldottságukban és természetességükben van, mivel minden szerző a saját természetes közegében - lásd. otthon -, kötetlenül mesél arról, mivel tölti a mindennapjait. 

 

A protokoll szakértő Görög Ibolyának például végre jut ideje főzni és kötni, Vámos Miklós pedig remekül halad az írással (mivel neki idén már két kötete jelent meg, és még csak március van, félve kérdezzük, hogy mit jelent, ha most annál is többet dolgozik?)

Életem a korona idején #írókkaranténban #vámosmiklós

#írókkaranténban Vámos Miklós #videósorozat Írók karanténban. Tudjátok: az ember bezárható – de a gondolat leláncolhatatlanul szabad. Olvassatok Vámos Miklóstól, például a 70. születésnapjára nem régen megjelent Hetvenkedő című kötetét: http://dwurl.hu/pvfjRK #athenaeum #életemakoronaidején #írókkaranténban

Posted by Athenaeum on Saturday, March 21, 2020

 

Benyák Zoltán az írói lét kulisszatitkaiba avat be: mi szükséges az íráshoz. Bíró Szabolcs részletes vezetett túrát tart a dolgozószobájában, azon belül is a könyvespolcán. Végre vethettünk egy pillantást Hartay Csaba eddig csak legendákban élő tehenészetére, pontosabban néhány hónapos borjak közül jelentkezik a szerző. 

 

Írók karanténban #írókkaranténban

Írók karanténban Az író műhely intim tér. Amikor épp nem fordult ki a világ a négy sarkából, az olvasó nemigen lát be függöny mögé. Most viszont, az egymási iránt felelősség miatt, nemcsak pékek, a tanárok vagy villanyóraleolvasók, hanem az írók is vesztegzár alá kerülnek. Reméljük, remekművek írására használják fel ezt a kényszerű nyugalmat. Viszont, ha már belekényszerültünk ebbe lassabb, távolságtartóbb világba, és személyes találkozók is elmaradnak alkotó és befogadó között, arra gondoltunk, megkérjük szerzőinket, hogy videóban üzenjenek az olvasóknak, mutassák meg, hol dolgoznak, beszéljenek arról, am épp foglalkoztatja őket, vagy egyszerűen csak nyomjanak ad hoc show-t, ha épp ahhoz kedvük. Írók karanténban. Tudjátok: az ember bezárható – de a gondolat leláncolhatatlanul szabad. Olvassatok Hartay Csabától, például a Köszönöm a befogadást! Viharsarki kattintós című kötetet: http://dwurl.hu/OlrHAb #athenaeum #életemakoronaidején #írókkaranténban Hartay Csaba szerzői oldala

Posted by Athenaeum on Thursday, March 19, 2020

 

Írók karanténban. Tudjátok: az ember bezárható – de a gondolat leláncolhatatlanul szabad.

Programkereső

Legnépszerűbb

Könyv

„Írás és olvasás ikrek” - Vámos Miklós a Lírástudókban

A könyvesboltok újdonságai között segít eligazodni a Líra Könyv és a Fidelio május 12-én, szerda este fél 8-kor jelentkező irodalmi podcastja. A friss könyvajánlókat és tartalmas beszélgetéseket kínáló műsor házigazdája Szabó T. Anna, az adás vendége Vámos Miklós író.
Vizuál

Nézze meg ingyenesen az európai film legjobbjait a Lux-díj online csatornáján

A Lux Közönségdíj online mozicsatornáján május 16-ig ingyenesen megtekinthető három sokszorosan díjazott európai film: az Oscar- és Európa-díjas Még egy kört mindenkinek, az Oscar-jelölt Kollektíva és a Corpus Christi című alkotás. A közönség szavazatait is várják.
Színház

Lehoczky Zsuzsa a Nemzet Színésze

Május 11-én új tagot választottak a Nemzet Színésze cím birtokosai. A Törőcsik Mari halálával megüresedett helyre Lehoczky Zsuzsát választotta a jelenlegi tizenegy tag.
Klasszikus

„Újraéled a karanténba zárt kultúra”- kihirdette a Budapesti Fesztiválzenekar 2021–22-es évadát

Fischer Iván rendezte új operaelőadás, Richard Strauss-maraton és nemzetközi sztárok, köztük Danyiil Trifonov vagy Jordi Savall is szerepelnek a Budapesti Fesztiválzenekar 2021–22-es évadjában.
Színház

Gyabronka József, Háy János és Alföldi Róbert az újranyitó Átrium színpadán

Május 21-től újra élő előadásokat tart az Átrium. A budai intézmény első produkciója a Fehér nyuszi, vörös nyuszi című darab Gyabronka József előadásában, ezt követően egy Háy János-premierrel, valamint a Mefisztó című kortárs zenés kabaréval várják a közönséget.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Könyv hír

Élőben rendezik meg a jubileumi Margó Fesztivált

Az idén 10 éves Margó Irodalmi Fesztivál a 2020-as online szemle után júniusban újra megnyitja kapuit az irodalomszerető közönség előtt, a korábbi évekhez hasonlóan színes és izgalmas irodalmi-zenei programokat kínálva az érdeklődőknek.
Könyv podcast

„Írás és olvasás ikrek” - Vámos Miklós a Lírástudókban

A könyvesboltok újdonságai között segít eligazodni a Líra Könyv és a Fidelio május 12-én, szerda este fél 8-kor jelentkező irodalmi podcastja. A friss könyvajánlókat és tartalmas beszélgetéseket kínáló műsor házigazdája Szabó T. Anna, az adás vendége Vámos Miklós író.
Könyv ajánló

Alföldi Róbert dedikálja közelmúltban megjelent hangoskönyveit

Személyre szóló üzenettel viszi házhoz a Wolt május 14-én, péntek délután azokat Hungaroton gondozásában megjelent lemezeket, amelyeken Alföldi Róbert olvassa fel a magyar és világirodalom három klasszikusát.
Könyv hír

Bereményi Gézáé és Grecsó Krisztiáné a Libri irodalmi díj

A díjátadó a Libri Könyvesboltok Facebook-oldalán zajlott le, a Libri irodalmi díj nyertese 2021-ben Bereményi Géza Magyar Copperfield című regénye, a közönségdíjat Grecsó Krisztián Magamról többet című verseskötete kapta.
Könyv hír

Összművészeti albummal jelentkezik drMáriás

A festő-író-zenész idén ünnepli 55. születésnapját, zenekara, a Tudósok pedig 35 éve van jelen a magyar zenei életben. A dupla évforduló alkalmából Művészeti konzultáció címmel album jelenik a Magyar Műhely Kiadó gondozásában.