Könyv

Macska vagy tehén kell az íráshoz? - videó

2020.03.24. 14:30
Ajánlom
Vámos Miklós megírt egy könyvet, Görög Ibolya végre köthet, Hartay Csaba borjak közül jelentkezik, Benyák Zoltán szerint macska nem kell az íráshoz, de jó, ha van.

Életem a korona idején címmel indított sorozatot az Atheneum Kiadó.

A Trónok harca folytatásának hangzó szériában a kiadó szerzői mesélik el, hogyan telnek a napjaik az önkéntes karanténban. 

Az írói műhely intim tér. Amikor épp nem fordult ki a világ a négy sarkából, az olvasó nemigen lát be a függöny mögé. Most viszont, az egymás iránti felelősség miatt, nemcsak a pékek, a tanárok vagy villanyóraleolvasók, hanem az írók is vesztegzár alá kerülnek. Reméljük, remekművek írására használják fel ezt a kényszerű nyugalmat. 

Életem a korona idején #írókkaranténban #benyákzoltán

#írókkaranténban #videósorozat Benyák Zoltán író oldala Írók karanténban. Tudjátok: az ember bezárható – de a gondolat leláncolhatatlanul szabad. Olvassatok Benyák Zoltántól! Az utolsó emberig >>> http://dwurl.hu/aqzvCK #athenaeum #életemakoronaidején #írókkaranténban

Posted by Athenaeum on Saturday, March 21, 2020

 

Viszont, ha már belekényszerültünk ebbe a lassabb, távolságtartóbb világba, és a személyes találkozók is elmaradnak alkotó és befogadó között, az Athenaeum Kiadó megkérte szerzőit, hogy videóban üzenjenek az olvasóknak, mutassák meg, hol dolgoznak, beszéljenek arról, ami épp foglalkoztatja őket, vagy egyszerűen csak nyomjanak ad hoc show-t, ha épp ahhoz van kedvük.

A kis videók bája oldottságukban és természetességükben van, mivel minden szerző a saját természetes közegében - lásd. otthon -, kötetlenül mesél arról, mivel tölti a mindennapjait. 

 

A protokoll szakértő Görög Ibolyának például végre jut ideje főzni és kötni, Vámos Miklós pedig remekül halad az írással (mivel neki idén már két kötete jelent meg, és még csak március van, félve kérdezzük, hogy mit jelent, ha most annál is többet dolgozik?)

Életem a korona idején #írókkaranténban #vámosmiklós

#írókkaranténban Vámos Miklós #videósorozat Írók karanténban. Tudjátok: az ember bezárható – de a gondolat leláncolhatatlanul szabad. Olvassatok Vámos Miklóstól, például a 70. születésnapjára nem régen megjelent Hetvenkedő című kötetét: http://dwurl.hu/pvfjRK #athenaeum #életemakoronaidején #írókkaranténban

Posted by Athenaeum on Saturday, March 21, 2020

 

Benyák Zoltán az írói lét kulisszatitkaiba avat be: mi szükséges az íráshoz. Bíró Szabolcs részletes vezetett túrát tart a dolgozószobájában, azon belül is a könyvespolcán. Végre vethettünk egy pillantást Hartay Csaba eddig csak legendákban élő tehenészetére, pontosabban néhány hónapos borjak közül jelentkezik a szerző. 

 

Írók karanténban #írókkaranténban

Írók karanténban Az író műhely intim tér. Amikor épp nem fordult ki a világ a négy sarkából, az olvasó nemigen lát be függöny mögé. Most viszont, az egymási iránt felelősség miatt, nemcsak pékek, a tanárok vagy villanyóraleolvasók, hanem az írók is vesztegzár alá kerülnek. Reméljük, remekművek írására használják fel ezt a kényszerű nyugalmat. Viszont, ha már belekényszerültünk ebbe lassabb, távolságtartóbb világba, és személyes találkozók is elmaradnak alkotó és befogadó között, arra gondoltunk, megkérjük szerzőinket, hogy videóban üzenjenek az olvasóknak, mutassák meg, hol dolgoznak, beszéljenek arról, am épp foglalkoztatja őket, vagy egyszerűen csak nyomjanak ad hoc show-t, ha épp ahhoz kedvük. Írók karanténban. Tudjátok: az ember bezárható – de a gondolat leláncolhatatlanul szabad. Olvassatok Hartay Csabától, például a Köszönöm a befogadást! Viharsarki kattintós című kötetet: http://dwurl.hu/OlrHAb #athenaeum #életemakoronaidején #írókkaranténban Hartay Csaba szerzői oldala

Posted by Athenaeum on Thursday, March 19, 2020

 

Írók karanténban. Tudjátok: az ember bezárható – de a gondolat leláncolhatatlanul szabad.

Programkereső

Legnépszerűbb

Könyv

Egy nem várt kudarc története

Vámos Miklós e hónapban is megmondja, mit érdemes elolvasni. Még mindig a karanténból, Budapest, Magyarország. Ezúttal Benedek Szabolcs legújabb könyvéről ír.
Klasszikus

Keller András: A zenekar a kedvenc hangszerem

Vonósnégyesével, a Keller Quartettel elért világsikerek után Keller András karmesterként építi és irányítja tizenhárom éve a Concerto Budapest Szimfonikus Zenekart. Úgy véli, jobban kellene figyelnünk saját, hazai kincseinkre, a kortárs zenére és egyáltalán – a zenére.
Klasszikus

A Balatonon is koncerteznek a BFZ zenészei

Bár az augusztus még nem az aktív koncertszezon hónapja, a Budapesti Fesztiválzenekar több nyári programmal is készül közönségének Budapesten, a Balatonon és a Dunakanyarban.
Fidelio Tours

Kodály Zoltán gondolata ihlette Veszprém legújabb miniszobrát

A népszerű gerillaszobrász, Kolodko Mihály legújabb alkotása egy vagány utcazenész Veszprém egyik forgalmas pontján.
Vizuál

Elhunyt Reigl Judit festőművész

Kilencvenhét éves korában pénteken elhunyt Reigl Judit Franciaországban élő Kossuth-díjas festőművész, az európai absztrakt expresszionizmus jelentős képviselője.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Könyv magazin

Egy nem várt kudarc története

Vámos Miklós e hónapban is megmondja, mit érdemes elolvasni. Még mindig a karanténból, Budapest, Magyarország. Ezúttal Benedek Szabolcs legújabb könyvéről ír.
Könyv interjú

Meztelenre vetkőzni még az orvos előtt sem!

Láthatóvá válnak a cselédlányok, szegényebb sorból való asszonyok hétköznapjai, a kor egészségügyi, higiéniai, sőt erkölcsi viszonyai. Szécsi Noémi legutóbbi kötetében dr. Hugonnai Vilma, az első magyar orvosnő rendelési naplói alapján enged bepillantást a 19. század végén és a 20. század elején élő nők életébe.
Könyv hír

Milan Kundera a brünni könyvtárnak adományozza magánarchívumát

Milan Kundera, a Párizsban élő cseh származású világhírű író a szülővárosában Brünnben (Brno) működő Morva Tartományi Könyvtárnak (MZK) adományozza kiadott könyveit, cikkei, levelei archívumát és más dokumentumokat - közölte Radoslav Pospíchal, a könyvtár munkatársa a CTK hírügynökséggel.
Könyv ajánló

PIM estek a gesztenyefák alatt

Kádár Erzsébet és Choli Daróczi József munkái mellett újabb részleteket ismerhetünk meg Szendrey Júlia Petőfi utáni kutatásáról. A múzeum több estet szentel a Térey-ösztöndíjasok bemutatásának is.
Könyv hír

Szobrot kapott Csukás István Balatonszárszón

Balatonszárszó, Csukás István második otthona, a róla elnevezett színház után szoborral tiszteleg az író előtt. Az alkotás a színház bejárata előtt áll.