Könyv

Medvék minden mennyiségben

2012.03.04. 19:03
Ajánlom
Tandori Dezső medvés verseskötetét kicsiknek és a kicsit nagyobbaknak is ajánlják az ESZME Fesztivál szervezői.

1977 és 1984 után 2010-ben legalább harmadszor jelent meg verseskönyv Tandori Dezső tollából Medvék minden mennyiségben címmel. "Ugyanaz, mégis más dal" ez: régi és új versek egyaránt olvashatók a Pozsonyi Pagony rendkívül igényes kiadványában. A szerző medvék és verebek - kik e kötet medveuniverzumának is fejezetnyi tagjai - iránti vonzódása közismert. Itt és most egy évre való medvehumort és medvefilozófiát, medvebalgaságot és medvebölcsességet kap az olvasó cirka hatvan versben, Agócs Írisz bájosan bumfordi, rajzolt mackóival megérzékítve. És Tandori nem volna Tandori, ha nem a mindennapok egyszerű, mégis megválaszolhatatlan alapkérdéseit tenné föl ezúttal is, a kötéltáncos ügyességével egyensúlyozva gyerek- és felnőttirodalom szűk mezsgyéjén. Így hát: a Medvék minden mennyiségben éjjeliszekrényre való kötet. Napi használata nem csak medve- (és veréb-) barátoknak ajánlott.

Tandori Dezső: Medvék minden mennyiségben (Pozsonyi Pagony, 2010, 2650 Ft)

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Kilép a POSZT-ot szervező cégből a Magyar Színházi Társaság

A szervezet azt sérelmezi, hogy nem tudják megfelelően gyakorolni tulajdonosi és ellenőrzési jogukat. FRISSÍTÉS: Karsai György kilép a POSZT Tanácsadó Testületéből.
Klasszikus

Nem vagyok kétlaki - Interjú Selmeczi Györggyel 

Kisorosziban Selmeczi György, Orbán György, Vajda János és Csemiczky Miklós zeneszerzők fogadták a Partitúra stábját. Miklósa Erika és Batta András a kamerák előtt pillanthatott be a kortárs magyar zeneszerzés Négyek-nek is nevezett csoportja semmihez sem hasonlítható alkotói miliőjébe.
Színház

Balogh Tibor válasza Karsai Györgynek

A POSZT Szakmai Tanácsadó Testületének tagja nyílt levélben reagál Karsai György egyetemi tanár, színikritikus hétfőn közzétett írására, amelyben lemond a POSZT Tanácsadó Testületi tagságáról.
Klasszikus

Alig egy hónap, és kezdődik Érdi Tamás nyári fesztiválja

Ötödik alkalommal rendezik meg a Klassz a pARTon! fesztivált. Idén negyven koncertet, összesen 62 programot látogathatunk a hazai vízpartokon.
Klasszikus

Így gyakorolj! – Tabea Zimmermann brácsaművész tanácsai

A hazánkban is gyakran megforduló brácsaművész, Várjon Dénes zenészpartnere a Strad hasábjain hat pontban szedte össze tanácsait a fiatal (vonós)hangszereseknek.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Könyv hír

Olvastad már az év legjobb gyerekkönyvét? És a legszebbet?

Gyerekkönyv-írói, ifjúsági írói, illusztrátori, műfordítói, valamint innovációs kategóriában adták át a HUBBY szakmai és diákzsűriének díját.
Könyv lista

12 izgalmas kötet a Könyvhétről

Mi ezeket a könyveket szeretnénk látni a könyvespolcunkon. Szubjektív válogatás a most megjelenő újdonságokból.
Könyv ajánló

Simon Márton nyitotta meg a 90. Ünnepi Könyvhetet Budapesten

Simon Márton költő ünnepi beszédével megnyílt a 90. Ünnepi Könyvhét és 18. Gyermekkönyvnapok csütörtök délután a Duna-korzón, Budapesten.
Könyv ajánló

„Először életben kell maradnunk” – A Mengele-lány

Stern Rózsa Ibolya nemcsak kibírta a haláltábort és Mengele kísérleteit, de neki köszönhetően fogták el a birkenaui láger egyik felügyelőnőjét is. Az idős asszony Veronika H. Tóth újságírónak mesélte el a második világháború előtt, alatt és után történteket.
Könyv hír

Kedden vesznek végső búcsút Térey Jánostól

A temetés június 18-án, kedden 14 órakor kezdődik a Farkasréti temetőben. Térey Jánost a Jelenkor Kiadó saját halottjának tekinti.