Könyv

Miért szereti a Báthory címszereplője Andre Agassit?

2012.07.08. 10:37
Ajánlom
Benedekffy Katalin operaénekes, a Báthory című musical-opera címszereplője Andre Agassi önéletrajzi kötetét ajánlja.

Andre Agassi a '90-es évek legsikeresebb teniszezője, korszakos zseni, milliók bálványa, a világ teniszpályának Pavarottija. Önéletrajzi könyvében őszintén vall magánéletéről, sikereiről, kudarcairól, kétségeiről. Sokszor gondoljuk, hogy a sztárok élete könnyebb, ám minden csúcsra törő emberben ott lapul a félelem. Ezt a sikeres fiatalembert - a világ akkori legjobb teniszezőjét - karrierje csúcsán kétségek gyötrik, hogy valóban megtett-e mindent azért, hogy ő legyen a legjobb. Ezért edz, gyakorol, tanul egészen az ájulásig. Mert kevés a tehetség, ha nem párosul szorgalommal. És kevés a szorgalom, ha nincs hozzá elég hit.

Ha az ember nem hisz abban, amit csinál, kétségei hamar más útra vihetik. Annyira megragadott a könyv meztelen igazsága, hite és ereje, hogy szinte egy szuszra olvastam végig az 530 oldalt. Ajánlom e könyvet nemcsak azoknak, akik szeretik a teniszt, hanem mindenkinek, aki kíváncsi egy sikeres fiatalember igazán őszinte vallomására arról az útról, mely sok fájdalom, lemondás, kétségbeesés és gyötrődés árán, de végül mégis a csúcsra tör.
Andre Agassi: Open - Önéletrajz (Könyvmolyképző, 2010, 4499 Ft)

Programkereső

Legolvasottabb

Zenés színház

Így búcsúztak a pályatársak Edita Gruberovától

A hetvennégy éves korában elhunyt, világhírű koloratúrszoprán, Edita Gruberová elvesztése nemcsak a közönséget sújtotta le, kollégái is fájó szívvel emlékeztek meg róla.
Színház

Venczel Vera az MMA kitüntetettjei között

Október 18-án átadták a Magyar Művészeti Akadémia tagozati díjait. A kitüntetéseket minden kategóriában két-két főnek ítélik oda, a Színházművészeti tagozat elismerésében Venczel Vera és Dobos Imre részesült.
Színház

5 ígéretes független színházi előadás

Az ősz hagyományosan hemzseg az új bemutatóktól, csak kapkodjuk a fejünket a sokszínű a kínálat láttán, mi viszont most olyan előadásokat ajánlunk, amelyek talán kevesebb figyelmet kapnak a kőszínházak műsorával szemben. Szubjektív válogatásunkban szerepelnek klasszikus művek, izgalmas életutak és kortárs dráma is.
Plusz

„Hogy mi a humor? Túlélés” – emléktáblát avattak Antal Imre tiszteletére

Az Erkel Ferenc-díjas magyar zongoraművész, televíziós személyiség emlékét mától tábla őrzi egykori otthona, a Damjanich utca 40. alatti ház falán.
Zenés színház

„Körül szeretnék nézni a világban” – Interjú Fürjes Anna Csengével

Egyetlen magyarként került a IV. Nemzetközi Marton Éva Énekverseny döntőjébe Fürjes Anna Csenge, aki fiatal kora ellenére több kisebb-nagyobb szerepet énekelt már a Magyar Állami Operaház produkcióiban is. A mindössze huszonöt éves mezzoszopránnal beszélgettünk.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Könyv hír

Megnyitotta kapuit a világ legnagyobb könyvszakmai találkozója

A 73. Frankfurti Könyvvásárt a járványhelyzet miatt hibrid formában és szigorú szabályok mellett rendezik meg.
Könyv ajánló

Dsida Jenő négysorosára is licitálhatunk a dedikált könyvek online aukcióján

Az Antikvárium.hu számos bibliofil kötetet kínáló árverésén több érdekességet is találunk, többek között Babits Mihály, Juhász Gyula, Szabó Dezső, Molnár C. Pál, Márffy Ödön, Szép Ernő kézjegyével ellátott köteteket. A 223 tételre október 24-ig lehet licitálni.
Könyv gyász

Elhunyt Kálmán C. György

Vasárnap hajnalban, hatvanhét éves korában elhunyt Kálmán C. György – tudatta a neves egyetemi tanár, irodalomtudós, kritikus, publicista féltestvére
Könyv hír

Halász Rita kapta a 2021-es Margó-díjat

A legjobb elsőkötetes prózaírónak járó elismerést ma délután adták át a Várkert Bazárban a Margó Irodalmi Fesztiválon. Halász Rita erős mezőnyben nyerte el a félmillió forintot, a próbafordítást, a tárcasorozatot, a jövő évi bemutatkozást a Liszt Ünnep programján és a Bookline 10 millió forintos médiatámogatását. 
Könyv Zöldhullám

Dragomán György szerint 20 év múlva a Nagy Klímakempingben fogunk robotolni

Egyszerű klímabűnözők leszünk, szédülni fogunk az éhségtől és a hidegtől, és jégvágólézer, sós-vizes termosz és Zeppelin nélkül semmire sem jutunk. Dragomán György most közzétett videójában 2040-ből üzent a ma kezdődő Margó Fesztivál alkalmából.