Könyv

Miért szereti a Báthory címszereplője Andre Agassit?

2012.07.08. 10:37
Ajánlom
Benedekffy Katalin operaénekes, a Báthory című musical-opera címszereplője Andre Agassi önéletrajzi kötetét ajánlja.

Andre Agassi a '90-es évek legsikeresebb teniszezője, korszakos zseni, milliók bálványa, a világ teniszpályának Pavarottija. Önéletrajzi könyvében őszintén vall magánéletéről, sikereiről, kudarcairól, kétségeiről. Sokszor gondoljuk, hogy a sztárok élete könnyebb, ám minden csúcsra törő emberben ott lapul a félelem. Ezt a sikeres fiatalembert - a világ akkori legjobb teniszezőjét - karrierje csúcsán kétségek gyötrik, hogy valóban megtett-e mindent azért, hogy ő legyen a legjobb. Ezért edz, gyakorol, tanul egészen az ájulásig. Mert kevés a tehetség, ha nem párosul szorgalommal. És kevés a szorgalom, ha nincs hozzá elég hit.

Ha az ember nem hisz abban, amit csinál, kétségei hamar más útra vihetik. Annyira megragadott a könyv meztelen igazsága, hite és ereje, hogy szinte egy szuszra olvastam végig az 530 oldalt. Ajánlom e könyvet nemcsak azoknak, akik szeretik a teniszt, hanem mindenkinek, aki kíváncsi egy sikeres fiatalember igazán őszinte vallomására arról az útról, mely sok fájdalom, lemondás, kétségbeesés és gyötrődés árán, de végül mégis a csúcsra tör.
Andre Agassi: Open - Önéletrajz (Könyvmolyképző, 2010, 4499 Ft)

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Vizuál

Színekkel keltették új életre Pompeii-t és Herculaneum-ot

Nemcsak a színpompás panelek érdekesek, de a helyszínek is, ahol kiállították őket. Az igazgató szerint mindez remek módja a múlt a jelen összekapcsolásának.
Zenés színház

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.
Színház

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Könyv gyász

Elhunyt Papp Tibor író, költő, tipográfus

A József Attila-díjas alkotó, a magyar avantgárd meghatározó személyisége, a párizsi Magyar Műhely alapító szerkesztője élete 83. évében halt meg - közölte a Magyar Írószövetség és a Magyar Műhely.
Könyv recenzió

Egy regény az utolsó utáni szó jogán

Előző regényeinek hősei a közösséget akarták visszaszerezni maguknak, a Luther kutyáiban viszont a tudatért, az intellektusért, az emberi lényegért folyik a küzdelem. Szilasi László az agydaganatából való felépülését írta meg: újabb, de más utazás egy koponya körül.
Könyv olvasás

Depressziós? Olvasson krimit!

Természetesen senkit nem arra buzdítunk, hogy a szakember segítsége vagy esetleg a gyógyszeres kezelés helyett essen neki az Agatha Christie-összesnek, mert mire a végére ér, kutya baj. Annyit azonban kutatások nélkül is állíthatunk, hogy egy jó könyv fel tudja dobni az ember napját.
Könyv interjú

"A csokornyakkendős szépfiú sztereotípia elvesz Kosztolányi súlyából"

Kosztolányi Dezső emlékezete több mint 80 évvel halála után is élénk - igaz, az író-költőről monográfiát író Arany Zsuzsanna szerint finomításra szorul. A könyv elkészültéről és magáról Kosztolányiról beszélgettünk a szerzővel.
Könyv interjú

"Élvezem, ha vita zajlik arról, amit írtam"

Dragomán Györggyel az írói lét online vetületeiről beszélgettünk. Szóba kerültek a Qubiten megjelenő sci-fi-novellái, az internetes közösségépítés és az is, hogy akarják-e tudni az írók, mit csinálnak a barátaik.