Könyv

Miért szereti a Báthory címszereplője Andre Agassit?

2012.07.08. 10:37
Ajánlom
Benedekffy Katalin operaénekes, a Báthory című musical-opera címszereplője Andre Agassi önéletrajzi kötetét ajánlja.

Andre Agassi a '90-es évek legsikeresebb teniszezője, korszakos zseni, milliók bálványa, a világ teniszpályának Pavarottija. Önéletrajzi könyvében őszintén vall magánéletéről, sikereiről, kudarcairól, kétségeiről. Sokszor gondoljuk, hogy a sztárok élete könnyebb, ám minden csúcsra törő emberben ott lapul a félelem. Ezt a sikeres fiatalembert - a világ akkori legjobb teniszezőjét - karrierje csúcsán kétségek gyötrik, hogy valóban megtett-e mindent azért, hogy ő legyen a legjobb. Ezért edz, gyakorol, tanul egészen az ájulásig. Mert kevés a tehetség, ha nem párosul szorgalommal. És kevés a szorgalom, ha nincs hozzá elég hit.

Ha az ember nem hisz abban, amit csinál, kétségei hamar más útra vihetik. Annyira megragadott a könyv meztelen igazsága, hite és ereje, hogy szinte egy szuszra olvastam végig az 530 oldalt. Ajánlom e könyvet nemcsak azoknak, akik szeretik a teniszt, hanem mindenkinek, aki kíváncsi egy sikeres fiatalember igazán őszinte vallomására arról az útról, mely sok fájdalom, lemondás, kétségbeesés és gyötrődés árán, de végül mégis a csúcsra tör.
Andre Agassi: Open - Önéletrajz (Könyvmolyképző, 2010, 4499 Ft)

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Chaplin, az elfeledett zeneszerző zseni

Legtöbb filmjéhez maga komponált zenét, pedig nem tudott kottát olvasni. Egy időben sehova nem ment a hegedűje nélkül, és zeneszerzőként Oscar-díjat is nyert. Chaplin kevéssé ismert arca a muzsikusé.
Klasszikus

Fischer Ádám is fellép a Royal Albert Hallban

A holdra szállás 50., Viktória királynő születésének 200., a Proms megalapítója, Henry Wood születésének 150. évfordulójára emlékezik a BBC Proms rendezvénysorozata, amelyen idén először környezetvédelemmel kapcsolatos zeneműveket is műsorra tűztek.
Klasszikus

Ez a csellóirodalom egyik legszebb versenyműve

Dvořák egyik legszebb művével, a h-moll gordonkaversennyel búcsúzik a Müpa közönségétől a Pannon Filharmonikusok ebben az évadban.
Jazz/World

Női energiáktól pezseg a Jazztavasz

A május 3. és 5. között zajló Jazztavaszon idén három hölgy közvetíti a jazz iránti szenvedélyt – ezúttal basszusgitáron, szaxofonon, illetve énekhanggal.
Klasszikus

Kínába vitte Balázs János Bartók III. zongoraversenyét

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar nyitotta a Csiangszui Nemzetközi Zenei Fesztivál programját a kínai Nankingban Balázs János zongoraművész közreműködésével, Hamar Zsolt vezényletével.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Könyv hír

Izraelbe kerülhetnek Kafka eddig elzárt, ismeretlen művei

Szakértők szerint a szövegek tartalmazhatják Kafka több, az író halála után csonkán megjelent művének befejezését is.
Könyv ajánló

Elhozzuk a világot neked!

Április 25-én nyitja kapuit a 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál.
Könyv hír

Mostantól Háy János új novelláskötetét is zsebre vághatod

A Szteccs című novelláskötettel, valamint egy új versválogatással bővült a POKET zsebkönyvek kínálata.
Könyv interjú

„Ejnye, de szorgalmasan levéltáraztam!”

Mi történik, ha a nagy szerelem rögtön az első? És ha tizenegy évesen éri az embert? Vera életében szinte minden felborul, de ennek csak közvetve van köze az új lengyel fiúhoz, Józefhez. Grecsó Krisztiánnal a nyolcvanas évek Szegedjén játszódó új regényéről beszélgettünk.
Könyv videó

Az amerikai helyettes légügyi attasé fiától a koreai kulturális attaséig mindenki magyar verset szaval

Kiderült az is, hogy a brit nagykövet több ponton is kötődik Nemes Nagy Ágneshez. A hazánkban dolgozó diplomaták így ünnepelték meg a Magyar Költészet Napját. Videók!