Könyv

Neves művészek népszerűsítik az irodalom szabadságát a Líra kampányában

2023.11.23. 09:55
Ajánlom
A Líra Könyv Zrt. Kicsomagolt történetek elnevezésű kampányában mások mellett Gryllus Dorka, Alföldi Róbert, Péterfy Bori, Nagy Ervin, Hernádi Judit és Grisnik Petra olvas fel könyvrészleteket. A hangoskönyvek már meghallgathatók és megtekinthetőek.

Az irodalomhoz való hozzáférést nem korlátozni, hanem könnyíteni kell – hangsúlyozta közleményében a Líra Könyv Zrt., annak kapcsán, hogy Kicsomagolt történetek címmel elindították irodalmi kampányukat. Mint írták, olvasó nélkül a könyv csak egy üres tárgy, a benne rejlő történeteket valakinek ki kell csomagolnia. Éppen ezért

neves magyar művészek vállalták, hogy felolvasnak egy-egy általuk választott könyvrészletet.

A kampányban Gryllus Dorka, Medveczky Balázs, Lakatos Márk, Sodró Eliza, Alföldi Róbert, Szikszai Rémusz, Hernádi Judit, Fluor Tomi, Pelsőczy Réka, Péterfy Bori, Grisnik Petra, Nagy Ervin és Makranczi Zalán felolvasásai hallhatók, amelyekről videó is készült.

poszt-094012.png

Kicsomagolt Történetek (Fotó/Forrás: Líra Könyv)

A művészek olyan történetek közül válogattak, amelyek sokféleképpen beszélnek az olvasás szabadságáról: az írók a gondolataikat, a művészek a hangjukat és az arcukat adták – így születtek a rendhagyó hangoskönyvek, melyek tetszőleges sorrendben, szabadon hallgathatóak és nézhetőek bárki számára.

A felolvasások elérhetők a Líra weboldalán, illetve a Spotify-on is.

Fejléckép: Hernádi Judit, Alföldi Róbert és Péterfy Bori (Fotó/Forrás: Takács Attila; Borovi Dániel; Mészáros Csaba)

Megbírságolták a Lírát, amiért nem fóliázott be egy homoszexualitást megjelenítő könyvet

Kapcsolódó

Megbírságolták a Lírát, amiért nem fóliázott be egy homoszexualitást megjelenítő könyvet

A bolthálózat 12 millió forintos bírságot kapott, amiért a gyermekvédelminek nevezett törvénnyel szemben nem zárt csomagolásban forgalmazott egy könyvet, amelynek témája a két kamaszfiú között kibontakozó szerelem.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Vizuál

Denis Villeneuve már a tökéletességet ostromolja – megnéztük a Dűne második részét

Az első fejezethez hasonlóan a Dűne: Második rész ugyancsak összművészeti remekmű lett, amelyben a szórakoztatás és a művészi koncepció varázslatos összhangba került. Denis Villeneue nagyeposza egy valódi audiovizuális orgia, amely minden alkotóelemében a tökéletességre törekszik.
Klasszikus

Kér egy csésze Bachot?

Az Anima Musicae Kamarazenekar rendhagyó Bach-estre hívja az érdeklődőket az Óbudai Társaskörbe március 21-én, a mester 339. születésnapja alkalmából.
Színház

Átadták a Kortárs Magyar Dráma-díjat: Pintér Béla és Horváth János Antal az idei kitüntetettek

A Radnóti Zsuzsa dramaturg alapította elismerést idén Pintér Béla érdemelte ki több évtizedes munkásságáért és színpadi szövegeiért. Különdíjat kapott Horváth János Antal, a Loupe Színházi Társulás alapítótagja.
Klasszikus

Tiszteletbeli lovagi címmel tüntették ki Vlagyimir Jurovszkij karmestert

A Bajor Állami Opera főzeneigazgatója és a Berlini Rádiózenekar művészeti vezetője tizenhárom évig vezette a Glyndebourne-i Operafesztivált, és tizenöt évig állt a Londoni Filharmonikus Zenekar élén.
Színház

Miért kell eljutni a tragédiáig? – Budaörsön rendezi meg a Hamletet Alföldi Róbert

Megtartották a h.ml.t. című előadás próbáját. Shakespeare drámáját április 20-án mutatják be a Budaörsi Latinovits Színházban, de a premiert még megelőzi egy nyílt próba márciusban, a Színházak Éjszakáján.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Könyv hír

Egy felnőtteknek szóló könyv miatt is megbüntették a Librit

A hatóságok több más kiadvány mellett Benedek Ágota Állva maszturbálok című kötete miatt is bírságot szabtak ki a Librire, mivel a vállalat az ajánlott könyvek polcán árulta az „öncélú szexualitást” ábrázoló művet.
Könyv ajánló

„Mindenkinek olyan háborúja van, amilyen éppen kijut neki"

Március 6-án a budapesti Brazil Nagykövetség izgalmas irodalmi utazásra invitálja az érdeklődőket, amely során a 19. század végén lezajlott canudosi háború körülményei tárulnak fel Euclides da Cunha, valamint Márai Sándor művein keresztül.
Könyv hír

Kovácsné Koreny Ágnes a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár új főigazgatója

Az új főigazgató Könyvtár az élő, élhető, okos és fenntartható Budapestért című szakmai programja a könyvtár hagyományos értékeinek megőrzését, ugyanakkor a könyvtári működés és szolgáltatások megújítását célozza.
Könyv ajánló

Először jelenik meg magyarul Charles Bukowski 1983-as novelláskötete

A város legszebb nője című kötetben olvasható harminc novellát Pritz Péter ültette át magyarra. A Troubadour Books és a Vörösbegy Könyvek gondozásában elkészült könyvet áprilisban vehetik kézbe az olvasók.
Könyv gyász

81 éves korában elhunyt Czakó Gábor Kossuth-díjas író

A Kossuth- és József Attila-díjas író, kritikus, nyelvrégész, a nemzet művésze február 21-én hajnalban, hosszú betegség után halt meg életének 82. évében – közölte a család.