Könyv

Raktárvásárral zárul a nyár

2021.08.25. 15:05
Ajánlom
Augusztus 26-tól négy napon át jelentős kedvezményekkel és folyamatosan frissülő árukészlettel vár mindenkit a Libri Kiadó a Szentendrei úton.

A kínálatban mindenki megtalálhatja a korosztályának és az érdeklődésének megfelelőt: a szépirodalomtól az ismeretterjesztő könyvekig, a szórakoztató irodalomtól a gyerek- és ifjúsági könyvekig széles a választék. 

50–90% kedvezménnyel lehet hozzájutni a Libri, a Park, a Helikon, a Jelenkor, a Kalligram és a Kolibri Kiadó könyveihez. 

Utolsó példányok és szépséghibás könyvek féláron kaphatóak, diafilmek 650 Ft-ért, valamint Helikon Zsebkönyvek 499 Ft-ért vihetők haza.

Különleges játékkal is készül a kiadó: óránként egy szerencsés nyertes visszakapja a vásárlása értékét!

A helyszínen készpénzben valamint bankkártyával lehet fizetni, viszont a Libri törzsvásárlói kártyát nem lehet igénybe venni. 

Libri Kiadói Csoport Raktárvásár

Időpont: 2019. augusztus 26.–augusztus 29., 10-18 óra 

Helyszín: 1033 Budapest, Szentendrei út 95. (PP Center), a Kaszásdűlő HÉV-állomástól pár lépésre.

Esemény facebook-oldala ezen a linken érhető el. 

Augusztus 26-án a könyveké a főszerep a Millenárison is, hiszen Bookline-val közösen Könyvcsere Pikniket rendeznek a Millenárison, amellyel az olvasás mellett a fenntarthatóságot is szeretnék népszerűsíteni. Az eseményen megmutatja milyen jó is elolvasni, átélni és megosztani egy könyvélményt.

A Bookline a Millenáris gyepére hívja a kicsiket és nagyokat, arra buzdítva őket, hogy hozzák magukkal már kiolvasott könyveiket és vigyenek el olyat, amit szívesen forgatnának.

A programot színesíti a kora délutáni gyerekprogram, majd a kulturális élet képviselői beszélgetnek legkedvesebb könyveikről, könyvekhez fűződő legizgalmasabb kalandjaikról. Mesél az énekesnő Sena, Viszkok Fruzsina influlenszer, a költő Simon Márton, a Toxikoma című film sztárja Molnár Áron, a Vígszínház színésze Wunderlich József és a könyvével hamarosan debütáló Pataki Ági is.

Lapozó néven a Millenárison két olyan gyűjtőpont is megnyílik, ahol bárki leadhatja a már kiolvasott és épp nem használt könyveit, cserébe mások által elhelyezett műveket vihet haza. Aki csak szeretne kifeküdni egy jó olvasnivaló társaságába a Millenáris gyepére, azoknak lehetőségük van kikölcsönözni a könyveket.  

A program célja, hogy a könyvek és a kultúra minél több emberhez eljusson, ezt az üzenetet közvetíti a Lapozó és ez olvasható a programban szereplő könyvekbe pecsételve is:

Ez a könyv ingyenes, közös, és nem szeret olvasatlanul porosodni.

Fejléckép: Michael Loccisano/Getty Images Hungary

Programkereső

Legolvasottabb

Vizuál

A tudattalan titkos tempója - interjú Enyedi Ildikóval

Az Ezeregyéjszaka-szerűen dús, titokzatos szerelmi történet álarcában, Enyedi Ildikó új filmje, A feleségem története – Füst Milán regényéhez hűen – az élet összetettségéről, titokzatosságáról, uralhatatlan jellegéről mesél. A vetítés után kérdeztük a rendezőt.
Színház

Aki tudott szeretni – Törőcsik Mari visszatért a Nemzetibe

Szeptember 21-én nagyszabású gála keretében helyezték el az emlékezés sárga rózsáit egy ikonikus fotel mellé Törőcsik Mari pályatársai és barátai a Nemzeti Színházban. A nézőtéren meghatott csend, a színpad elé kifeszített kivetítőn egy mondat – „Tudni kell szeretni” – és egy távolba révedő arc… Marié.
Színház

Spiró György „sötét kalandregénye” és Garaczi László karanténdrámája nyerte a Kortárs Magyar Dráma-díjat

A Radnóti Zsuzsa alapította kuratórium 2019 óta díjjal jutalmazza a legkiemelkedőbb drámaírókat, hagyományosan február 24-én. Az apropót Örkény István Tóték című drámájának bemutatója adja, amely 1964. február 24-én volt. Idén Spiró György és Garaczi László vehette át az elismerést a Rózsavölgyi Szalonban, ezúttal a magyar dráma napján, szeptember 21-én.
Klasszikus

Csodagyerekeket hív új évadjába a Pannon Filharmonikusok

Az élet sója mesei motívuma kíséri végig a zenekar 2021/22-es évadát, amely során a fiatalok nem csupán a közönség soraiban, de a színpadon is helyet foglalnak. A Varga Tibor hegedűművész és tanár emlékének szentelt koncerten versenygyőztes ifjú szólisták lépnek fel.
Vizuál

A terek végrendelkezése – Gergye Krisztián kiállítása Szentendrén

Akvarelljeit mutatja be Gergye Krisztián kortárs táncművész és koreográfus a szentendrei MANK Galériában, amely helyet ad továbbá egy transzformatív performansznak is szeptember 25-én, 10 és 18 óra között.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Könyv ajánló

Könyves séták és ismert szerzők az idei Margó Fesztiválon

A Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál keretében rendezik meg október 14. és 17. között a 10. Margó Irodalmi Fesztivált, amely a Müpával közös szervezésben valósul meg a Várkert Bazárban.
Könyv koronavírus

Elmarad a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének Elnöksége közleménye szerint a jelenleg növekvő számú megbetegedések és a járványhelyzet fokozatos romlása miatt, az Egyesülés elhalasztja a novemberre tervezett Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál megrendezését. 
Könyv oszk

Az első összefüggő magyar nyelvemlék, a Pray-kódex díszmásolatát kapja ajándékba Ferenc pápa

A Halotti beszéd és könyörgés szövegét is tartalmazó, a 12. század végén keletkezett Pray-kódex díszmásolatát készítették el az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) szakemberei Magyarország Kormányának ajándékaként az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra hazánkba látogató Ferenc pápa számára.
Könyv hír

Van 100 szavad Budapestről?

Nyolcadik alkalommal hirdeti meg a Mindspace a 100 szóban Budapest történetíró pályázatot, amelyre bárki beküldheti Budapestről szóló történetét – legfeljebb 100 szóban.
Könyv hír

Rekordáron kelhet el egy első kiadású Frankenstein-kötet

Mary Shelley regényének leütési ára akár 300 ezer dollár, átszámítva körülbelül 90 millió forint is lehet.