Könyv

„Sok vezető nem hisz abban, amit én csinálok” – Gazsi Zoltán a Lírástudók vendége

2024.05.01. 09:10
Ajánlom
Az Eisberg Hungary ügyvezetője járt nálunk, aki elmondta, mit keresnek valójában egy vezetőben a munkavállalók, és miért írt könyvet a saját tapasztalatáról, amibe egy rákbetegség legyőzése is beletartozik.

Tapasztalt és kezdő cégvezetőknek, magányos farkasoknak és falkatagoknak, pszichológusoknak és coachoknak; betegséggel élőknek és gyógyulóknak egyaránt ajánlja Gazsi Zoltán a frissen megjelent könyvét.

Az Emberszemlélet - Az életigenlő cégvezető egyszerre útmutató vezetőknek és a szerző memoárja, de – ahogy a fülszöveg is kiemeli – nem tartozik a hagyományos memoárok közé, műfaja nem sorolható egyetlen kategóriába: életrajzba bújtatott vállalati-impresszionista tankönyv, egyszersmind humanista filozófiába öltöztetett kézikönyv fenntarthatóságról, cégvezetésről, a hétköznapok vidámságáról és a nehéz élethelyzetek túléléséről.

4053609-190808.jpg

Gazsi Zoltán: Emberszemlélet (Fotó/Forrás: Partvonal)

„Nagyon sok vezető nem hisz abban, amit én csinálok”

– mondta el műsorunkban Gazsi Zoltán műsorvezetőnknek, Grisnik Petrának arra célozva, hogy a pozitív szemléletre, az emberközpontú hozzáállásra nem minden főnök esküszik, van, aki még mindig az erőre esküszik.

Az Eisberg Hungary ügyvezető igazgatója felidézte, hogy milyen élmény volt végigdolgozni a gyárban minden egyes munkafolyamatot, miben követi és miben nem követi a mainstream elképzeléseket arról, hogy milyen a jó cégvezető. Ezekre főleg szükség van akkor, ha valaki, mint ő, tízmilliárdos forgalomért és 200 alkalmazottért felel a svájci multicég magyarországi diviziójának élén.

Természetesen beszélünk arról is, hogy milyen kihívások elé állította a rákbetegség, amiből sok szerencsével és sok belefektetett munkával, mentális erővel gyógyult fel.

A könyv bevételeinek egy része a Kórházsuli Alapítványhoz kerül, amelynek Gazsi Zoltán a nagykövete.

A beszélgetés után öt friss könyvmegjelenést ajánlunk

konyvajanlo-190733.jpg

konyvajanlo-190733.jpg (Fotó/Forrás: fidelio.hu)

A korábbi adások ide kattintva hallgathatók vissza.

A Lírástudók felvételei a Pentaton Hangstúdióban készülnek. Bővebb információ itt érhető el. >>> 

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

Elhunyt Fekete Győr István

A Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett zeneszerző, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakiskola zeneszerzés tanára 88 éves volt.
Zenés színház

„Ha sztrájkolunk, ha lejjebb kapcsolunk, nem lesz magyar operaéneklés” – interjú Ókovács Szilveszterrel

Új évadról, sztrájkról, szereposztásokról és az Eiffel Műhelyházról is kérdeztük Ókovács Szilveszter főigazgatót, aki azt is elárulta, mit gondol az elmúlt időszak néhány olyan kínos ügyéről, amit felkapott a sajtó.
Színház

Nemzetközi fesztiválok a Karinthy Színházban

Június 4-én és 5-én a Nemzetközi Történetmesélő Fesztiválon, június 8-án pedig az I. Karinthy New Wave Festivalon találkozhat a közönség nemzetközileg elismert művészekkel.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Könyv hír

Tizenketten részesülnek Babits Mihály-ösztöndíjban

A Babits Mihályról elnevezett pályázattal tehetséges fiatal műfordítók munkáját támogatják. Az ösztöndíj kuratóriuma meghozta döntését a 2024. évi díjazottakkal kapcsolatban. 
Könyv kritika

Szellem a befőttesüvegben – kritika Marcin Wicha új regényéről

A lengyel szerző, Marcin Wicha új, Hogyan szerettem ki a dizájnból című kötetében továbbviszi a korábbi regényéből ismert személyes és családi szálat. Mesterkéletlenül könnyed, ironikus, már-már csevegő hangneme mögött igazi filozófiai mélység rejlik.
Könyv hír

Átadták a Méhes György-díjakat, Oravecz Imre életműdíjban részesült

A kitüntetettek személyéről a Magyar Írószövetség és az Erdélyi Magyar Írók Ligájának ajánlása alapján a Méhes György–Nagy Elek Alapítvány kuratóriuma dönt.
Könyv gyász

Elhunyt Alice Munro Nobel-díjas író

A világhírű kanadai szerző 2013-ban nyerte el a legrangosabb irodalmi elismerést, a Svéd Akadémia indoklásában a kortárs novella mesterének nevezte.
Könyv podcast

Minden határhelyzet izgalmas az irodalomban – Rostás Eni a Lírástudók vendége

A Magvető Kiadó Határhelyzetek-sorozatában a kortárs, friss világirodalom legszebb kötetei kerülnek a magyar olvasók elé. Ezekről beszélgettünk a kiadó szerkesztőjével, Rostás Enivel, akivel felemlegettük Irene Solà fantasztikus sikereit is.