Könyv

Találkozók és dedikálások a Pozsonyi Pikniken

2022.08.31. 11:20
Ajánlom
Újlipótváros kulturális, összművészeti fesztiválja gazdag irodalmi programkínálattal várja az olvasás és a könyvek szerelmeseit szeptember 3-án: számos dedikálás, könyvbemutató, személyes találkozó színesíti az idei Pozsonyi Pikniket.

Budapest egyik legkedveltebb minifesztiválja idén is a XIII. kerületi Újpesti rakparton, valamint a Jászai Mari tér és a Szent István Park közötti területen várj a a kikapcsolódni vágyókat szeptember 3-án, délelőtt 10 órától. Ez a szombat a hagyományoknak megfelelően igazán élményekkel teli napot kínál az itt lakóknak és az ide látogatóknak – tartalmas kulturális programokkal, érdekes látni- és hallani valókkal, finom étkekkel és jó hangulatban eltöltött baráti beszélgetésekkel.

A találkozás öröme – beszélgetés Bubics Ádámmal, a Pozsonyi Piknik szervezőjével

Kapcsolódó

A találkozás öröme – beszélgetés Bubics Ádámmal, a Pozsonyi Piknik szervezőjével

Újlipótváros kulturális falunapjának indult, Budapest egyik legvonzóbb egynapos fesztiváljává nőtte ki magát az elmúlt 13 évben a Pozsonyi Piknik. Bubics Ádám szervező a kezdetektől részt vesz a három színpadot, megannyi sátrat, több száz fellépőt tömörítő kulturális és gasztro találkozás szervezésében, amelyet idén szeptember 3-án tartanak.

Irodalmi programokban idén is gazdag választékot nyújt a Piknik – a Líra Csoporthoz tartozó kiadók szerzői például 11 és 19 óra között dedikálnak, az alábbi időpontokban:

Dedikálások a Líránál (K93-94-as stand):

11.00 - Mechler Anna

12.00 - Grecsó Krisztián

14.00 - Egressy Zoltán

14.30 - Nyáry Krisztián

15.00 - Darvasi László, Spiró György, Závada Pál

16.00 - Parti Nagy Lajos

17.00 - Kemény István, Schein Gábor

18.30 - Erdős Virág

A Líra sátránál ráadásul 20 százalék kedvezmény várja az új olvasmányélményekre vágyókat.

64446520_2833961433297213_1545875746214379520_o-160500.jpg

Parti Nagy Lajos dedikál (Fotó/Forrás: Magvető)

A Pozsonyi Piknikről idén sem hiányozhat a Rózsavölgyi Zeneműbolt, amelynek az Újpesti rakparton, a „Kultúra utcájában” felállított pavilonjában (a 69-70-es standon) LP, CD, DVD és zenei könyvújdonságok, hangzóanyagok és zenei könyvek lesznek kaphatók. A Zeneműbolttal közös sátorban várják az érdeklődőket a Rózsavölgyi Szalon előadásainak színészei, alkotó is, akik önfeledt találkozásra, beszélgetésre hívják a közönséget. A Rózsavölgyi aznap 20 százalék kedvezménnyel kedveskedik az előadásokra jegyet váltó érdeklődőknek.

A Pozsonyi Pikniken dedikálnak ugyanakkor a BOOOK Kiadó (K85 stand) és a Tevan Alapítvány (K88 stand) szerzői is, de Újlipótvárps legnagyobb fesztiválja nem telhet el a Láng Téka Könyvesbolt nélkül sem, akik – az Újpesti rakparton, a Katona József utca sarkánál található standjukon – ezúttal is gazdag programkínálattal kedveskednek a látogatóknak.

A Láng Téka Könyvesbolt programjai:

11.00 - Sándor Anna: Az én Spinozám A " Spinoza Színház krónikája"

12.00 - Kulcsár István: Privát panoptikum A legendás riporter a Magyar Rádió volt moszkvai és New York-i tudósítója felidézi a világ kimagasló szereplőit

13.00 - A Magvető kiadó "krémje, prominens szerzői" Grecsó Krisztián, Závada Pál, Darvasi László, Spiró György, Parti Nagy Lajos valamint Haász Pista "kültag"

14.00 - Rózsa Péter: Budapest zsidó arca magyarul és angolul

15.00 - Pataki Éva: Tűzföld rendhagyó találkozás Kanadában, visszaemlékezés a gimnáziumi évekre, és a tragikus balesetre.

16.00 - Szinetár Miklós: 88; 88 és fél könyvei bemutatják a nagyszerű rendező, művész sokoldalú életét és munkáját.

17.00 - Dés László és a Pál utcai fiúk várják a régi és az új közönséget

18.00 - Romsics Ignác: Hetven év 1957-2021 Sajátos írás Professzor Úr életéből, munkásságáról, nem csupán az olvasóknak, hanem saját magának is.

Az irodalom a gyerekeké is!

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a Pagony kiadó idén már öt helyszínen, a legváltozatosabb gyerekprogramokkal, jótékonysági eseményekkel várja a kikapcsolódni vágyó családokat. A 17 órakor kezdődő Pagony mesedélutánon például bemutatkoznak a kiadó újdonságai: Vadadi AdriennMonszport Vivien Barkamesék – Az erdei születésnap, Czernák EszterRátkai Kornél Sárkánysuli, Mészöly ÁgnesTakács Viktória A jövőbe látó gömb és Dávid ÁdámKasza Julianna Koppány dalokat ír című mesekönyve. A felolvasás után a szerzők és illusztrátorok dedikálnak. A Pagony egyik legnépszerűbb szerzője, Berg Judit pedig az új Rumini-társasjáték apropóján 12.30-kor a Pagony Játékházban dedikál.

A programokról részletes információ ide kattintva.

Támogatott tartalom.

Fejléckép: Bámészkodók a Pozsonyi Piknik egyik könyves standjánál (Forrás: Pozsonyi Piknik)

Szeptember 3-án újra itt a Pozsonyi Piknik!

Kapcsolódó

Szeptember 3-án újra itt a Pozsonyi Piknik!

Újlipótváros – és Budapest – egyik legnépszerűbb és legnagyobb civil kulturális rendezvénye ismét megnyitja kapuit szeptember elején. Az eseményt a kerületrész falunapjának is szokták becézni, ahol többek között zenei produkciókkal, színházi és gyerekprogrammal, könyvbemutatókkal várják az érdeklődőket.

Színházi kavalkád a Pozsonyi Pikniken

Színházi kavalkád a Pozsonyi Pikniken

Két év kihagyás után Újlipótváros újra piknikre hívja a kultúrakedvelő érdeklődőket, összművészeti fesztivált szervezve szeptember 3-ra. A zenei és képzőművészeti programok mellett a látogatók számos színház repertoárjába is betekintést nyerhetnek.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Színház

„Az igazi függetlenséghez fel kell nőni” – Székely Csaba is megszólalt a Junior Prima-ügy kapcsán

A szeptember 20-i Junior Prima díjátadón az egyik díjazott, Vilmányi Benett személyes nézeteire hivatkozva nem vette át a kitüntetést, melynek kapcsán a kulturális élet több szereplője kifejtette álláspontját.
Klasszikus

Egy húszéves zseni rémtörténete – korai Mahler-mű hangzik el a Müpában

A panaszos dal, Gustav Mahler első, teljes egészében fennmaradt műve a Grimm-testvérek hátborzongató meséjén alapszik. Bár a zeneszerző később két tételesre rövidítette ifjúkori művét, újrafelfedezése után igen népszerű lett az eredeti verzió is, amely most először hangzik el Magyarországon.
Vizuál

„Csak a magammal vitt pálinka mentett meg a fagyhaláltól” – Ata Kandó fotókiállítása az 1956-ban elmenekült gyerekekről

„Azoknak az embereknek, különösen a gyerekeknek a sorsát akartam megmutatni, akik nagyobb szabadságért harcoltak a kommunista Magyarországon” – mondta a 103 évet élt Ata Kandó fotóművész egy korábbi interjújában az 1956-os menekülthullám idején készített gyerekportréi kapcsán. Ezekből a képekből láthatunk most egy válogatást a PaperLab Galériában, Messzemenők címmel. 
Vizuál

Több ezer műtárggyal várja a látogatókat az Art Market Budapest

Több mint ötszáz kiállító művésszel és több ezer alkotással várja az Art Market Budapest az érdeklődőket október 6-9. között a Bálnában. Közép- és Kelet-Európa vezető művészeti vásárát a Duna-parti épület négy emeletén összesen mintegy 8.000 négyzetméteren építik fel. A vásár idei díszvendége Szerbia.
Színház

Játék! – Ádám és Éva, kifordítva

Október 14-én érkezik a SzínházTV online felületére Vinnai András Garzonpánik című darabja, Szabó Győzővel, Klem Viktorral és Pálos Hannával a főszerepben. Játsszon a Fidelióval, és kövesse Ön is az előadást kényelmesen, a kanapéjáról!

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Könyv hír

Tóth Krisztina: Ne húzzuk be a nyakunkat!

Az írók szerepéről, a múlt borzalmainak lejegyzéséről, a populizmus terjedéséről, valamint a társadalmak szélsőséges megosztottságáról beszélt Tóth Krisztina a Könyvfesztivál megnyitóeseményén. Az idei díszvendéget, Szvetlana Alekszijevicset Háy Hános laudálta.
Könyv ajánló

Őszi Irodalmi Gála a Vigadóban

Az MMA Irodalmi Tagozatának Őszi Irodalmi Gáláján a Pesti Vigadóban vers- és próza-összeállítások hangzanak el neves művészek előadásában. Az október 28-án, 18 órakor kezdőd programra a belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött.
Könyv hír

A filmgyártás nehézségeiről és szépségeiről írt regényt Tom Hanks

Novelláskötet után ezúttal egy nagyregénnyel rukkolt elő a kétszeres Oscar-díjas színész. A The Making of Another Motion Picture című könyve várhatóan 2023 májusában jelenik meg az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában.
Könyv ajánló

Könyvfesztivál gyerekszemmel – ezekkel az újdonságokkal készül a Pagony

Hamarosan újra megnyitja kapuit a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a Millenárison, ahol kedvünkre böngészhetünk a gyerekkönyvkiadók gazdag kínálatában. A Pagony legfrissebb kötetei között az egészen piciktől a kamasz korosztályig mindenkinek találunk izgalmas olvasnivalót – ebből hoztunk most egy válogatást.
Könyv hír

Mutatjuk, kik az irodalmi Nobel-díj legnagyobb esélyesei

Michel Houellebecq és Salman Rushdie a két fő várományosa a 2022-es irodalmi Nobel-díjnak, de ezúttal is szoríthatunk Nádas Péterért, illetve Krasznahorkai Lászlóért. Cikkünkben mutatjuk, hogy látják a leghíresebb kortárs írók esélyeit a fogadóirodák.