Könyv

Találkozók és dedikálások a Pozsonyi Pikniken

2022.08.31. 11:20
Ajánlom
Újlipótváros kulturális, összművészeti fesztiválja gazdag irodalmi programkínálattal várja az olvasás és a könyvek szerelmeseit szeptember 3-án: számos dedikálás, könyvbemutató, személyes találkozó színesíti az idei Pozsonyi Pikniket.

Budapest egyik legkedveltebb minifesztiválja idén is a XIII. kerületi Újpesti rakparton, valamint a Jászai Mari tér és a Szent István Park közötti területen várj a a kikapcsolódni vágyókat szeptember 3-án, délelőtt 10 órától. Ez a szombat a hagyományoknak megfelelően igazán élményekkel teli napot kínál az itt lakóknak és az ide látogatóknak – tartalmas kulturális programokkal, érdekes látni- és hallani valókkal, finom étkekkel és jó hangulatban eltöltött baráti beszélgetésekkel.

A találkozás öröme – beszélgetés Bubics Ádámmal, a Pozsonyi Piknik szervezőjével

Kapcsolódó

A találkozás öröme – beszélgetés Bubics Ádámmal, a Pozsonyi Piknik szervezőjével

Újlipótváros kulturális falunapjának indult, Budapest egyik legvonzóbb egynapos fesztiváljává nőtte ki magát az elmúlt 13 évben a Pozsonyi Piknik. Bubics Ádám szervező a kezdetektől részt vesz a három színpadot, megannyi sátrat, több száz fellépőt tömörítő kulturális és gasztro találkozás szervezésében, amelyet idén szeptember 3-án tartanak.

Irodalmi programokban idén is gazdag választékot nyújt a Piknik – a Líra Csoporthoz tartozó kiadók szerzői például 11 és 19 óra között dedikálnak, az alábbi időpontokban:

Dedikálások a Líránál (K93-94-as stand):

11.00 - Mechler Anna

12.00 - Grecsó Krisztián

14.00 - Egressy Zoltán

14.30 - Nyáry Krisztián

15.00 - Darvasi László, Spiró György, Závada Pál

16.00 - Parti Nagy Lajos

17.00 - Kemény István, Schein Gábor

18.30 - Erdős Virág

A Líra sátránál ráadásul 20 százalék kedvezmény várja az új olvasmányélményekre vágyókat.

64446520_2833961433297213_1545875746214379520_o-160500.jpg

Parti Nagy Lajos dedikál (Fotó/Forrás: Magvető)

A Pozsonyi Piknikről idén sem hiányozhat a Rózsavölgyi Zeneműbolt, amelynek az Újpesti rakparton, a „Kultúra utcájában” felállított pavilonjában (a 69-70-es standon) LP, CD, DVD és zenei könyvújdonságok, hangzóanyagok és zenei könyvek lesznek kaphatók. A Zeneműbolttal közös sátorban várják az érdeklődőket a Rózsavölgyi Szalon előadásainak színészei, alkotó is, akik önfeledt találkozásra, beszélgetésre hívják a közönséget. A Rózsavölgyi aznap 20 százalék kedvezménnyel kedveskedik az előadásokra jegyet váltó érdeklődőknek.

A Pozsonyi Pikniken dedikálnak ugyanakkor a BOOOK Kiadó (K85 stand) és a Tevan Alapítvány (K88 stand) szerzői is, de Újlipótvárps legnagyobb fesztiválja nem telhet el a Láng Téka Könyvesbolt nélkül sem, akik – az Újpesti rakparton, a Katona József utca sarkánál található standjukon – ezúttal is gazdag programkínálattal kedveskednek a látogatóknak.

A Láng Téka Könyvesbolt programjai:

11.00 - Sándor Anna: Az én Spinozám A " Spinoza Színház krónikája"

12.00 - Kulcsár István: Privát panoptikum A legendás riporter a Magyar Rádió volt moszkvai és New York-i tudósítója felidézi a világ kimagasló szereplőit

13.00 - A Magvető kiadó "krémje, prominens szerzői" Grecsó Krisztián, Závada Pál, Darvasi László, Spiró György, Parti Nagy Lajos valamint Haász Pista "kültag"

14.00 - Rózsa Péter: Budapest zsidó arca magyarul és angolul

15.00 - Pataki Éva: Tűzföld rendhagyó találkozás Kanadában, visszaemlékezés a gimnáziumi évekre, és a tragikus balesetre.

16.00 - Szinetár Miklós: 88; 88 és fél könyvei bemutatják a nagyszerű rendező, művész sokoldalú életét és munkáját.

17.00 - Dés László és a Pál utcai fiúk várják a régi és az új közönséget

18.00 - Romsics Ignác: Hetven év 1957-2021 Sajátos írás Professzor Úr életéből, munkásságáról, nem csupán az olvasóknak, hanem saját magának is.

Az irodalom a gyerekeké is!

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a Pagony kiadó idén már öt helyszínen, a legváltozatosabb gyerekprogramokkal, jótékonysági eseményekkel várja a kikapcsolódni vágyó családokat. A 17 órakor kezdődő Pagony mesedélutánon például bemutatkoznak a kiadó újdonságai: Vadadi AdriennMonszport Vivien Barkamesék – Az erdei születésnap, Czernák EszterRátkai Kornél Sárkánysuli, Mészöly ÁgnesTakács Viktória A jövőbe látó gömb és Dávid ÁdámKasza Julianna Koppány dalokat ír című mesekönyve. A felolvasás után a szerzők és illusztrátorok dedikálnak. A Pagony egyik legnépszerűbb szerzője, Berg Judit pedig az új Rumini-társasjáték apropóján 12.30-kor a Pagony Játékházban dedikál.

A programokról részletes információ ide kattintva.

Támogatott tartalom.

Fejléckép: Bámészkodók a Pozsonyi Piknik egyik könyves standjánál (Forrás: Pozsonyi Piknik)

Szeptember 3-án újra itt a Pozsonyi Piknik!

Kapcsolódó

Szeptember 3-án újra itt a Pozsonyi Piknik!

Újlipótváros – és Budapest – egyik legnépszerűbb és legnagyobb civil kulturális rendezvénye ismét megnyitja kapuit szeptember elején. Az eseményt a kerületrész falunapjának is szokták becézni, ahol többek között zenei produkciókkal, színházi és gyerekprogrammal, könyvbemutatókkal várják az érdeklődőket.

Színházi kavalkád a Pozsonyi Pikniken

Színházi kavalkád a Pozsonyi Pikniken

Két év kihagyás után Újlipótváros újra piknikre hívja a kultúrakedvelő érdeklődőket, összművészeti fesztivált szervezve szeptember 3-ra. A zenei és képzőművészeti programok mellett a látogatók számos színház repertoárjába is betekintést nyerhetnek.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

„Ha az ember idős, már sokkal szabadabb” – születésnapi interjú a 80 éves Vidovszky Lászlóval

Nemrég ünnepelte nyolcvanadik születésnapját, március 2-án pedig a Zeneakadémia is koncerttel köszönti Vidovszky László Kossuth-díjas zeneszerzőt. A jeles alkalom apropóján pályája indulásairól, zeneszerzői motivációiról és alapelveiről kérdeztük a komponistát.
Vizuál

Ezekkel a kiállításokkal várja idén a látogatókat a Szépművészeti és a Nemzeti Galéria

Az ókori Mezopotámia örökségét bemutató nagyszabású tárlattal, Munkácsy Mihály születésének 180. évfordulója előtt tisztelgő emlékkiállítással, valamint Anna Margit életművéből nyíló tárlattal is készülnek.
Színház

Átadták a Kortárs Magyar Dráma-díjat: Pintér Béla és Horváth János Antal az idei kitüntetettek

A Radnóti Zsuzsa dramaturg alapította elismerést idén Pintér Béla érdemelte ki több évtizedes munkásságáért és színpadi szövegeiért. Különdíjat kapott Horváth János Antal, a Loupe Színházi Társulás alapítótagja.
Színház

Miért kell eljutni a tragédiáig? – Budaörsön rendezi meg a Hamletet Alföldi Róbert

Megtartották a h.ml.t. című előadás próbáját. Shakespeare drámáját április 20-án mutatják be a Budaörsi Latinovits Színházban, de a premiert még megelőzi egy nyílt próba márciusban, a Színházak Éjszakáján.
Klasszikus

„Egy álmom válik valóra” – interjú Mohai Bálint fagottművésszel

A Concerto Budapest szimfonikus zenekar március 3-i Mozart-napjának nyitókoncertjén csendül fel az örök érvényű mester Esz-dúr sinfonia concertantéja oboára, klarinétra, kürtre és fagottra (K. 297b). Ennek apropóján beszélgettünk az együttes szólamvezetőjével.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Könyv hír

Egy felnőtteknek szóló könyv miatt is megbüntették a Librit

A hatóságok több más kiadvány mellett Benedek Ágota Állva maszturbálok című kötete miatt is bírságot szabtak ki a Librire, mivel a vállalat az ajánlott könyvek polcán árulta az „öncélú szexualitást” ábrázoló művet.
Könyv ajánló

„Mindenkinek olyan háborúja van, amilyen éppen kijut neki"

Március 6-án a budapesti Brazil Nagykövetség izgalmas irodalmi utazásra invitálja az érdeklődőket, amely során a 19. század végén lezajlott canudosi háború körülményei tárulnak fel Euclides da Cunha, valamint Márai Sándor művein keresztül.
Könyv hír

Kovácsné Koreny Ágnes a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár új főigazgatója

Az új főigazgató Könyvtár az élő, élhető, okos és fenntartható Budapestért című szakmai programja a könyvtár hagyományos értékeinek megőrzését, ugyanakkor a könyvtári működés és szolgáltatások megújítását célozza.
Könyv ajánló

Először jelenik meg magyarul Charles Bukowski 1983-as novelláskötete

A város legszebb nője című kötetben olvasható harminc novellát Pritz Péter ültette át magyarra. A Troubadour Books és a Vörösbegy Könyvek gondozásában elkészült könyvet áprilisban vehetik kézbe az olvasók.
Könyv gyász

81 éves korában elhunyt Czakó Gábor Kossuth-díjas író

A Kossuth- és József Attila-díjas író, kritikus, nyelvrégész, a nemzet művésze február 21-én hajnalban, hosszú betegség után halt meg életének 82. évében – közölte a család.