Könyv

Tavaszi könyveső a Pagonyban

2012.04.07. 08:56
Ajánlom
A Pozsonyi Pagony Kiadó idén tavasszal két kis csomag könyvet készít ismerőinek és új olvasóinak.

E hat könyvben megszólítják azt a bölcsődés-óvodás, olvasni kezdő korosztályt, amelyhez legtöbb könyvük szól. De nyitnak felfelé is, hiszen most már új könyveik fele a nagyobb, önállóan olvasó iskolásokhoz is szól.

Három kisebbeknek szóló könyvükben kedvelt és ismert pagonyos figurák szerepelnek: Maszat és a Két kis dínó sorozat, valamint Rufusz Rafael történetei folytatódnak. Maszat a tanyán, a dinók viszont Budapesten járnak, Rafael pedig mindenféle rosszaságot követ el, míg meg nem ta­nulja, hogy azzal másnak fájdalmat okoz. Gévai Csilla, Szabó Borbála és Tasnádi István mind-mind egyedi hangvételű és sokoldalú alkotók, akik félreismerhetetlen, saját szemszögükből látják és láttatják a világot. Mégis mindegyikük szövegében magunkra és világunkra ismerhetünk - legyen az lírai-humoros, mint a Holdfényszüret, ironikus-hangosan nevetős, mint az Elvarázsolt gyerekek vagy éppen akciódús-elgondolkodtató, mint A kőmajmos ház.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Vizuál

Kiállítják az első bécsi női fényképész századeleji portréit

Művészek, arisztokraták és más hírességek a század elejéről Klimttől Picassóig a Madame d'Ora néven dolgozó Dora Kallmus fotográfiáin a bécsi Leopold múzeumban.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Könyv recenzió

Egy regény az utolsó utáni szó jogán

Előző regényeinek hősei a közösséget akarták visszaszerezni maguknak, a Luther kutyáiban viszont a tudatért, az intellektusért, az emberi lényegért folyik a küzdelem. Szilasi László az agydaganatából való felépülését írta meg: újabb, de más utazás egy koponya körül.
Könyv olvasás

Depressziós? Olvasson krimit!

Természetesen senkit nem arra buzdítunk, hogy a szakember segítsége vagy esetleg a gyógyszeres kezelés helyett essen neki az Agatha Christie-összesnek, mert mire a végére ér, kutya baj. Annyit azonban kutatások nélkül is állíthatunk, hogy egy jó könyv fel tudja dobni az ember napját.
Könyv interjú

"A csokornyakkendős szépfiú sztereotípia elvesz Kosztolányi súlyából"

Kosztolányi Dezső emlékezete több mint 80 évvel halála után is élénk - igaz, az író-költőről monográfiát író Arany Zsuzsanna szerint finomításra szorul. A könyv elkészültéről és magáról Kosztolányiról beszélgettünk a szerzővel.
Könyv interjú

"Élvezem, ha vita zajlik arról, amit írtam"

Dragomán Györggyel az írói lét online vetületeiről beszélgettünk. Szóba kerültek a Qubiten megjelenő sci-fi-novellái, az internetes közösségépítés és az is, hogy akarják-e tudni az írók, mit csinálnak a barátaik.