Könyv

Tízezer Nemes Nagy Ágnes-kötetet kapnak a fiatalok

2022.06.14. 12:10
Ajánlom
Ingyenesen juthatnak hozzá az érvényes diákigazolvánnyal rendelkező fiatalok a Nemes Nagy Ágnes verseit és prózaműveit egybegyűjtő, Szilánkos fényjelek című könyvhöz. Az exkluzív kiadványból tízezer példány készült, amelyeket a Libri boltjaiban lehet beszerezni.

Szilánkos fényjelek címmel egyedi válogatáskötetet állított össze Nemes Nagy Ágnes születésének századik évfordulója alkalmából a Jelenkor Kiadó és a Libri Könyvkereskedelmi Kft. A huszadik század egyik legjelentősebb alkotójának verseit és prózaműveit egybegyűjtő kötetből tízezer példány készült, amelyeket a kiadók középiskolásoknak és egyetemistáknak szeretnének eljuttatni.

Mint a közlemény kiemeli, a kezdeményezés célja, hogy a 20. századi magyar irodalom kiemelkedő alkotásai minél több fiatal olvasóhoz eljussanak.

Nemes Nagy Ágnes a korszak egyik legnagyobb alakja, akinek lírája, esszéi a mai napig nagy hatással bírnak az olvasók újabb és újabb generációira

– tették hozzá.

A kötetet Ferencz Győző szerkesztette, kereskedelmi forgalomba nem kerül. A példányokat térítésmentesen bocsátják az érvényes diákigazolvánnyal rendelkező magyar középiskolások, főiskolások és egyetemisták rendelkezésére, a készlet erejéig. Az akció június 10-én kezdődött, a Libri-Bookline Zrt. érdeklődésünkre elárulta, hogy a könyvek továbbra is elérhetők országszerte a Libri 55 boltjában. 

nemes-nagy-agnes-szilankos-fenyek-094417.jpg

Nemes Nagy Ágnes Szilánkos fényjelek című válogatáskötete (Fotó/Forrás: Libri-Bookline Zrt.)

„A Libri Könyvkereskedelmi Kft. elkötelezett támogatója a magyar kultúrának, melynek gazdagságához Nemes Nagy Ágnes felbecsülhetetlen mértékben járult hozzá. Születésének századik évfordulóján rá emlékezünk ezzel a kötettel, melyben prózája és lírája előtt egyaránt tisztelgünk” – idézte a közlemény Sándor Gabriellát, a Libri-Bookline marketing- és kommunikációs menedzserét.

Egyúttal emlékeztettek, a könyvkereskedő 2021-ben hívta életre a fiatalokat támogató kezdeményezést, akkor Mészöly Miklósnak, a 20. századi magyar prózairodalom megkerülhetetlen szerzőjének öt novelláját adták ki egy exkluzív kötetben Nem felelt meg neki címmel. 

Fejléckép: Nemes Nagy Ágnes 1963-ban budapesti otthonában (Forrás/fotó: Hunyady József/Fortepan)

Emlékérme készült a Nemes Nagy Ágnes-centenáriumra

Kapcsolódó

Emlékérme készült a Nemes Nagy Ágnes-centenáriumra

A Magyar Nemzeti Bank a kétféle érme – 15 000 forint évértékű ezüst és 2000 forint névértékű színesfém – kibocsátását a magyar költészet napjára, április 11-re időzítette.

10 könyv, amit a legjobban várunk a Könyvhéten

10 könyv, amit a legjobban várunk a Könyvhéten

Szubjektív ajánlónkban összegyűjtöttük, hogy melyik az a tíz új kötet, amit mi mindenképpen beszerzünk a 93. Ünnepi Könyvhéten. Listánk végén meglepetés várja a kortárs irodalom rajongóit, annyit elárulunk, hogy egy különleges dedikációra hívjuk fel a figyelmet.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Zenés színház

Elhunyt Vadász Zsolt, az Operettszínház művésze

A Budapesti Operettszínház egyik legfoglalkoztatottabb művészét 51 éves korában érte a halál június 21-én, adta hírül a Szinház Online.
Vizuál

Öt Donald Sutherland-film, amit látni kell

Filozofikus sci-fi, háborús szatíra, feszült kémjátszma vagy éppen sokkoló erejű horrordráma: Donald Sutherland számtalan műfajban bizonyította rendkívüli tehetségét. Kedvenc filmjeinkkel emlékezünk a kanadai színészlegendára.
Zenés színház

„Brünnhilde szerepe olyan, mintha maratont futnánk” – villáminterjú Iréne Theorinnal

A kiváló svéd szoprán a Budapesti Wagner-napok rendszeresen visszatérő vendége, akit a magyar közönség különösen érzékeny, lelki finomságokra kihegyezett szerepformálása miatt zárt a szívébe. Iréne Theorin egy nappal színpadra lépése előtt válaszolt kérdéseinkre.
Klasszikus

Ifjú versenygyőztesek hangversenye a Pesti Vigadóban

Június 25-én este a Szent István Filharmonikusok fiatal tehetségei mutatkozhatnak be a Pesti Vigadóban. Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 
Vizuál

Wim Wenders-filmhetet tartanak az Art+ Cinemában

Június 28. és július 2. között a német rendező 1984 és 2000 közötti filmográfiájából öt alkotást lehet majd elcsípni mozivásznon szinkronnal, majd ezek után legfrissebb alkotását, immár felirattal.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Könyv hír

Ismét keresik az év legjobb első prózakötetét

Tizedik alkalommal hirdetik meg a legjobb első prózakötetes szerzőnek járó Margó-díjat. A győztes az elismerés mellé egymillió forintot kap, illetve tizenötmillió forint értékű médiakampánnyal segítik könyve népszerűsítését.
Könyv hír

Kihirdették az Erzsébetvárosi Irodalmi Ösztöndíj nyerteseit

Bíró Kriszta, G. István László, Kiss Tibor Noé, Péntek Orsolya és Tompa Andrea számára hat hónapon keresztül biztosít támogatást a kerület a független, szabad alkotáshoz. A különdíjat Miklya Zsolt nyerte el. 
Könyv hír

Sikerlistás szerzőket díjazott a Libri

Mások mellett Náray Tamás, Frei Tamás, Karikó Katalin és Orvos-Tóth Noémi is Libri Irodalmi Díjban részesült. Az elismerést egy év kihagyást követően, új elv szerint, tizenkét kategóriában adták át. 
Könyv hír

Tarolt a Semmelweis a Magyar Mozgókép Fesztiválon

Huszonkét kategóriában hirdettek nyertest hazánk legnagyobb filmes szemléjén. Koltai Lajos Semmelweis című történelmi drámája összesen hat – köztük a legjobb film és a legjobb rendező – kategóriában diadalmaskodott.
Könyv hír

Rangos nemzetközi díjjal ismerték el Bartis Attilát

Első alkalommal érdemelte ki magyar szerző az Európai Újjáépítési Bank elismerését. A EBRD Literature Prize szűkített listáján egy másik magyar művész, Tóth Krisztina is szerepelt novelláskötetével.