Könyv

Több ezer könyv pár száz forintért a Líra raktárvásárán

2021.07.05. 17:40
Ajánlom
Raktárvásárt tart július 7. és 11. között a Líra. A több ezer könyvet most rendkívüli akcióban árusítják ki, számos példány akár már 100 forintért elvihető.
VoltesnincsSomlai2-112220.jpg

Somlai Tibor: Volt és nincs – Nagypolgári és arisztokrata enteriőrök 1900-1945 (Fotó/Forrás: Líra Zrt.)

A Budapestee Extrába kitelepülő kiadók különböző műfajú, minden korosztály számára érdekes olvasmányokat kínál, a naponta frissülő kínálatban pedig a Líra-csoport közel minden tagja képviselteti magát: az érdeklődők a Magvető, az Athenaeum, a Corvina Kiadó, a Rózsavölgyi Kiadó, a General Press, a Partvonal Könyvkiadó, a Szépmíves Könyvek, valamint a Menő és Manó Könyvek kínálatából is válogathatnak.

A Corvina Kiadó különleges és egyben elegáns albumait rengeteg országban keresik. A vásáron számos értékes kiadvánnyal találkozhatnak a vásárlók, amelyekhez most nagy akcióval juthatnak hozzá. Ilyen például Somlai Tibor: Volt és nincs – Nagypolgári és arisztokrata enteriőrök 1900-1945 című könyve, amely az eredeti 10.000 forintos ár helyett most 4.500 forintért vásárolható meg.

Természetesen sok más Corvina-könyvet is megtalálhatnak a vásáron, ahogy a többi kiadó is sok akcióval készül!

Mivel megszűntek az üzletekre vonatkozó eddigi korlátozások, így raktárvásáron sincs négyzetméter alapú létszámkorlát, illetve a maszk viselése sem kötelező. A rendezvényen való részvételhez védettségi igazolvány sem szükséges.

A Líra kedvezménykuponnal is kedveskedik a vásárlóknak: a budapesti könyvesboltokból és a Facebook-esemény posztjából letölthető és kinyomtatható kuponnal 500 forint kedvezményt adnak 3000 forint feletti vásárlás esetén.

Aki pedig a válogatás közben megéhezne, Magyarország első számú bundáskenyeréből falatozhat, Sallai bundáskenyere ugyanis a rendezvény idejére szintén kitelepül a Budapestee Extrába.

 

A Líra könyvvásár szerdától szombatig 10:00 és 18:00 óra között, vasárnap 10:00 és 16:00 óra között várja az érdeklődőket a VII. kerületben, a Dózsa György út 50. szám alatt.

Fejléckép: Az épülő raktárvásár (forrás: Líra Könyvek)

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Színház

A színház volt az én igazi házasságom – Máthé Erzsi 95 éves

A születésnapját ünneplő Máthé Erzsi olykor úgy érzi, annyi figurát játszott már el élete során, hogy sokszor önmagát kell keresnie. Pedig mindegyik alakításában teljes lényével jelen volt. A színésznő néhány éve már a nyilvánosságtól visszavonultan él. Az alábbi interjút tizenöt éve, 2007-ben adta Canjavec Juditnak a Buda Lapjában, a másodközlés a szerző engedélyével történt.
Tánc

Egyed Bea és Bozsányi Liliána győzelmével ért véget a X. Nemzetközi Monotánc Fesztivál

A különleges hangulatú és látványvilágú előadás mellett a nemzetközi táncszakma képviselői is tiszteletüket tették a Bethlen Téri Színházban.
Zenés színház

Kritikaszemle Kurtág György párizsi operabemutatójáról

A Scalában tartott ősbemutató után április 30-án a Párizsi Nemzeti Operában is színre került Kurtág György egyetlen operája, a Beckett nyomán írt A játszma vége. A kritikák remekműként írták le az alkotást.
Klasszikus

Második díjat nyert a Chaos Quartet Bordeaux-ban

A korábban Budapesten is díjazott vonósnégyesnek a Bordeaux-i Nemzetközi Vonósnégyesverseny zsűrije második helyezést, valamint egy különdíjat ítélt meg.
Vizuál

Goya, Tiepolo, Canaletto – Újra láthatóak a Régi Képtár kincsei

Megújult terekben, újrarendezve nyílt meg a Szépművészeti Múzeum Régi Képtárának új állandó kiállítási egysége. Immár hat évszázad európai művészeti irányzatairól és a legfontosabb alkotóiról kaphatunk átfogó képet, a korai gótikától egészen a klasszicizmus korának művészetéig.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Könyv hír

Visszatér a Városmajorba a Margó Fesztivál

Június 9-12. között, az Ünnepi Könyvhéttel egy időben, a Városmajori Szabadtéri Színpadon rendezik meg a Margó Irodalmi Fesztivált, ahol többek közt Nádas Péterrel, Tóth Krisztinával, Romsics Ignáccal, Bereményi Gézával, Péterfy Borival, Zoltán Gáborral és az Alkalmáté Truppal is találkozhatunk.
Könyv ajánló

Online követhető a Libri 2022-es díjátadó gálája

49 kiadó 150 kiadványa indult 2022-ben a Libri irodalmi díjért. A pályaművekről egy 189 tagú, művészekből és közéleti személyiségekből álló bizottság végezte az előválogatást, s szavazataik alapján állt össze a döntős magyar irodalmi alkotások tízes listája. Az online díjátadó 2022. május 19-én, 19 órakor kezdődik.
Könyv hír

Magyarul is olvasható lesz a Nobel-díjas Abdulrazak Gurnah regénye

A 2021-ben irodalmi Nobel-díjjal kitüntetett zanzibári író műve, az Utóéletek az Európa Könyvkiadó gondozásában, Neset Adrienn fordításában jelenik meg.
Könyv hír

Nádas Péter nyitja meg a Könyvhetet

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése idén 93. alkalommal rendezi meg a kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri eseményét, az Ünnepi Könyvhetet 2022. június 9-12. között a Vörösmarty tér és a Duna-korzó területén. 
Könyv magazin

Leszünk barátok? – Neil Gaiman egyetlen szóval oldotta meg egy rajongója házi feladatát

A kortárs angol fantasy és sci-fi egyik legnépszerűbb írója, Neil Gaiman híres a közvetlenségéről. Emellett a közösségi médiában is igen aktív, ezt használta ki az egyik rajongója.