Könyv

Ünnepi dedikálássokkal várja az olvasókat a Líra

2022.11.22. 14:00
Ajánlom
Mások mellett Bereményi Géza, Tóth Krisztina, Vámos Miklós, Grecsó Krisztián, Szabó T. Anna, Závada Pál, Erdős Virág, Darvasi László vagy épp Dragomán György is várja az irodalom szerelmeseit a Magvető Caféban, illetve a Fókusz Könyváruházban.

Mi is lehetne szebb karácsonyi ajándék, mint egy-egy dedikált példány kedvenc kortárs szerzőink könyveiből? A Líra az ünnepek közeledtével a Fókusz Könyváruházban és a Magvető Caféban várja az irodalom szerelmeseit.

November 30-án mind a két helyszínen lehetőségünk nyílik elcsípni a kiadó szerzőit,

ráadásul a Magvető Café aznap egy teára vagy egy kávéra is meghívja a jelenlévőket.

November 30.
Helyszín: Fókusz Könyváruház, Magvető Café

16.30 – Radnai Péter (Fókusz), Garaczi László (Fókusz)
17.00 – Boldizsár Ildikó (Fókusz), Závada Pál (Fókusz), Darvasi László (Magvető Café)
17.30 – Bereményi Géza (Fókusz), Esterházy Miklós (Fókusz), Zsigó Jenő (Magvető Café), Erdős Virág (Magvető Café)
18.00 – Vámos Miklós (Fókusz), Szabó T. Anna (Fókusz), Mészáros Dorka (Magvető Café), Zajácz D. Zoltán (Magvető Café)

Emellett november 30-án gyerekprogrammal is készülnek:

képzeletbeli kalandozásra hívnak a mesék varázslatos világába a Piros Orr bohócdoktorok. Az első emeleti mesekuckóban bohócjátékokkal, közös zenéléssel várnak a bohócdoktorok, és persze a közelmúltban megjelent Piros Orr mesék közül is jó néhányat felolvasnak. Megtudhatjuk a piros orr igaz történetét, találkozhatunk a mesebeli Tatával és Kopottgatyóval, no meg Borz úrral, megismerhetjük az erkélyen fészket rakó légykapópárt, Böbét és Károlyt, sőt még az infúziós állvány meséjét is meghallgathatjuk.

December 9.
Helyszín: Fókusz Könyváruház

15.30 – Kiss Noémi
16.00 – Csuja Imre
16.30 – Farkasházi Réka, Mechler Anna, Balázsy Panna,
16.30 – Kollár-Klemencz László
17.00 – Nyáry Krisztián, Keresztury Tibor
17.30 – Sándor Iván, Nádasdy Ádám
18.00 – Tóth Krisztina

December 14.
Helyszín: Fókusz Könyváruház

16.00–18: 00 Grecsó Krisztián és Dragomán György

Fejléckép: Ünnepi dedikálások a Líránál (Fotó/Forrás: Líra Könyv Zrt.)

Egy mérlegképes könyvelő magánélete sem érdektelenebb, mint egy íróé – Nyáry Krisztián a Lírástudók vendége

Kapcsolódó

Egy mérlegképes könyvelő magánélete sem érdektelenebb, mint egy íróé – Nyáry Krisztián a Lírástudók vendége

Egy évtizeddel az első kötet után megjelent az Így szerettek ők harmadik része, amelyben újabb húsz történet olvasható, többek között Szabó Lőrinc, József Attila, Gobbi Hilda és Kaffka Margit magánéletéről. A Lírástudók podcast új epizódjában Grisnik Petra beszélgetett a szerzővel.

Bereményi Géza: Most kell nagyon figyelni      

Bereményi Géza: Most kell nagyon figyelni    

„Még most sem tudom eldönteni, hogy szereplő voltam-e vagy önmagam” – mondta lapunknak Bereményi Géza, akiről nemrég dokumentumfilm készült Bereményi kalapja címmel. Az írót egyebek mellett a forgatásról, művei fogadtatásáról, egy új korszak kezdetéről, illetve készülő regényéről is kérdeztük.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

Szerb győzelem, magyar második hely a Bartók Világversenyen

A 24 éves Veljko Nenadić kapta az első díjat a 2022-ben komponistáknak meghirdetett megmérettetés gálaestjén, műve szerepel majd a jövő évi, hegedűsöknek szóló forduló választható darabjai között is. A második díjat Thomas Kornél kapta.
Vizuál

Ifjúsági nagydíjat nyert Tallinnban Szakonyi Noémi Veronika filmje

A nyílt örökbefogadás témáját dolgozza fel a Hat hét című film, amely a tallinni zsűri indoklása szerint sikeresen megtalálta a fiatalság hangját, a rendező munkája pedig elképesztően empatikus. További két magyar alkotást is méltattak a rangos Észak-Európai seregszemlén.
Plusz

Elhunyt Irene Cara, a Flashdance Oscar-díjas énekes-dalszerzője

63 éves korában elhunyt Irene Cara, a Flashdance című film Oscar-díjas énekes-dalszerzője – számolt be róla a BBC News.Az amerikai színésznő és énekesnő az 1980-ban bemutatott Fame című film főcímdalával is sikert aratott, de sokan ismerték meg a Flashdance című produkció dalszerző-énekeseként is.
Vizuál

„Mindig rólunk van szó” – Hegedűs D. Géza a Néprajzi Múzeum kiállításáról

Európa egyik legkorszerűbb múzeumépülete, az idén felavatott Néprajzi Múzeum első, időszaki kiállítása a Megérkeztünk című tárlat. A legelső, 19. századi gyűjtésektől a legújabb szerzeményekig Hegedűs D. Géza színművész „kalauzolja” a látogatókat audio idegenvezetés formájában.
Klasszikus

Andrés Orozco-Estrada lép fel a Budapesti Fesztiválzenekarral

A zeneirodalom egyik legnépszerűbb zongoraversenye és szimfóniája, valamint egy varázslatos nyitány is felcsendül a Budapesti Fesztiválzenekar és a kolumbiai sztárkarmester, Andrés Orozco-Estrada decemberi koncertjein.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Könyv hír

Mégis megjelenhetett Moldova György utolsó regénye

Minden idők egyik legolvasottabb magyar írójának utolsó műve a Kocsis Kiadó gondozásában jelent meg az eredetitől eltérő címmel. A könyvet a művész özvegye korábban letiltotta, most azonban meggondolta magát, mondván, ennyivel tartozott férjének.
Könyv hír

Géppel dedikálták Bob Dylan új könyvét, a Nobel-díjas zenész bocsánatot kért

599 dollárért (234 ezer forint) árulták Bob Dylan legújabb könyvének azon kilencszáz példányát, amelyek a Nobel-díjas zenész, dalszerző „saját kezű aláírását” tartalmazzák, ám kiderült, hogy mégsem saját kézzel születtek.
Könyv interjú

Egy vérbeli szecessziós asszony – Krúdy Rózsája az Óbudai Társaskörben

Legújabb regényében Krúdy Gyula és a „magyar kaméliás hölgy” néven emlegetett Madame Rose párhuzamosan futó élettörténetét tárja az olvasók elé Lévai Katalin. A Krúdy Rózsája – Egy kurtizán írónő története című könyvről december 1-jén beszélget a szerzővel Nyáry Krisztián az Óbudai Társaskörben.
Könyv magazin

Nógrádi Gábor: „Aki nem tud pontosan fogalmazni, az veszít”

Idén a Prima Primissima Díj jelöltjei között szerepel Magyar Oktatás és Köznevelés kategóriában Nógrádi Gábor is, akinek eddig ötven könyve jelent meg, köztük verseskötetek, gyerek- és ifjúsági regények, humoros írások és alkalmazott szépirodalmi művek baleset- és bűnmegelőzés témakörben. A népszerű írót a hirklikk.hu kérdezte.
Könyv ajánló

Történelmi kataklizmák és az emberi kiszolgáltatottság dimenziói tárulnak fel Rakovszky Zsuzsa új regényében

Az idők jelei című könyv az 16. századi Münsterbe kalauzolja el az olvasókat, abba az időszakba, amikor a felekezetek közti feszültség egyre élesebb lett a városban. A szerző szikár líraisága és a groteszk részletek iránti érzékenysége leginkább Mikszáth Kálmán és Kemény Zsigmond világához hasonlítható.