Könyv

Ünnepi dedikálássokkal várja az olvasókat a Líra

2022.11.22. 14:00
Ajánlom
Mások mellett Bereményi Géza, Tóth Krisztina, Vámos Miklós, Grecsó Krisztián, Szabó T. Anna, Závada Pál, Erdős Virág, Darvasi László vagy épp Dragomán György is várja az irodalom szerelmeseit a Magvető Caféban, illetve a Fókusz Könyváruházban.

Mi is lehetne szebb karácsonyi ajándék, mint egy-egy dedikált példány kedvenc kortárs szerzőink könyveiből? A Líra az ünnepek közeledtével a Fókusz Könyváruházban és a Magvető Caféban várja az irodalom szerelmeseit.

November 30-án mind a két helyszínen lehetőségünk nyílik elcsípni a kiadó szerzőit,

ráadásul a Magvető Café aznap egy teára vagy egy kávéra is meghívja a jelenlévőket.

November 30.
Helyszín: Fókusz Könyváruház, Magvető Café

16.30 – Radnai Péter (Fókusz), Garaczi László (Fókusz)
17.00 – Boldizsár Ildikó (Fókusz), Závada Pál (Fókusz), Darvasi László (Magvető Café)
17.30 – Bereményi Géza (Fókusz), Esterházy Miklós (Fókusz), Zsigó Jenő (Magvető Café), Erdős Virág (Magvető Café)
18.00 – Vámos Miklós (Fókusz), Szabó T. Anna (Fókusz), Mészáros Dorka (Magvető Café), Zajácz D. Zoltán (Magvető Café)

Emellett november 30-án gyerekprogrammal is készülnek:

képzeletbeli kalandozásra hívnak a mesék varázslatos világába a Piros Orr bohócdoktorok. Az első emeleti mesekuckóban bohócjátékokkal, közös zenéléssel várnak a bohócdoktorok, és persze a közelmúltban megjelent Piros Orr mesék közül is jó néhányat felolvasnak. Megtudhatjuk a piros orr igaz történetét, találkozhatunk a mesebeli Tatával és Kopottgatyóval, no meg Borz úrral, megismerhetjük az erkélyen fészket rakó légykapópárt, Böbét és Károlyt, sőt még az infúziós állvány meséjét is meghallgathatjuk.

December 9.
Helyszín: Fókusz Könyváruház

15.30 – Kiss Noémi
16.00 – Csuja Imre
16.30 – Farkasházi Réka, Mechler Anna, Balázsy Panna,
16.30 – Kollár-Klemencz László
17.00 – Nyáry Krisztián, Keresztury Tibor
17.30 – Sándor Iván, Nádasdy Ádám
18.00 – Tóth Krisztina

December 14.
Helyszín: Fókusz Könyváruház

16.00–18: 00 Grecsó Krisztián és Dragomán György

Fejléckép: Ünnepi dedikálások a Líránál (Fotó/Forrás: Líra Könyv Zrt.)

Egy mérlegképes könyvelő magánélete sem érdektelenebb, mint egy íróé – Nyáry Krisztián a Lírástudók vendége

Kapcsolódó

Egy mérlegképes könyvelő magánélete sem érdektelenebb, mint egy íróé – Nyáry Krisztián a Lírástudók vendége

Egy évtizeddel az első kötet után megjelent az Így szerettek ők harmadik része, amelyben újabb húsz történet olvasható, többek között Szabó Lőrinc, József Attila, Gobbi Hilda és Kaffka Margit magánéletéről. A Lírástudók podcast új epizódjában Grisnik Petra beszélgetett a szerzővel.

Bereményi Géza: Most kell nagyon figyelni      

Bereményi Géza: Most kell nagyon figyelni    

„Még most sem tudom eldönteni, hogy szereplő voltam-e vagy önmagam” – mondta lapunknak Bereményi Géza, akiről nemrég dokumentumfilm készült Bereményi kalapja címmel. Az írót egyebek mellett a forgatásról, művei fogadtatásáról, egy új korszak kezdetéről, illetve készülő regényéről is kérdeztük.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Könyv

A két macska az önreflexiót jelenti – Kepes András a Lírástudók vendége

A Két macska voltam berobbant a sikerlisták élére, így nem is volt kérdés, hogy Kepes Andrást is meghívjuk podcastunkba. A 75 éves tévés, újságíró most már szinte csak regényírással foglalkozik, és már a következő könyvét tervezi.
Vizuál

Csontváry ritkán látható, 1901-ben festett szicíliai tájképét is élőben csodálhatjuk a Virág Judit Galériában

A Holdtölte Taorminában című festmény felbukkanása azért számít művészeti szenzációnak, mert a magántulajdonban lévő festményt régóta nem láthatta a szélesebb közönség. „Kevés mű maradt fenn Csontváry után, magángyűjteményben pedig nagyjából húsz darab lehet. Ezek egyike a Holdtölte Taorminában” – mondta el Kelen Anna, a Virág Judit Galéria művészettörténésze.
Plusz

„Jön a szép kikelet” – megjelent a márciusi Fidelio

Részletes programbontásokkal, hírekkel, ajánlókkal és interjúkkal megjelent a 2024. márciusi Fidelio. Az ingyenes magazin megtalálható országszerte, az ismert terjesztési pontokon, és az online verzió is elérhető!
Klasszikus

Kalló Zsolt lesz az Anima Musicae vendégkoncertmestere

Legutóbbi Nádor termi koncertjükön a zseniális Mendelssohn zenéiből válogattak, február 24-én pedig a szintén csodagyerekként emlegetett Mozart remekművei csendülnek fel az Anima Musicae Kamarazenekar és mostani vendégük, Kalló Zsolt koncertjén.
Színház

Találkozni önmagunkkal: ez is egyfajta megváltás – interjú Gáspár Ildikóval a Bűn és bűnhődésről

Március 8-án mutatják be a Bűn és bűnhődést az Örkény István Színházban. Az előadás rendezőjével Dosztojevszkij leghíresebb regénye mellett a női karakterekről, önként vállalt szenvedésről és a színházak társadalmi szerepéről is beszéltünk.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Könyv gyász

81 éves korában elhunyt Czakó Gábor Kossuth-díjas író

A Kossuth- és József Attila-díjas író, kritikus, nyelvrégész, a nemzet művésze február 21-én hajnalban, hosszú betegség után halt meg életének 82. évében – közölte a család.
Könyv podcast

A két macska az önreflexiót jelenti – Kepes András a Lírástudók vendége

A Két macska voltam berobbant a sikerlisták élére, így nem is volt kérdés, hogy Kepes Andrást is meghívjuk podcastunkba. A 75 éves tévés, újságíró most már szinte csak regényírással foglalkozik, és már a következő könyvét tervezi.
Könyv gyász

Elhunyt Paul Olchváry műfordító

Paul Olchváry nevéhez számos magyar mű fordítása és amerikai kiadása fűződik. Az alkotót ötvennyolc éves korában, tragikus hirtelenséggel érte a halál.
Könyv hír

Az Esti mesék lázadó lányoknak című könyv miatt is megbüntették a Lírát

Francesca Cavallo és Elena Favilli könyve a hatóság indoklása szerint öncélúan népszerűsíti a születési nem megváltoztatását, ezért ötmillió forintos büntetést szabtak ki a könyvforgalmazóra, amiért kecskeméti üzletükben egy iskola kétszáz méteres körzetében árulták.
Könyv magazin

Beleolvasó – Luca Mazzucchelli: Az 1% ereje

A (rossz) szokás nagy úr, de a jó hír az, hogy a szokások tanulhatók, fejleszthetők és változtathatók. Erről szól Luca Mazzucchelli Az 1% ereje című gyakorlati útmutatója. Olvasson bele a kötetbe!