könyvbemutató

2024 április 29., 16:20
Könyv ajánló Szerző: Fidelio

Antibunkó bosszankodások – az Írók Boltjában mutatják be Almási Miklós új kötetét

Május 2-án 17 órakor az Írók Boltjában mutatják be Almási Miklós Széchenyi-díjas esztéta, filozófus legújabb, A tudás örömétől a szellemi vakságig című kötetét. A szerzővel Canjavec Judit és Mészáros Sándor beszélget.
2024 március 14., 16:05
Könyv ajánló Szerző: Fidelio

Mire megszülettünk – megjelent Fábri Péter és Jolsvai András négykezes önéletrajza

A Kalligram gondozásában kiadott kettős önéletrajz szerzőpárosával, Fábri Péterrel és Jolsvai Andrással a kiadó igazgatója, Mészáros Sándor beszélget március 25-én, hétfőn 17 órakor az Írók Boltjában.
2023 július 21., 11:00
Könyv magazin Szerző: Fidelio

„Prózában pedig nincs tökély” – a Repedések könyve bemutatóján jártunk

Tavaly év végén jelent meg Varga Bence (írói nevén: K. Varga Bence) első, Repedések könyve című elbeszéléskötete. A könyvbemutatón kollégánkat Márton László József Attila-díjas író faggatta.
2023 május 8., 11:20
Könyv ajánló Szerző: Fidelio

Az Átriumban mutatják be Vámos Miklós új könyveit

Az író Visz a vonat, illetve Sánta kutya című könyvéről Szinetár Dóra színművésszel beszélget május 26-án. Az esemény regisztrációköteles, a belépő díja magában foglalja a szerző Sánta kutya című könyvét.
2023 március 22., 15:25
Könyv hír Szerző: Fidelio/MTI

Jane Goodall Magyarországon népszerűsíti új könyvét

A világhírű főemlőskutató és környezetvédő május 9-én mutatja be A remény könyve című új kötetét, és előadást is tart az ELTE Lágymányosi Campusán.
2023 január 19., 09:15
Színház hírek Szerző: Fidelio

Erősen indítja az idei évet a Radnóti Színház

A repertoáron lévő előadásokon túl több saját programmal, vendégprodukciókkal és könyvbemutatóval is várják a nézőket januárban és februárban.
2022 október 15., 16:40
Színház hír Szerző: (vass)

„Győztünk! Győztünk!” – 40 éves a Katona József Színház

Negyven évvel ezelőtt, 1982. október 15-én tartotta első önálló bemutatóját, A manót a budapesti Katona József Színház. Ebből az alkalomból online vetítéssel, kerekasztal-beszélgetéssel és könyvbemutatóval tisztelegnek a színházi élet képviselői a teátrum előtt.
2022 szeptember 14., 10:45
Könyv ajánló Szerző: Fidelio

Az Átriumban mutatják be Vámos Miklós új könyvét

Palackposta címmel, a Karcsú Könyvek sorozat részeként jelenik meg Vámos Miklós legújabb kötete, amelyet a szerző egyfajta kordokumentumnak szán az 1980-as évekről. A könyvbemutatót szeptember 27-én tartják, az eseményen az íróval Rudolf Péter színművész beszélget.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Zenés színház

„Ha sztrájkolunk, ha lejjebb kapcsolunk, nem lesz magyar operaéneklés” – interjú Ókovács Szilveszterrel

Új évadról, sztrájkról, szereposztásokról és az Eiffel Műhelyházról is kérdeztük Ókovács Szilveszter főigazgatót, aki azt is elárulta, mit gondol az elmúlt időszak néhány olyan kínos ügyéről, amit felkapott a sajtó.
Klasszikus

Elhunyt Fekete Győr István

A Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett zeneszerző, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakiskola zeneszerzés tanára 88 éves volt.
Plusz

Ugorjon fejest a szabadtéri szezonba a júniusi Fidelióval!

Részletes programbontásokkal, hírekkel, ajánlókkal és interjúkkal megjelent a 2024. júniusi Fidelio. Az ingyenes magazin megtalálható országszerte, az ismert terjesztési pontokon, és az online verzió is elérhető!
Jazz/World

Fedél nélkül – Simon Kornél zenekara ad koncertet a 6SZÍN-ben

Simon Kornél és Tótváradi Zsolt szerzőpáros együttese, a Boughris május 30-án tartja meg bemutatkozó estjét a terézvárosi játszóhelyen. A zenekar átmenetet képez a Pink Floyd és John Mayer stílusa között. 
Színház

A művészet szabaddá tesz – interjú Venyige Sándorral

Pest megye legnagyobb szabadtéri összművészeti fesztiválját kínálja Budapesttől mindössze 25 kilométerre a Mézesvölgyi Nyár. A fesztivál alapító-igazgatóját, Venyige Sándort kérdeztük az idei programokról.

Nyomtatott magazinjaink