KultCast15

2023 május 5., 10:30
Plusz ajánló Szerző: (x)

„Lehet és kell így is boldogan, teljes életet élni – az maga a csoda” – Drávucz Rita a KultCast15 vendége

A többség európa- és világbajnok vízilabdázóként ismeri, ma azonban más küzdelmek határozzák meg az életét, lánya, Flóra ugyanis egy ritka rendellenességgel született, amely megváltoztatta életüket.
2023 április 14., 14:05
Plusz ajánló Szerző: (x)

A Larry alkotóival beszélgettek a KultCast15 új adásában

Bernáth Szilárd rendező és Gaszner Veronika felvételvezető mesélt a XV. kerületi podcastban a nagy sikerű Larry keletkezésének körülményeiről. Az alkotókat Marton Éva kérdezte.
2023 március 30., 11:00
Plusz ajánló Szerző: (x)

„Az hozott mindig megnyugvást, amikor hazamentem” – Csorba Noémi a KultCast15 vendége

A Falusi Kosár alapítójával, Csorba Noémivel Marton Éva beszélgetett a XV. kerületi KultCast15 podcast legutóbbi részében.
2023 március 9., 13:35
Plusz ajánló Szerző: (x)

„Valahogy engem mindig az erős karakterek vonzottak” – Grisnik Petra a KultCast15 vendége

Több színházban és egy éppen most futó tévésorozatban is játszik, könyves podcast műsora van. A közelmúltban mégis egy „privát akcióval” robbantotta fel a netet. Grisnik Petra színésznővel Marton Éva beszélgetett.
2023 február 28., 10:45
Plusz ajánló Szerző: (x)

„Elférünk midannyian a placcon” – Tokay Péter a KultCast15 vendége

A Keresztapát szokta emlegetni, mint az első meghatározó filmes élményét, mára pedig reklámfilmekből és videoklipekből már többszáz van a háta mögött. Tokay Péter filmrendező-producerrel Marton Éva beszélgetett a XV. kerületi KultCast15 podcastsorozat első részében.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Színház

Mégsem mutatja be a Pesti Színház Székely Csaba társadalmi megosztottságról szóló darabját

Sokan várták már nagy izgalommal a Pesti Színház őszre meghirdetett premierjét, amiben Székely Csaba legújabb darabját, a Kalandfilmet mutatták volna be, Kincses Réka rendezésében. CIKKÜNK FRISSÜLT!
Zenés színház

VeszprémFest 2023: jön Alvaro Soler, Mariza, Anna Netrebko, Joss Stone, Norah Jones és Rost Andrea

2023-ban 20 éves a VeszprémFest. A kétévtizedes prémium zenei fesztivál július 12. és 16. között a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program kiemelt zenei rendezvényeként fennállásának egyik legváltozatosabb programjával ünnepel.
Tánc

„Könnyeken átívelő nevetés” – interjú Boris Eifmannal

Ritka és egyedülálló balett érkezik Budapestre június 10-től: a világhírű koreográfus, Boris Eifman 2019-es premierje, A Pygmalion-hatás. A művészt arról kérdeztük, mi a kötődése a komikumhoz, a groteszkhez, és milyen lesz a 21. század táncnyelve.
Színház

Jelentős színházi társulatok szűnhetnek meg

A kulturális kormányzat nyilvánosságra hozta az előadó-művészeti szervezetek támogatására vonatkozó döntését. Több, a működési támogatások csökkentése miatt eleve nehéz helyzetbe került, akár évtizedes sikeres múlttal és figyelemre méltó jelennel rendelkező, közfeladatot ellátó társulat egyáltalán nem kap támogatást.
Zenés színház

Fiatal tehetségek gálakoncertjével köszöntik a nyolcvanéves Marton Évát

Egykori és jelenlegi növendékei, valamint a Marton Éva Nemzetközi Énekverseny díjazottjainak fellépésével köszönti születésnapja alkalmából az énekesnőt a Magyar Állami Operaház.

Nyomtatott magazinjaink