lorin maazel

2015 március 16., 14:30
Zenés színház magazin Szerző: Frauenhoffer György

Ismerje meg a Ringet – Rövidített változat

Richard Wagner közel tizenhét órás operaciklusa nem könnyű falat, olykor még a műfaj legelvetemültebb rajongóinak is megfekszi a gyomrát. Sorozatunkban most mégis megpróbáljuk kicsit közelebb hozni ezt a monumentális művet. Felvételek, részletek, rendezések – avagy a Ring legjava.
2014 augusztus 6., 11:18
Klasszikus hírek Szerző: (um)

Módosul az évadterv Münchenben

Teljesen át kell alakítani a 2014/2015-ös szezon struktúráját a Müncheni Filharmonikusoknál Lorin Maazel vezetőkarmester halála után.
2014 július 16., 13:23
Klasszikus magazin Szerző: Várkonyi Tamás

Egy mese véget ért

Hol volt, hol nem volt, a messzi Amerikában élt egy kisfiú. Felfigyeltek rá, rettegett maestrók hívták dirigálni. Felnőtt korára a század zenei életének legtöbbet foglalkoztatott karmester-egyéniségévé vált. Pedig a célja nem ez volt. A mese július 13-án véget ért, Lorin Maazel meghalt. MAGAZIN
2014 július 13., 21:39
Klasszikus hírek Szerző: (um)

Elhunyt Lorin Maazel

Július 13-án 84 éves korában, tüdőgyulladás szövődményeinek következtében hunyt el a XX. század egyik utolsó igazán impulzív karmester-fejedelme.
2012 március 25., 10:03
Klasszikus hírek Szerző: Fidelio

Lorin Maazel a Müncheni Filharmonikusok élén

A 82 éves sztárdirigens a 2012/13-as szezontól veszi át Christian Thielemann-tól a 112 zenész irányítását.
2011 november 11., 14:13
Klasszikus árverés Szerző: Fidelio

Elkelt Lorin Maazel hegedűje

Egymillió dollár feletti összeget adtak egy internetes árverésen az amerikai karnagy 1783-ból származó Guadagnini-hegedűjéért.
2011 január 11., 10:45
Klasszikus new york Szerző: (fv)

Jan Vogler csellóművészé az Erich Kästner-díj

A német muzsikus és fesztiváligazgató nyerte el idén a drezdai sajtóklub hagyományos és rangos elismerését, ami 10.000 euróval jár.
2010 június 10., 18:25
Klasszikus ring Szerző: (pt)

A Wagner-napok után is a Ringben

A Budapesti Wagner-napok után levezetés- és összegzésképp is ajánlott a szimfonikus költemény, amelybe Lorin Maazel belesűrítette tetralógia zenei anyagát.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elhunyt Krzysztof Penderecki lengyel zeneszerző

Nyolcvanhat éves korában, hosszú és súlyos betegség után vasárnap elhunyt Krzysztof Penderecki neves lengyel zeneszerző, a kortárs zene kiemelkedő alakja - közölte a lengyel sajtó.
Vizuál

Rosszkedvű? – Vígjátékok karantén idejére

Nem a valóság elől menekülünk, egyszerűen csak szeretnénk egy kicsit jobban érezni magunkat. Ezért nézünk vígjátékokat és ezért ajánljuk őket. Szubjektív filmajánlónkban az HBO Go klasszikus és közelmúltbeli vígjátékaiból válogattunk.
Plusz

Hatezer műsort tesz közzé ingyenesen az MTVA

A NAVA, a Rádióarchívum és az M3 is ingyenessé tette tartalmainak egy részét, hogy komolyzene, hangoskönyvek, tévéfilmek és sorozatok által biztosítsák az igényes otthoni szórakozást.
Színház

A Színházi világnapon indult az Ülj mellém! beszélgetéssorozat

A kultúra és a sport tehetségeit ülteti egy asztal mellé Fodor Annamária színművész és a Molnár Andrea táncművész új online beszélgetéssorozata. Az Ülj mellém! első adásában Udvaros Dorottya, Miklós Edit és Bercsényi Péter beszélgetnek. 
Könyv

Online várja a vásárlókat az ország egyik legnagyobb könyvesbolthálózata

Habár a Líra könyvesboltok ideiglenesen bezártak, a weboldal segít abban, hogy senki se maradjon könyvek nélkül a karantén alatt. A Líra Könyv Zrt. sajtóközleménye.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében