ludwig múzeum

2024 május 22., 14:10
Vizuál ajánló Szerző: Fidelio

A Kádár-kocka hatástörténetével foglalkozik a Ludwig Múzeum legújabb kiállítása

A május 18. és augusztus 18. között látogatható, időszaki tárlat változatos művészeti médiumok és immerzív installációk segítségével mutatja be a jellegzetes kockaház történetét.
2024 április 10., 15:30
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Nemes Márton műegyüttese lesz látható a Magyar Pavilonban a Velencei Biennálén

Az április 20. és november 24. között látogatható 60. Velencei Képzőművészeti Biennálén a Ludwig Múzeum egy nagyszabású és igen látványos kiállítást, Nemes Márton festőművész erre az alkalomra készített műegyüttesét mutatja be, Techno Zen címmel.
2024 április 3., 12:00
Vizuál ajánló Szerző: Fidelio

Európai látkép egy jazztrombitás lencséjén keresztül – Till Brönner a Ludwig Múzeumban

Április 13-án nyílik a fotográfusként is kiváló német jazz-zenész, Till Brönner Identitás – Európai látkép című kiállítása a Ludwig Múzeumban a Bartók Tavaszi részeként.
2024 április 2., 10:10
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Pintér Márton mutatkozhat be a 2025-ös Velencei Építészeti Biennálén

A magyar kiállítás tizenkét pályaelhagyó építész szakmán kívüli sikerprojektjeit mutatja be, és egyben esettanulmányként is szolgál majd egy átfogó szakmai helyzetjelentés elkészítése céljából.
2024 március 18., 14:55
Vizuál ajánló Szerző: Ludwig Múzeum

Művészet és tudomány határán – újra Ludwig Lounge a Ludwig Múzeumban

A Ludwig Lounge soron következő, március 23-i eseményei az À la recherche de Vera Molnar című kiállításhoz kapcsolódnak. Ahogy a számítógép-művészet úttörője előtt tisztelgő kiállítás, a programok is a művészet és a tudomány határán mozognak.
2024 február 9., 10:05
Vizuál ajánló Szerző: Fidelio

Vera Molnar életműve előtt tiszteleg a Ludwig Múzeum új kiállítása

Április 14-ig lesz látható az À la Recherche de Vera Molnar című tárlat, amely részletesen bemutatja a közelmúltban elhunyt magyar származású művész úttörő munkásságát, emellett pedig egy különleges nemzetközi csoportos kiállítási anyagot is felvonultat, amelyen kortárs művészek reflexióit ismerheti meg a közönség. 
2024 január 25., 15:45
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Vera Molnar-életműtárlat, a Kádár-kocka hatástörténete és Tajvanról szóló kiállítás is szerepel a Ludwig Múzeum 2024-es programjai között

A múzeum 2024-ben olyan kiállításokkal jelentkezik, amelyek a kortárs képzőművészet kapcsolódási pontjait tárják fel más művészeti ágakkal és diszciplínákkal, valamint továbbra is komoly hangsúlyt fektet a hátrányos helyzetű közösségek megszólítására és a látogatók bevonására új, interaktív eszközökkel.
2023 december 15., 10:20
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Kiosztották az Esterházy Art Award 2023 díjait

Horváth Gideon, Mendreczky Karina és Kortmann-Járay Katalin valamint Trapp Dominika az idei Esterházy Art Award díjazottjai. Idén először lehet szavazni az Esterházy Art Award közönségdíjasára, melynek eredményét február 22-én hirdetik ki.

LUDWIG MÚZEUM – KORTÁRS MŰVÉSZETI MÚZEUM

A Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum az egyetlen közgyűjtemény, amely a nemzetközi és a hazai művészeket közös platformon mutatja be. A Múzeum Budapest fontos kulturális attrakciója, válogatott és dinamikusan fejlődő, jelenleg több mint 800 tételes gyűjteménnyel rendelkezik, melynek magját a Ludwig házaspár adománya képezi. A múzeum nemzetközi gyűjtőkörrel rendelkezik, a hatvanas évektől napjainkig keletkezett műalkotásokat gyűjti és mutatja be.

Legolvasottabb

Színház

Először szólaltak meg a Nemzetiben felmondó színészek

A színháztól távozó Barta Ágnes és Mészáros Martin a Telexnek nyilatkozott arról, hogyan élték meg a társulat tagjaként töltött éveket, és miért döntöttek úgy, hogy szabadúszóként folytatják a pályájukat.
Színház

Udvaros Dorottya jövőre a Katonában vendégszerepel

Június 14-én megtartotta évadzáró társulati ülését a budapesti Katona József Színház. Máté Gábor elmondta: a Katona negyvenegyedik évadában a fiatal művészekre és nézőkre különösen odafigyeltek.
Színház

Együttműködésekre van szükség – felsorakozott az Átrium új vezetése

A következő évadtól új lakók költöznek az Átriumba az eddigi üzemeltető Kultúrbrigád helyébe. A független színházi formációk június 11-én, a Jurányi évadzáró eseményén ismertették röviden elképzeléseiket.
Klasszikus

Svájci fesztivál magyar fellépőkkel

A június 28. és 30. között a Genfi-tó partján rendezett Léman Bouquet Fesztivál változatos zenei programokat kínál, idilli környezetben a közönségnek. A koncerteken számos magyar művész is fellép.
Klasszikus

„Az előadónak nem elég csak a kottát látnia” – interjú Szabady Ildikó fuvolaművésszel

Már kiskorában is folyton a hangszer foglalkoztatta, azóta pedig elmélyült a kapcsolata a fuvolával. Az MVM által támogatott Junior Prima Díjjal kitüntetett Szabady Ildikó számos sikeres versenyszereplés után szólistaként és zenekari muzsikusként is rendszeresen színpadra áll.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében