madách színház

2024 február 27., 09:25
Színház interjú Szerző: Spilák Klára

Az Örkény falaiban benne van az egész életem – születésnapi beszélgetés Für Anikóval

„I did it my way” – énekli Frank Sinatra, és ezt mondja Für Anikó is, aki február 27-én ünnepli hatvanadik születésnapját. Ráadásul az Örkény Színház Jászai Mari-díjas művésze kettős jubileumot ül az idén, mert a teátrum, amelynek alapító tagja, idén húszéves.
2024 február 8., 11:05
Vizuál ajánló Szerző: Fidelio

Legendás íróink szerelmi élete elevenedik meg a Madách Színház mozifilmsorozatában

Valentin-nap alkalmából két fővárosi művészmozi is műsorára tűzi a Madách Színház négy „film-szín-játékát”, amelyekből Ady Endre, Karinthy Frigyes, Szép Ernő és Móricz Zsigmond szerelmi életét ismerhetjük meg új, 21. századi értelmezésben. 
2023 október 30., 13:20
Zenés színház ajánló Szerző: Fidelio

Huszadik születésnapját ünnepli Az Operaház Fantomja a Madách Színházban

Mivel a november 3-i jubileumi előadásra nagyon gyorsan elfogytak a jegyek, a társulat teljes egészében megismétli az ünnepi produkciót november 19-én is.
2023 augusztus 21., 15:20
Színház gyász Szerző: Fidelio

Elhunyt Pap Éva színművész

A Jászai Mari-díjas művész 84 éves volt, halálhíréről a Madách Színház számolt be. Pap Évát több tucatnyi magyar filmben láthatta a közönség, mások mellett Keleti Márton, Makk Károly vagy Fábri Zoltán alkotásaiban is.
2023 június 9., 15:05
Színház magazin Szerző: Fidelio

Minden jött, amikor jönnie kellett – Hűvösvölgyi Ildikó 70 éves

A Kossuth-díjas színművész nem csupán színészként alkotott maradandót – prózában, zenés színházban és filmekben egyaránt ­–, de pedagógusként, zenei tárgyú portréi és rádiós műsora révén is hozzájárult a magyar kultúra gyarapodásához. Június 9-én ünnepli 70. születésnapját.
2023 május 11., 14:10
Színház hír Szerző: Fidelio

A Madách Színház Szép Ernő-filmjét és a főszerepet alakító Gyabronka Józsefet díjazták New Yorkban

A színművész a legjobb színészi alakítás különdíját, a film-szín-játék pedig a legjobb életrajzi film díját nyerte el a New York-i ONIROS Film Awards®-on.
2023 február 7., 15:45
Színház magazin Szerző: Fidelio

Akik nyomot hagytak egymáson az élettel – 30 évvel ezelőtt hunyt el Mensáros László

Az intellektuális játékmódjáról ismert színművészt két alkalommal vágta földhöz a történelem, ő azonban mindkétszer túlélt. Legnagyobb „alakítása” talán egy önálló műsora volt, amelyben a regnáló rendszerrel szemben 1500 alkalommal fogalmazott meg kritikát.
2023 február 2., 11:25
Színház magazin Szerző: Török Ákos

„Mindig is nagyobb volt bennem a színház utáni alázat, mint az önmutogatásra való késztetés" – Sunyovszky Szilvia 75 éves

A Kossuth-díjas színésznő február 2-án ünnepli a 75. születésnapját. Noha a színészi pályát több, mint 30 éve diplomáciai és politikusi munkára váltotta, így is nyomot hagyott a hazai színházi és filmes életben.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

„Ha az ember idős, már sokkal szabadabb” – születésnapi interjú a 80 éves Vidovszky Lászlóval

Nemrég ünnepelte nyolcvanadik születésnapját, március 2-án pedig a Zeneakadémia is koncerttel köszönti Vidovszky László Kossuth-díjas zeneszerzőt. A jeles alkalom apropóján pályája indulásairól, zeneszerzői motivációiról és alapelveiről kérdeztük a komponistát.
Színház

Átadták a Kortárs Magyar Dráma-díjat: Pintér Béla és Horváth János Antal az idei kitüntetettek

A Radnóti Zsuzsa dramaturg alapította elismerést idén Pintér Béla érdemelte ki több évtizedes munkásságáért és színpadi szövegeiért. Különdíjat kapott Horváth János Antal, a Loupe Színházi Társulás alapítótagja.
Színház

Miért kell eljutni a tragédiáig? – Budaörsön rendezi meg a Hamletet Alföldi Róbert

Megtartották a h.ml.t. című előadás próbáját. Shakespeare drámáját április 20-án mutatják be a Budaörsi Latinovits Színházban, de a premiert még megelőzi egy nyílt próba márciusban, a Színházak Éjszakáján.
Vizuál

Ezekkel a kiállításokkal várja idén a látogatókat a Szépművészeti és a Nemzeti Galéria

Az ókori Mezopotámia örökségét bemutató nagyszabású tárlattal, Munkácsy Mihály születésének 180. évfordulója előtt tisztelgő emlékkiállítással, valamint Anna Margit életművéből nyíló tárlattal is készülnek.
Klasszikus

„Egy álmom válik valóra” – interjú Mohai Bálint fagottművésszel

A Concerto Budapest szimfonikus zenekar március 3-i Mozart-napjának nyitókoncertjén csendül fel az örök érvényű mester Esz-dúr sinfonia concertantéja oboára, klarinétra, kürtre és fagottra (K. 297b). Ennek apropóján beszélgettünk az együttes szólamvezetőjével.

Nyomtatott magazinjaink