madách színház

2022 november 15., 09:00
Színház beszámoló Szerző: (x)

Az este, amely „még New Yorkból is látszott” – 900. jubileumát ünnepelte Az Operaház Fantomja

November 11-én kilencszázadik alkalommal került kalapács alá a 666-os tétel a Madách Színházban, és elevenedett meg Andrew Lloyd Webber kultikus musicalje, a Gaston Leroux regénye alapján írt Az Operaház Fantomja.
2022 szeptember 27., 09:15
Zenés színház kritika Szerző: Vass Antónia

Egy elrajzolt valóságkép karikatúrája – kritika az Aranyoskám című előadásról

Három film-szín-játék és az 1848/49-es eseményeket feldolgozó drámai musical, A tizenötödik után a Madách Színház visszatért a könnyedebb, szórakoztató témákhoz. Az Aranyoskám Szirtes Tamás rendezésében azonban több, mint egyszerű vígjáték: humoros formában beszél elfojtott vágyakról, kudarcokról és az emberi kapcsolatokról.
2022 szeptember 8., 09:40
Zenés színház videó Szerző: Fidelio

Videoklipet forgatott A tizenötödik egyik betétdalából a Madách Színház

„Add, hogy fiad méltó legyen” – hangzik el a Madách Színház tavalyi bemutatójának egyik legdrámaibb dalában, melyet Kazinczy Lajos énekel a börtönben. A szám most videoklip formájában öltött testet, és szeptember 8-án debütált a színház Youtube-csatornáján.
2022 augusztus 25., 15:35
Színház hír Szerző: Fidelio

Díjat nyert a Madách Színház film-szín-játéka New Yorkban

A két egyetlen – Karinthy Frigyes nagy szerelmei című alkotás az Oniros Film Awards elismerését nyerte el, a Legjobb életrajzi film kategóriában.
2022 július 4., 13:05
Zenés színház hír Szerző: Fidelio

Ukrajnából érkezett zongoristát szerződtetett a Madách Színház

Katerina Parhomenko a háború elől menekült Magyarországra, és Az Operaház Fantomja június 22. és július 2. között tartó szériájában hallhatta őt először a magyar közönség játszani.
2022 május 12., 14:05
Zenés színház hír Szerző: Fidelio

Londonban és Helsinkiben is bemutatják a Madách Színház két film-szín-játékát

Az Ady Endre és Karinthy Frigyes szerelmi életét feldolgozó alkotásokat a külföldi magyar kulturális intézetek támogatásával láthatják a nézők.
2022 április 29., 16:45
Zenés színház kritika Szerző: Vass Antónia

Rímekbe fojtott sorsjátékok

A Madách Színház új produkciója, A tizenötödik csatlakozott ahhoz az irányhoz, amely a popzene különböző stílusait integrálja színházi közegbe. Láttunk már külföldi előtanulmányt, a Hamiltont, ahol ez jól működött, és e tekintetben Derzsi György és Meskó Zsolt musicaljének sem kell szégyenkeznie.
2022 április 29., 15:55
Színház gyász Szerző: Fidelio

Elhunyt Springer Márta

A neves dramaturgot, műfordítót, a Madách Színház munkatársát kilencvenhét éves korában érte a halál – tette közzé az intézmény a közösségi oldalán.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Könyv

„Tökéletlen csaknem az alapjaiig” – Könyvek, amelyeket megbántak íróik

Kit kellett megölnie Sir Arthur Conan Doyle-nak, hogy végre nyugodtan írhasson? Miért tagadta meg főműveit Lev Tolsztoj? Mitől borzong Krasznahorkai László?
Vizuál

Látványos magyar sci-fi érkezik a mozikba márciusban

A 129 című film történelmet ír azzal, hogy az első olyan magyar sci-fi , amelynek szinte minden jelenetében látványos CGI elemeket láthatunk, kizárólag magyar szakemberek munkája nyomán. A neves színészgárdával készült alkotás március elején debütál.
Tánc

Ifjú tehetségek nyertek felvételt a Magyar Táncművészeti Egyetemre

Több mint 90 gyermek és szüleik részvételével zajlott januárban a Magyar Táncművészeti Egyetem felvételije a felsőfokú táncművészképzés előkészítőjére klasszikus balettművész, valamint a moderntánc és színházi tánc szakirányra.
Színház

Tabudöngető előadások érkeznek Szabadkáról a Bethlen Téri Színházba

A Kosztolányi Dezső Színház két Urbán András-rendezést és egy friss Hegymegi Máté-előadást hoz magával a VII. kerületi teátrum 11. Vendégváró Fesztiváljára. A felkavarónak ígérkező produkciókat február 17-19. között láthatják az érdeklődők.
Színház

Szabálytalan utak szabadsága – beszélgetés Pelsőczy Rékával és Vajdai Vilmossal

Pelsőczy Réka és Vajdai Vilmos pályájuk kezdete óta, megszakítás nélkül a Katona József Színház tagjai, akiket rendezőként és színművészként is, egyaránt jegyez a szakma és a nagyközönség. A két művésszel a Katona első évtizede kapcsán beszélgettünk.

Nyomtatott magazinjaink