magvető kiadó

2024 május 15., 09:40
Könyv podcast Szerző: Fidelio

Minden határhelyzet izgalmas az irodalomban – Rostás Eni a Lírástudók vendége

A Magvető Kiadó Határhelyzetek-sorozatában a kortárs, friss világirodalom legszebb kötetei kerülnek a magyar olvasók elé. Ezekről beszélgettünk a kiadó szerkesztőjével, Rostás Enivel, akivel felemlegettük Irene Solà fantasztikus sikereit is.
2024 április 18., 15:05
Könyv ajánló Szerző: Fidelio

Krasznahorkai- és Nádas-mondatok Szvoren Edina tollából

A Libri Irodalmi Díjas Szvoren Edina legújabb, Kérődző Kronosz című kötetében kortárs szerzők stílusát imitálja, köztük saját magáét is. A májusban megjelenő könyvet négy különböző borítóval adja közre a Magvető Kiadó.
2024 április 15., 15:25
Könyv ajánló Szerző: Fidelio

Monumentális nagyregénnyel jelentkezik Darvasi László

Június elején jelenik meg Neandervölgyiek címmel a József Attila-díjas Darvasi László eddigi leghosszabb regénye. A háromkötetes, több évtizedet felölelő műben a magyar vidék, a főváros és a nagyvilág történetei kapcsolódnak össze.
2024 február 2., 09:20
Könyv ajánló Szerző: Fidelio

Márciusban jelenik meg Gabriel García Márquez korábban sohasem publikált regénye

Scholz László fordította le a Nobel-díjas író korábban kiadatlan, Találkozunk augusztusban című kisregényét, amely a világpremierrel egy időben jelenik meg magyarul a Magvető Kiadónál. A kötet már előrendelhető. 
2023 december 1., 09:15
Könyv ajánló Szerző: Fidelio

Krasznahorkai Lászlóról szóló monográfia jelenik meg januárban

Szabó Gábor Kilátás az utolsó hajóról – Krasznahorkai László prózavilága című kötete 2024. január végén jelenik meg a Magvető Kiadó gondozásában, akik ezzel a kiadvánnyal köszöntik a kerek születésnapját ünneplő szerzőt.
2023 november 23., 13:50
Könyv ajánló Szerző: Fidelio

Új regénnyel jelentkezik Krasznahorkai László

A Man Booker-díjas magyar szerző legújabb, Zsömle odavan című regénye január 3-án jelenik meg a Magvető Kiadó gondozásában. A történet főhőse egy 91 éves férfi, aki származása alapján igényt tarthatna a magyar trónra. A kötet már előrendelhető.
2023 szeptember 14., 09:25
Könyv interjú Szerző: Varga Bence

„Az ideális olvasó én vagyok” – interjú Szijj Ferenccel

A József Attila-díjas költővel legújabb, Ritka események című verseskötete, valamint közelgő 65. születésnapja alkalmából ültünk le beszélgetni költészetről, az emlékezés nehézségeiről, a nemzeti elzárkózásról.
2023 július 21., 08:55
Könyv magazin Szerző: Vámos Miklós

Vámos Miklós: Ezeket a nőket még sokáig hordozom magamban

Vámos Miklós ebben a hónapban is megmondja, mit érdemes elolvasni. Állandó rovatában ezúttal Puskás Panni Megmenteni bárkit című első regényével foglalkozik.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Tánc

Abbahagyja a balettet, és búcsúzik a színpadtól Leblanc Gergely

A 31 éves balettművész az Operaház videójában beszélt arról, hogy elbúcsúzik a színpadtól, és a továbbiakban a háttérben fogja segíteni a Magyar Nemzeti Balett munkáját.
Könyv

Megmenekülhet Esterházy Péter egykori otthona

Alkotóházként születhet újjá a 2016-ban elhunyt Kossuth- és József Attila-díjas író egykori, rómaifürdői családi háza.
Klasszikus

Balázs Jánost, Harcsa Veronikát és Fischer Ivánt is elismerték az első alkalommal átadott Bartók Rádió Zenei Díjjal

A Bartók Rádió a tavalyi év kiemelkedő zenei teljesítményeinek elismeréseképpen először adta át díjait. A nagyszabású díjkiosztót a Bartók Rádió és a Duna május 25-én, az M5 kulturális csatorna május 26-án tűzi műsorra.
Klasszikus

Faültetéssel ünnepelte pályafutásának ötvenedik évfordulóját Kobayashi Ken-Ichiro

Egy japán cseresznyefát ültetett el a MÁV Szimfonikus Zenekar székházának kertjében nemzetközi karrierje ötvenedik évfordulója alkalmából a világhírű karmester, Kobayashi Ken-Ichiro.
Klasszikus

Bach-estre készül Ránki Dezső és az Anima Musicae

A sűrű májusi koncertszezon igazi különlegességet tartogat még a hónap végére is: a Klukon Edit, Ránki Dezső és Ránki Fülöp által megálmodott Csönd-zsák koncertek 14. hangversenyén J. S. Bach négy zongoraversenye csendül fel az Anima Musicae Kamarazenekarral közösen.

Nyomtatott magazinjaink