magyar állami operaház

2023 szeptember 26., 13:35
Zenés színház ajánló Szerző: Fidelio

Donizetti-vígoperát láthatnak az iskolások az Eiffel Műhelyházban

A zeneszerző egyfelvonásos vígoperáját a Lázár Ervin Program részeként az általános iskola 8. osztályos diákjai számára hirdette meg a Magyar Állami Operaház. Az előadás szeptember 30-án 17.00 órakor a nagyközönség előtt is debütál.
2023 szeptember 7., 10:40
Zenés színház hír Szerző: Fidelio

Dubajban vendégszerepel a Magyar Állami Operaház

A hét előadásos, kétprodukciós, összesen 244 művészt és munkatársat megmozgató túra az intézmény egy évtizedes közel-keleti jelenlétének eddigi legnagyszabásúbb bemutatkozása.
2023 szeptember 4., 15:45
Klasszikus ajánló Szerző: Fidelio

Kristīne Opolais áriaestet ad az Operaházban

A lett sztárszoprán az olasz operairodalom legszebb darabjaiból, köztük Puccini, Verdi, Catalani, Cilea és Ponchielli népszerű műveiből állította össze szeptember 17-i áriaestjének műsorát.
2023 augusztus 11., 10:05
Zenés színház ajánló Szerző: Fidelio

Lengyel operaritkasággal érkezik a Kassai Nemzeti Színház társulata az Eiffel Műhelyházba

A Kassai Nemzeti Színház vendégjátékában először látható Magyarországon Karol Szymanowski lengyel zeneszerző Roger király című operája augusztus 22-én az OPERA Eiffel Műhelyházában.
2023 július 19., 17:05
Zenés színház ajánló Szerző: Fidelio

Az Operaház Hunyadi László-előadását közvetíti az OperaVision

Erkel Ferenc egyik legnépszerűbb operája Brickner Szabolcs, Kolonits Klára, Pataky Dániel, Miklósa Erika és Bretz Gábor főszereplésével, Ókovács Szilveszter rendezésében érhető el hat hónapon át ingyenesen az OperaVision internetes platformján.
2023 július 12., 10:40
Zenés színház hír Szerző: Fidelio

Távozik az Opera zenekar-igazgatója

Ókovács Szilveszter főigazgató újraválasztása után „zenei koncepcióváltást” hirdetett, ennek megfelelően már korábban is történtek személyi változások az intézmény vezetőségében.
2023 július 1., 23:30
Zenés színház magazin Szerző: (kk)

Az intuíciótól a filozófiáig – száz éve született Melis György

Ha valaki fel akarná sorolni a 20. század legnagyobb magyar énekeseit, alighanem igen hamar elérne Melis György nevéhez: hang, kifejezés, színpadi jelenlét olyan bravúros módon forrtak egybe alakjában, ahogy kevés művész esetében.
2023 június 30., 14:45
Tánc hír Szerző: Fidelio

Véget ért a Hungarian Ballet Grand Prix nemzetközi balettverseny

Európa Kulturális Fővárosában, Veszprémben, több mint 150 balettnövendék részvételével zajlott, és egy magyar, valamint egy portugál balerina győzelmével ért véget az első Hungarian Ballet Grand Prix.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

Lélek és hitelesség a muzsikálásban – Keller András és Pierre-Laurent Aimard a Concerto Budapest turnéja kapcsán

Szeptember közepén nagy sikerű koncertsorozatot adott a Concerto Budapest az Egyesült Királyságban és Írországban. A turné zárópontján Keller András karmester és Pierre-Laurent Aimard zongoraművész osztotta meg velünk gondolatait.
Könyv

Válogatás az idei Könyvfesztivál programjaiból

Mások mellett Rakovszky Zsuzsa, Vámos Miklós, Nádasdy Ádám, Christine Leunens és Clara Dupont-Monod is a Könyvfesztiválon mutatja be új könyvét. Szubjektív válogatásunkban számos izgalmas programot ajánlunk. 
Zenés színház

Christian Thielemann a Berlini Állami Opera új főzeneigazgatója

Az intézménynek azután kellett új vezetőt találnia a pozícióra, hogy januárban a korábbi főzeneigazgató, Daniel Barenboim egészségi állapotára hivatkozva lemondott posztjáról.
Klasszikus

Megújult épületben kezdi a 2023/24-es évadot a Szent István Filharmonikusok

A 2024-ben megalapításának hetvenedik évfordulóját ünneplő együttes épületbejárással egybekötött sajtóeseményen jelentette be új évadát, amelynek során a jól ismert sorozatok mellett új, kamarazenei bérlet is várja a közönséget.
Klasszikus

Magyar Kincsek – Folytatódik a Concerto Budapest zenei kaleidoszkópja

A felfedezés és újrafelfedezés, az értékek megtalálása központi motívuma a Concerto Budapest Magyar Kincsek-programjainak, melyeknek a közönség az idei évadban is koncertsorozat keretein belül lehet részese a Zeneakadémián.

Nyomtatott magazinjaink