magyar állami operaház

2022 december 1., 16:00
Zenés színház hír Szerző: Fidelio/MTI

Új pályázatot írnak ki az Operaház főigazgatói tisztségére

A Kulturális és Innovációs Minisztérium csütörtökön tette közzé, hogy a Magyar Állami Operaház főigazgatói tisztségére kiírt előző pályázat érvénytelenül zárult, ezért új pályázatot írnak ki.
2022 december 1., 11:40
Zenés színház lapszemle Szerző: Fidelio

Mikor derül ki a Magyar Állami Operaház főigazgatói pályázatának eredménye?

Augusztus 8-án írta ki a Kulturális és Innovációs Minisztérium a Magyar Állami Operaház 2023. február 15-étől kezdődő ciklusára vonatkozó főigazgatói pályázatot, ám annak eredményét még mindig nem hozták nyilvánosságra.
2022 december 1., 10:10
Zenés színház hír Szerző: Fidelio

Elindult a Magyar Állami Operaház adventi kalendáriuma

December 24-ig minden nap egy meglepetéssel várja a közönséget a Magyar Állami Operaház, az intézmény honlapján található naptár ablakai mögött zenei csemegék és más ajándékok várják a közönséget.
2022 november 14., 09:30
Klasszikus ajánló Szerző: Fidelio

Waltraud Meier ad dalestet az Operaházban

Az Sztárestek zongorával című sorozat november 20-i koncertjén a Wagner-szerepekben világhírűvé vált német mezzoszoprán első operaházi fellépése alkalmával a feltörekvő ifjú bariton, Samuel Hasselhorn és Joseph Breinl zongoraművész társaságában válogat a 19. századi német dalköltészetből Schuberttől Mahlerig.
2022 november 7., 14:00
Tánc hír Szerző: Fidelio

Első helyezést ért el Párizsban a Magyar Nemzeti Balettintézet növendéke

Pollák Julianna Éva klasszikus balett kategóriában nyerte el az első helyezést egyedüli magyar indulóként a világ legnagyobb nonprofit nemzetközi balettversenye, a Youth America Grand Prix (YAGP) november 3. és 6. között megrendezett párizsi elődöntőjén.
2022 november 3., 11:45
Zenés színház hír Szerző: Fidelio

Sümegi Eszter és Szőnyi Nóra a Magyar Állami Operaház új Örökös Tagjai

A magyar opera napja alkalmából szervezett ünnepségen, a Magyar Állami Operaház új rendezvényhelyszínén, a Medgyaszay-teremben adták át az intézmény belső díjait, valamint a tavaly alapított Opera Corpus sajtódíjat, amelyet idén a Fidelio rovatvezetője, Kondor Kata vehetett át.
2022 november 3., 09:00
Klasszikus ajánló Szerző: (x)

Tizenöt év után újra az Operaházban a Ring-tetralógia

Richard Wagner monumentális operaciklusát másfél évtized után 2022 novemberében négy héten át, M. Tóth Géza rendezésében, Kocsár Balázs vezényletével, magyar énekesek előadásában mutatja be a Magyar Állami Operaház.
2022 október 28., 09:15
Zenés színház interjú Szerző: Kondor Kata

„Édesapám műveinél bármikor megkérdezhettem a szerzőt” – Beszélgetés Adrian Eröddel

A Rajna kincse 2015-ös bemutatójának egyik legragyogóbb alakítását nyújtotta Adrian Eröd, aki bariton létére énekelte Loge szólamát. A művésszel magyar származásáról, zeneszerző édesapjáról és arról is beszélgettünk, mi a közös a tűzistenben és a mai politikusokban.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Plusz

Prima Primissima Díjat kapott Keller András, Hager Ritta és Gálffi László is

Tíz kategóriában vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Müpában tartott gálaesten. Mások mellett elismerésben részesült Dobai Péter költő, író, dramaturg és a Bartók Rádió is.
Vizuál

Öt híres művész, akiket megihletett a karácsony

Ki gondolná, hogy Andy Warhol imádta a karácsonyt, olyannyira, hogy egyenesen a Karácsony Királyának nevezték, Salvador Dalí pedig egy időben karácsonyi lapok tervezésére adta a fejét? Szubjektív válogatásunkban öt képzőművész karácsonyhoz kapcsolódó művét ajánljuk, az ünnepre hangolódva. 
Plusz

Cate Blanchett Virág Emesétől tanult zongorázni a Tár című filmhez

A színésznő egy fiktív női karmestert alakít a Todd Field által rendezett életrajzi filmben. A figura életre keltéséhez karmesteri és zongoratanulmányokat is folytatott, ez utóbbit Virág Emese segítségével.
Plusz

Szabó T. Anna: „Elkötelezem magam az irodalommal. Mindörökké.”

Egy 1988-ból származó naplórészletet osztott meg néhány nappal ezelőtt közösségi oldalán Szabó T. Anna költő.
Klasszikus

Pozsonyban díjazták a Magyar Rádió Gyermekkórusát

A Pozsonyban megrendezett nemzetközi kórusversenyen 16 éven aluli kategóriában a legmagasabb minősítést kapta a Magyar Rádió Gyermekkórusa, akik Walter Judit és Dinyés Soma karnagyok vezényletével adták elő műsorukat.

Nyomtatott magazinjaink