magyar rádió szimfonikus zenekara

2023 június 29., 13:10
Klasszikus ajánló Szerző: Fidelio

Folytatódik a Rádiózenekar ingyenes szabadtéri koncertsorozata

A Zenélő Magyarország keretében a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának művészei tizenhet település keresnek fel a július 1-2-i hétvégén. A muzsikusok immár negyedik alkalommal viszik házhoz a legszebb klasszikus és filmzenei dallamokat.
2023 április 24., 15:35
Klasszikus interjú Szerző: Kondor Kata

„A zenekar a hangszerem” – interjú Riccardo Frizzával

Az idei évadtól Riccardo Frizza a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek új vezető karmestere. A világhírű dirigens lelkesen mesélt a Fideliónak a Rádiózenekarral végzett munkájáról, operai tapasztalatairól és természetesen jövőbeli terveiről is.
2023 április 19., 15:20
Klasszikus hír Szerző: Fidelio

Jubileumi évaddal készülnek a Magyar Rádió Művészeti Együttesei

A 80 éve alapított szimfonikus zenekar hazai és külföldi, nemzetközi szinten is elismert művészek szereplésére építi hangversenykínálatát. A gazdag kínálatában az Énekkarnak és a Gyermekkórusnak is fontos szerep jut.
2023 április 14., 17:10
Klasszikus hír Szerző: (kk)

Megjelent Farkas Gábor Chopin-lemeze

A zongoraművész Vásáry Tamás vezényletével, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kíséretével rögzítette Chopin e-moll és f-moll zongoraversenyét.
2023 január 16., 11:20
Klasszikus ajánló Szerző: Fidelio

Mediterrán pezsgéssel várja a közönséget a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara

A mediterrán temperamentum, a spanyol életérzés uralja Kelemen Barnabás és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának koncertjét. Csupa színpompás, magas hőfokon izzó kompozíció: két Ravel-, egy de Falla- és egy Saint-Saëns-mű mellett egy magyar szerző, a fiatal Hubay Jenő virtuóz koncertdarabja is helyet kap.
2023 január 4., 16:40
Klasszikus ajánló Szerző: Fidelio

Hegedűversenyével emlékeznek a száz éve született Ligeti Györgyre

A páratlan kihívást jelentő versenyművet Ábrahám Márta szólaltatja meg a Zeneakadémián, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara által rendezett emlékkoncerten.
2022 december 30., 10:00
Klasszikus ajánló Szerző: Fidelio/MTI

Idén is lesz Újévi nyitány a Zeneakadémián az MR Szimfonikusokkal

Január 1-jén a Zeneakadémián, majd két vidéki helyszínen is megnézheti a közönség a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának koncertjét Oliver von Dohnányi vezényletével. Az eseményen fellép a Zeneakadémia három fiatal szólistája is.
2022 augusztus 30., 09:30
Klasszikus ajánló Szerző: (x)

Csak tiszta forrásból – Népzene és szimfónia a Margitszigeti Színházban

Szeptember 3-án Bartók Béla és Kodály Zoltán népdalgyűjtő körútjainak kincsei és az azokból építkező remekművek Pál István Szalonna és Bandája, a Czifra Táncegyüttes, valamint a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Énekkara jóvoltából kelnek életre a főváros szívében.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Vizuál

Otthon egy távoli földrészen – A Néprajzi Múzeum Claudia Andujar-kiállításáról

Indiánok. Lelkek. Túlélők. Claudia Andujar fotókiállítása címmel nyílt meg szeptember közepén a Néprajzi Múzeum új időszaki tárlata, amelyen az apai ágon magyar származású fotóművész képei láthatók. A kiállítás két kurátorával, Gellér Judittal és Szabó Magdolnával beszélgettünk.
Vizuál

Elhunyt Varga Veronika színésznő

A francia-magyar művészt gyors lefolyású, súlyos betegség után érte a halál Párizsban. Varga Veronika ötvennégy éves volt, szülei, férje és két lánya gyászolja.
Plusz

Orvosi Nobel-díjat kapott Karikó Katalin

A világ legrangosabb tudományos elismerését Drew Weissman amerikai kutatóval vehetik majd át az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztéséért.
Jazz/World

A jazz kiválóságai érkeznek a Magyar Zene Házába

Október 8-án a tizenötödik alkalommal szervezik meg a Magyar Jazz Napját, délutántól izgalmas koncertsorozat várja az érdeklődőket a Magyar Zene Házában.
Vizuál

„Ebben a helyzetben mindenki veszít” – interjú Reisz Gáborral

„Jó lenne, ha megtanulnánk beszélgetni, és belátnánk végre, hogy valójában nem figyelünk a másikra” – fogalmazott lapunknak Reisz Gábor, akivel legújabb, Magyarázat mindenre című filmjéről beszélgettünk.

Nyomtatott magazinjaink