magyar rádió zenei együttesei

2023 július 4., 09:15
Klasszikus hír Szerző: Fidelio

Olasz kortárs zenét rögzítettek a Magyar Rádió Művészeti Együttesei

Az olasz-brit zeneszerző, Elisabetta Brusa Requiemjét és Stabat materét vette fel a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Énekkara, vezető karmesterük, Riccardo Frizza vezényletével.
2023 április 19., 15:20
Klasszikus hír Szerző: Fidelio

Jubileumi évaddal készülnek a Magyar Rádió Művészeti Együttesei

A 80 éve alapított szimfonikus zenekar hazai és külföldi, nemzetközi szinten is elismert művészek szereplésére építi hangversenykínálatát. A gazdag kínálatában az Énekkarnak és a Gyermekkórusnak is fontos szerep jut.
2023 február 13., 10:00
Klasszikus hír Szerző: Fidelio/MTI

Petőfi-versre írt gyermekkari műveket vár a Bartók Rádió

Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából a Bartók Rádió a Magyar Rádió Gyermekkórusával pályázatot hirdet a hazai és a határon túli magyar zeneszerzők számára gyermekkari művek komponálására.
2023 január 30., 11:25
Klasszikus ajánló Szerző: Fidelio

Túlvilági utazás a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával

Három 19. századi zenemű szerepel a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának és vezető karmesterüknek, Riccardo Frizzának február 8-i koncertműsorán, melyek mindegyike gyönyörű dallamokkal szól az elmúlásról.
2022 március 23., 15:05
Klasszikus hír Szerző: Fidelio

Riccardo Frizza a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek új vezető karmestere

A világhírű olasz dirigens Vásáry Tamás elnök-karmester és Kovács János állandó karmester mellett vezényli majd az együtteseket, a következő évadban négy koncertet fog adni.
2022 március 10., 14:25
Klasszikus ajánló Szerző: Fidelio

Földöntúli hullámokon – a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának koncertje

A tenger és a természeti képek állnak a Rádiózenekar március 16-i, zeneakadémiai koncertjének a középpontjában, melynek jegybevételét jótékony célra ajánlják fel a szervezők.
2022 február 7., 09:20
Klasszikus ajánló Szerző: Fidelio

Ismét José Cura vezényli a Magyar Rádió Zenei Együtteseit

Két olasz mű csendül fel a Magyar Rádió Zenei Együtteseinek február 8-i koncertjén a Zeneakadémián, Respighi hegedűversenye után Puccini egyházi műve szerepel a műsoron.
2022 január 13., 15:15
Klasszikus hír Szerző: Fidelio

Pad Zoltán kapja idén a Lajtha László-díjat

A Magyar Rádió Énekkarának karnagya a január 18-i Lajtha-emlékesten veheti át az elismerést. A díjat azoknak ítélik oda, akik sokat tettek, hogy a zeneszerző életműve méltó helyére kerüljön a magyar kultúrában.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

A világ alulnézetből – Interjú Vásáry Tamással

Mi motiválja a Nemzet Művészét túl a kilencvenen? Erről kérdeztük a zongoraművész-karmestert, a Magyar Művészet Akadémia rendes tagját, akivel a családi minták és a kicsorduló könnyek is szóba kerültek.
Könyv

Tízezer ingyenes Borbély Szilárd-kötetet vehetnek át a diákok

A 2014-ben elhunyt művész hatvanadik születésnapjára készült válogatáskötetet szeptember 28-tól vehetik át az érvényes diákigazolvánnyal rendelkezők. 
Zenés színház

Donizetti-vígoperát láthatnak az iskolások az Eiffel Műhelyházban

A zeneszerző egyfelvonásos vígoperáját a Lázár Ervin Program részeként az általános iskola 8. osztályos diákjai számára hirdette meg a Magyar Állami Operaház. Az előadás szeptember 30-án 17.00 órakor a nagyközönség előtt is debütál.
Klasszikus

Amerikai minimalizmus magyar nézőpontból – kötet jelent meg a 180-as Csoportról

A hiánypótló alkotást Dargay Marcell hangsúlyosan zeneszerzői nézőpontból írta meg, fókuszában az experimentális művészcsoport alkotásainak elemzése áll.
Klasszikus

Lélek és hitelesség a muzsikálásban – Keller András és Pierre-Laurent Aimard a Concerto Budapest turnéja kapcsán

Szeptember közepén nagy sikerű koncertsorozatot adott a Concerto Budapest az Egyesült Királyságban és Írországban. A turné zárópontján Keller András karmester és Pierre-Laurent Aimard zongoraművész osztotta meg velünk gondolatait.

Nyomtatott magazinjaink