mai manó ház

2024 március 11., 16:40
Vizuál ajánló Szerző: Fidelio

Ingyenes kiállítással ünnepli 130. születésnapját a Mai Manó Ház

A ház felépítésének kerek évfordulója mellett idén harminc éve nyílt meg Mai Manó Ház – Magyar Fotográfusok Háza, a Pécsi József Fotográfiai Szakkönyvtár pedig éppen huszonöt esztendeje – ezeket a kerek évfordulókat is megünneplik a március 18-i jubileumi napon.
2024 január 26., 11:45
Vizuál ajánló Szerző: Fidelio

Viktoriánus Amerika és nőnevelés Franciaországban – két tárlat nyílik a Mai Manó Házban

A múlt megjövendölése című tárlaton a nemrég felfedezett Zohar Studios fotóit láthatják az érdeklődők Stephen Berkman interpretációjában, míg a Mások bőrében elnevezésű kiállítás Elsa Parra és Johanna Benaïnous francia alkotópáros munkáit mutatja be a Mai Manó Házban.
2023 október 11., 15:50
Vizuál ajánló Szerző: Fidelio

A fotó és a film határán – Ruth Orkin fényképeiből nyílt kiállítás a Mai Manó Házban

Annak ellenére, hogy nem élhetett álmai hivatásának, Ruth Orkin a fényképezés során mindig igyekezett a film keretein belül dolgozni, kialakítva egy egészen sajátos vizuális nyelvet. Cikkünkben galéria található!
2023 március 31., 07:40
Vizuál magazin Szerző: Barcza Réka

Egy magyar származású női fotóművész, aki visszautasította a sárga csillag viselését

Ergy Landau neve furcsán, idegenül hangzik, pedig magyar származású. Egy elfeledett ikon, akit Franciaországban a legnagyobb fotográfusok között tartottak számon. A Mai Manó Ház Ergy Landau, Budapest–Paris, 1896–1967 című retrospektív tárlatán jártunk.
2023 január 3., 08:20
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Ezek voltak 2022 legfontosabb hazai fotókiállításai

A 2020-ban elindított szavazás után már hagyományosan egy fotográfiai kiállítási körképpel jelentkezik a Punkt az év első napjaiban. A rangsorban a fotográfiához köthető szakemberek véleményezték, melyek voltak 2022 legfontosabb hazai fotókiállításai.
2022 november 8., 09:40
Vizuál ajánló Szerző: Fidelio

Világhírű fotós kiállítása látható a Mai Manóban

Először mutatták be Magyarországon a világhírű dokumentarista fotográfus, Juhan Kuus fotóit.  A Közvetlen történelem – Juhan Kuus életműve című tárlat a Mai Manó Házban valósult meg. Kuus negyvenöt éves pályafutása során Dél-Afrika egyik legbefolyásosabb fotográfusává nőtte ki magát.
2022 október 14., 10:20
Vizuál ajánló Szerző: Fidelio

André Kertész soha nem látott fényképeiből nyílik kiállítás

Egy szerencsés véletlennek köszönhetően futott össze Zsilák György zsonglőr New York utcáin André Kertésszel. A világhírű fotográfus ezután többször is fényképezte Zsilák cirkuszi társulatát, amíg New Yorkban léptek fel. Kertész aztán neki is ajándékozta ezeket a felvételeket, amelyekből most kiállítás nyílik a PaperLab Galériában.
2022 szeptember 28., 17:55
Vizuál magazin Szerző: Barcza Réka

„Csak a magammal vitt pálinka mentett meg a fagyhaláltól” – Ata Kandó fotókiállítása az 1956-ban elmenekült gyerekekről

„Azoknak az embereknek, különösen a gyerekeknek a sorsát akartam megmutatni, akik nagyobb szabadságért harcoltak a kommunista Magyarországon” – mondta a 103 évet élt Ata Kandó fotóművész egy korábbi interjújában az 1956-os menekülthullám idején készített gyerekportréi kapcsán. Ezekből a képekből láthatunk most egy válogatást a PaperLab Galériában, Messzemenők címmel. 

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Vizuál

10 kihagyhatatlan program az idei Múzeumok éjszakáján

Több száz izgalmas programmal, koncertekkel, tárlatvezetésekkel, interaktív eseményekkel, családi foglalkozásokkal, valamint számos meglepetéssel várják az érdeklődőket június 22-én országszerte a múzeumok és kiállítóterek.
Klasszikus

Stradivari, Guadagnini és Guarneri hangszerei varázsolnak el az idén tizenöt éves Kaposfesten

Tizenötödik alkalommal, augusztus 12-18. között rendezik meg idén az ország egyik legjelentősebb komolyzenei eseményét, a Kaposfestet. Most is számos meglepetéssel készülnek a rendezők a kaposvári fesztiválra.
Jazz/World

A Zene ünnepe a Francia Intézetben

A Zene ünnepe címmel műfajokat felvonultató koncertsorozatot tartanak június 21-én, pénteken a budapesti Francia Intézetben. Az esemény ingyenes.
Zenés színház

Elhunyt Vadász Zsolt, az Operettszínház művésze

A Budapesti Operettszínház egyik legfoglalkoztatottabb művészét 51 éves korában érte a halál június 21-én, adta hírül a Szinház Online.
Színház

Tompagábor Kornél: „Végtelenül élvezem a színész szabadságát”

Tompa Gáborral, a Kvártélyház Szabadtéri Színház Kft. igazgatójával, aki Tompagábor Kornél néven rendez, többek között az idei kínálatról, a „tompagáborság” mibenlétéről, a nyári esték varázsáról, üveggolyókról, rendezői koncepcióról és a Kvártélyház titkairól beszélgettünk.

Nyomtatott magazinjaink