március 15

2024 március 12., 14:50
Plusz ajánló Szerző: Fidelio/MTI

Egész napos ünnepi programsorozattal készül a PIM március 15-ére

Tematikus tárlatvezetésekkel, Jókai novellaciklusából készült felolvasószínházi előadással és múzeumpedagógiai foglalkozásokkal is várják a látogatókat az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján.
2023 december 21., 10:50
Vizuál ajánló Szerző: Fidelio

„A 12 pont nálatok van?” – új előzetest kapott a Most vagy soha!

Mátrixba illő harcjelenetek, humoros kiszólások és persze sok-sok pátosz – ezekre számíthatunk az első előzetes alapján a márciusi ifjak történetét bemutató Most vagy soha! című alkotásban. Videó a cikkben!
2023 március 7., 14:35
Plusz ajánló Szerző: (x)

Irodalmi és családi programok várnak mindenkit a megújuló Budavári Palotanegyedben

Szabadtéri kiállítás, irodalmi est, múzeumpedagógiai foglalkozás, rajzfilmvetítés, interaktív gyerekjátékok, fegyverbemutató és a huszárzenekar fúvósai várják az érdeklődőket a nemzeti ünnepen a megújuló Budavári Palotanegyed több helyszínén.
2022 március 11., 17:05
Plusz hír Szerző: Fidelio/MTI

Szűcs Nelli, Gubás Gabi, Kocsár Balázs és Velekei László is díjat vehetett át március 15. alkalmából

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Vitályos Eszter, az EMMI európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára Magyar Arany Érdemkereszt, Magyar Érdemrend Lovagkereszt, Magyar Érdemrend Tisztikereszt, Érdemes Művész, Kiváló Művész, valamint Babérkoszorú kitüntetéseket adott át március 15-e alkalmából a Pesti Vigadóban.
2022 március 11., 15:10
Könyv ajánló Szerző: (x)

Forradalmi irodalom a Várkert Bazárban

Nemcsak remekbe szabott sorok és történelmi arcélek tárulnak fel a 19. századból, hanem hús-vér asszonyok lépnek elénk a Várkert Bazár két különleges irodalmi estjén. Szerettek és gondoskodtak, de alkottak, sőt hősök is lettek. Március 11-én Szendrey Júlia alkotói világát ismerhetik meg az érdeklődők, míg március 15-én a Színésznők forradalmát hozza el Udvaros Dorottya és Balsai Móni.
2022 március 11., 11:20
Plusz hír Szerző: Fidelio/MTI

Művészeti díjeső március 15. alkalmából – Fischl Mónika, Balogh Máté, Szulák Andrea és Vági Bence is díjat kapott

A Pesti Vigadóban szokás szerint a nemzeti ünnepet megelőzően adták az idei év állami művészeti díjait. Az alkotók, művészek ezúttal díjazottként Kásler Miklóstól, az emberi erőforrások miniszterétől és Latorcai Csabától, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkárától vehették át az elismeréseket.
2020 március 15., 16:00
Plusz hír Szerző: Fidelio/MTI

Gera Marina Jászai Mari-díjas, Szamosi Szabolcs és György Ádám Liszt Ferenc-díjas

Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a március 15-ei nemzeti ünnep alkalmából adományozott elismeréseket.
2019 március 13., 13:05
Plusz hír Szerző: Fidelio/MTI

Művészeket díjaztak március 15-e alkalmából – Itt a teljes lista!

A március 15-ei nemzeti ünnep alkalmából Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár társaságában művészeti elismeréseket adott át, köztük a Jászai Mari-, Liszt Ferenc- és Balázs Béla-díjat.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Könyv

Aki az irodalommal csalta meg az orvostudományt – 120 éve hunyt el Anton Pavlovics Csehov

1904. július 15-én hunyt el az egyik legnagyobb orosz író, Anton Pavlovics Csehov, aki drámáival és más prózai szövegeivel egyaránt megújította a modern irodalmat. A művész életéről tíz pontban emlékezünk meg.
Könyv

Ismét nagy színészek tolmácsolásában hallgathatunk verseket a kisföldalattin

Július 15. és július 21. között ismét klasszikus és kortárs versek szólalnak meg a Millenniumi Földalatti Vasút állomásain a Vers a peronon programsorozatban.
Színház

Lábnyomok előttem és mögöttem – beszélgetés Bérczes Lászlóval

Tavaly jelent meg Kötőszavak címmel Bérczes László könyve, amiben a szerző ezúttal magáról ír. A kötet apropójából ültünk le beszélgetni a Jászai-díjas rendezővel.
Színház

Kálid Artúr kapta idén a Kőszegi Várszínház Hollósi Frigyes-díját

A színművész a Hyppolit, a lakáj címszerepében nyújtott teljesítményéért érdemelte ki az elismerést, amelyről a közönség szavazatai döntöttek. Az előadás ősztől a dunaújvárosi Bartók Színház műsorán lesz látható.
Vizuál

Játéktól a mesterségig – népi kézműves kiállítás nyílt a Hagyományok Házában

A Hagyományok Háza egyedülálló tárlattal várja a látogatókat Játéktól a mesterségig címmel, amely a népi kézműves szakképzések végzős hallgatóinak vizsgaremekeit mutatja be, szeptember 25-éig.

Nyomtatott magazinjaink