marton éva nemzetközi énekverseny

2024 január 8., 11:20
Klasszikus hír Szerző: Fidelio

Meghirdették a 2024-es Marton Éva Nemzetközi Énekversenyt

Nemzetközi ismertségre vágyó fiatal énekesek jelentkezését várja a szervező Zeneakadémia a 2024. szeptember elején megrendezendő, hetvenezer euró összdíjazású megmérettetésre, amelyen a versenyzőknek idén is elő kell adniuk Liszt egyik dalát.
2022 szeptember 21., 16:40
Klasszikus beszámoló Szerző: Kondor Kata

Mély hangok bűvöletében – Beszámoló az 5. Marton Éva Nemzetközi Énekversenyről

Idén ismét megrendezték a Marton Éva Nemzetközi Énekversenyt, az ötödik megmérettetés egy hete alatt a fiatal művészek zongora, majd zenekar kíséretével bizonyíthatták tehetségüket. Végignéztük a verseny szeptember 5-től 11-ig tartó élő fordulóit.
2022 szeptember 12., 10:05
Klasszikus hír Szerző: Fidelio

Alekszej Kulagin kapta a Fidelio különdíját az 5. Marton Éva Nemzetközi Énekversenyen

Szeptember 11-én este a Magyar Állami Operaházban tartott gálaműsor keretében adták át az 5. Marton Éva Nemzetközi Énekverseny különdíjait. A Fidelio által felajánlott médiacsomagot az orosz basszus, Alekszej Kulagin nyerte, aki a döntőben Verdi és Csajkovszkij áriáit adta elő.
2022 szeptember 11., 00:00
Klasszikus hír Szerző: Fidelio

Orosz és koreai győzelem született az 5. Marton Éva Nemzetközi Énekversenyen

Szeptember 10-én este tartották az 5. Marton Éva Nemzetközi Énekverseny döntőjét, tizenkét énekes mérkőzött meg az első három helyezettnek járó elismerésért, a közönségdíjért és a különdíjakért. A végső forduló után a zsűri meghozta a döntését.
2022 szeptember 9., 09:30
Klasszikus hír Szerző: Fidelio

Egyetlen magyar versenyző jutott az 5. Marton Éva Nemzetközi Énekverseny döntőjébe

Tizenkét énekes, köztük a magyar szoprán, Tuznik Natália vehet részt az 5. Marton Éva Nemzetközi Énekverseny szeptember 10-i döntőjén. A díjakat a másnap rendezett gála keretében adják majd át, a Magyar Állami Operaházban.
2022 szeptember 2., 13:05
Klasszikus hír Szerző: Fidelio

Hamarosan kezdődik az 5. Marton Éva Nemzetközi Énekverseny

59 versenyző kezdheti meg szeptember 5-én, hétfőn a verseny élő fordulóit a Zeneakadémia Solti termében. A döntőbe jutó legjobbak 10-én, szombaton a Nagyteremben mérhetik össze tudásukat.
2022 április 29., 09:30
Klasszikus hír Szerző: Fidelio

Harmincnyolc ország százharminckét énekese jelentkezett az 5. Marton Éva Nemzetközi Énekversenyre

A versenyre a világ 38 országából érkezett pályázat, Észak- és Dél-Amerikától a Távol-Keletig, valamint Új-Zélandig. Az élő fordulókra szeptemberben kerül sor a Zeneakadémián.
2022 január 13., 13:15
Klasszikus hír Szerző: Fidelio/MTI

Fiatal énekesek jelentkezését várják a Marton Éva Nemzetközi Énekversenyre

Az ötödik Marton Éva Nemzetközi Énekverseny élő fordulói, az elő- és középdöntők, valamint a döntő 2022. szeptember 5-től 11-ig zajlik majd a Zeneakadémián, az internetes közvetítésnek köszönhetően pedig a világ minden pontjáról követhetik az érdeklődők.  

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Zenés színház

Kettévágott Carmina Burana – reakciók az operaházi büfébotrányra

Bogányi Tibor karmester visszalépett az operaház Carmina Burana-produkciók vezénylésétől, mivel főigazgatói döntésre szünetet kell beiktatni az előadásba. Az ügy számos viharos reakciót váltott ki.
Vizuál

Elhunyt Koncz András festőművész

A Munkácsy-díjas festőművész, Koncz Zsuzsa énekesnő öccse hosszú, méltósággal viselt, súlyos betegség után hunyt el március 2-án hajnalban, életének hetvenegyedik évében.
Vizuál

Elhunyt Vadász György építész

Életének 92. évében, március 3-án elhunyt Vadász György Kossuth- és Ybl Miklós-díjas építőművész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, a nemzet művésze. A kilencvenes években készült épületeivel nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a bauhaus ismét népszerűvé vált a hazai építészetben.
Zenés színház

„Mindenkinek ajánlom, hogy menjen ki éjszaka az erdőbe!” – interjú Claus Guthtal

A világ egyik legjelentősebb operarendezője, Claus Guth nemrég Budapestre látogatott: számos neves színház után a Magyar Állami Operaház is átvette Don Giovanni-rendezését. Ebből az alkalomból kérdeztük az alkotót.
Színház

Öt nap a stúdiószínház és a monodráma jegyében – hamarosan jön a 10. MOST FESZT

Március 20. és 24. között rendezi meg a tatabányai Jászai Mari Színház a 10. MOST FESZT-et, amely során vidéki, független és határon túli társulatok monodráma és stúdiószínházi előadásaiból kiválasztott produkciókat láthat a közönség. 

Nyomtatott magazinjaink