matine jazz vilagzene

2010 szeptember 30., 21:15
Jazz/World gearbox Szerző: Párniczky András

Ávéd János titkai

Megújult Gearbox rovatunk: megtudhatják, hogy milyen hangszeren játszanak, és milyen eszközöket használnak a legismertebb zenészek, ráadásul titkaikat feltárva el is magyarázzák technikai preferenciáikat. Ezúttal Ávéd Jánost és eszköztárát mutatjuk be.
2010 május 19., 12:16
Jazz/World bágyi balázs Szerző: (zk)

Kortárs kvintettek a Városház téren

A fehérvári Kortárs Művészeti Fesztivál két koncertjén a fiatal magyar jazz élvonalbeli képviselői játszanak, új-zélandi beütéssel.
2010 április 4., 16:36
Jazz/World müpa Szerző: Fidelio

Bernstein és Darriau a Nigunnal

A Nigun zenekar a Müpa Hétfő esti jazz sorozatában két Grammy-díjast lát vendégül New York-ból, akik Pesten játszanak együtt először.
2010 március 24., 10:01
Jazz/World matine jazz vilagzene Szerző: (zk)

Tévézik a 4Méter Duó

A Hammond orgona egyre népszerűbb, különösen abban a felfogásban, amelynek segítségével a hetvenes évek meghatározó élményeit segít újra átélni. Mint például a Képújság felejthetetlen aláfestő zenéjét.
2010 február 23., 12:16
Jazz/World matine jazz vilagzene Szerző: Zipernovszky Kornél

Sóti Theáék kvartettje

Duója után kvartettjével is színre lép Magyarországon és Berlinben a vajdasági származású énekesnő, Sóti Thea.
2010 február 8., 09:09
Jazz/World szeged Szerző: Párniczky András

Jazz Kocsma Szegeden

A Jazz Kocsma Szegeden 1992-ben nyílt, de az új szellemű, jellemzően underground zenei intézmény fokozatosan elvesztette varázsát. Amióta Kis Gábor és Tóth Péter Zoltán üzemelteti a klubot, az élőzőnevél a régi közönség egy része is visszatért, és újak is jöttek. Legalább heti egy jazz vagy blues koncertet tartanak ingyen, de vannak táncos, DJ-s bulik is. Munkatársunk a klub egyik vezetőjét és szakmai partnerét faggatta a túlélés esélyeiről. INTERJÚ

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Az egyetlen Bach-darab, amit Glenn Gould utált

Mindig kerülte, hogy játszania kelljen ezt a darabot, egyszer, egy tévéműsorban meggyőzték, hogy tegye meg mégis. Nem volt benne öröme.
Vizuál

Elhunyt a művész, aki épületeket csomagolt be és emberek ezreinek segített vízen járni

84 évesen, május 31-én New York-i otthonában elhunyt Christo. A tájépítész és térművész, valamint felesége és alkotótársa, Jeanne-Claude nevéhez olyan műalkotások fűződtek, mint 1985-ben a párizsi Pont Neuf és 1995-ben a berlini Reichtstag becsomagolása vagy egy olasz tavon úszósétány építése.
Vizuál

Hollywood legkeményebb pisztolyhőse ma is aktív - Clint Eastwood 90 éves

Karrierjét kis híján megakadályozta a saját ádámcsutkája, a hatvanas éveiben járva pedig kiderült, hogy rendezői tehetsége vetekszik a színészivel. Május 31-én lesz kilencvenéves Clint Eastwood.     
Klasszikus

Igor Levit 16 óra után befejezte 20 órásra tervezett zongoramaratonját

A művész Erik Satie francia zeneszerző Vexations című művét tervezte előadni, a legendás zongoradarab teljes verziója 20 órás.
Vizuál

Morgan Freeman 83 éves

Morgan Freeman nem átlagos karriert futott be, 50 éves volt amikor a filmszakma igazán felfigyelt rá, azóta viszont több mint kilencven filmet forgatott és ma 83 éves.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében