máv szimfonikus zenekar

2024 május 23., 13:55
Klasszikus hír Szerző: Fidelio

Faültetéssel ünnepelte pályafutásának ötvenedik évfordulóját Kobayashi Ken-Ichiro

Egy japán cseresznyefát ültetett el a MÁV Szimfonikus Zenekar székházának kertjében nemzetközi karrierje ötvenedik évfordulója alkalmából a világhírű karmester, Kobayashi Ken-Ichiro.
2024 május 7., 13:05
Klasszikus ajánló Szerző: Fidelio

Hangverseny, turné és faültetés Kobayashi Ken-Ichiróval és a MÁV Zenekarral

Dupla ünnepi hangversenyt ad a neves japán karmester a MÁV Szimfonikus Zenekarral, majd júniusban háromhetes turnéra is indulnak, amely során Japán nagyvárosaiban koncerteznek.
2024 április 12., 13:35
Klasszikus ajánló Szerző: Fidelio

Képeslap Itáliából – olasz zeneszerzők művei csendülnek fel a MÁV Szimfonikus Zenekar koncertjén

Április 18-án a Müpában ad koncertet a MÁV Szimfonikus zenekar, az est során Rossini, Respighi, illetve Paganini műveit hallhatja a közönség. Az együttest Antonello Allemandi dirigálja, közreműködik Kelemen Barnabás. A zenekar a hangverseny részeként köszönti Fodor Ákos nagybőgőművészt. 
2024 március 26., 10:15
Klasszikus ajánló Szerző: Müpa

Miként lesz az imádságból művészet?

A Bartók Tavasz „kántor-csúcstalálkozója” a zsidó zenei világ színes szeletét mutatja meg a nagyközönségnek. Az esemény jelentőségéről a koncert egyik főszereplője, Raáb Gábor mesélt.
2024 március 11., 09:55
Klasszikus ajánló Szerző: (x)

Híres opera- és operettrészletekkel varázsol el a MÁV Szimfonikus Zenekar

Medveczky Ádám betegsége miatt a március 21-i koncertet a világszerte aktív osztrák karmester, Christoph Campestrini vezényli. A szólisták Rőser Orsolya Hajnalka és Boncsér Gergely lesznek.
2024 február 12., 12:10
Klasszikus ajánló Szerző: (x)

Mesék, táncok – a MÁV Szimfonikus Zenekarral

A MÁV Szimfonikus Zenekar február 22-én, a Filharmónia Magyarország szervezésében Kaposváron a Csiky Gergely Színházban, majd másnap, február 23-án, Budapesten a Zeneakadémián, Mesék, táncok címmel ad hangversenyt Csaba Péter, a zenekar állandó vendégkarmesterének vezényletével és a fiatal, tehetséges hegedűs, Abouzahra Amira közreműködésével.
2024 február 8., 14:10
Klasszikus ajánló Szerző: Fidelio

Kirill Troussov is fellép a MÁV Zenekar jubileumi koncertjén

A világhírű német hegedűművész Johannes Brahms Hegedűversenyét adja elő azon a koncerten, amelyen a német zeneszerző életművének három kiemelkedően fontos darabja szólal meg február 15-én a Müpában. Az eseményen a MÁV Szimfonikus Zenekar elődintézménye, a Vasutas Ének- és Zenetársaság alapításának 100. évfordulójáról is megemlékeznek majd.
2024 január 22., 11:35
Klasszikus ajánló Szerző: Fidelio

A zöld szemű szörny szerepel a MÁV Szimfonikus Zenekar programján

A MÁV Szimfonikus Zenekar Szőke Tibor-mesterbérletének idei első hangversenyén két zenemű is az örök idők óta létező, sok bánatot, sőt tragédiát okozó emberi érzelmet, a féltékenységet járja körül.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Tánc

Abbahagyja a balettet, és búcsúzik a színpadtól Leblanc Gergely

A 31 éves balettművész az Operaház videójában beszélt arról, hogy elbúcsúzik a színpadtól, és a továbbiakban a háttérben fogja segíteni a Magyar Nemzeti Balett munkáját.
Könyv

Megmenekülhet Esterházy Péter egykori otthona

Alkotóházként születhet újjá a 2016-ban elhunyt Kossuth- és József Attila-díjas író egykori, rómaifürdői családi háza.
Színház

Mindig van egy hajnal a konyhában – beszélgetés Kovács Patríciával és Schmied Zoltánnal

Valódi érzelmi hullámvasutat kínál a nézőknek a Rózsavölgyi Szalon április közepén bemutatott, Bármit mondhatsz című előadása, amelyben egy negyvenes házaspár próbálja tisztázni sok-sok év alatt felgyülemlett sérelmeiket egy reggelbe nyúló beszélgetés során. A két főszereplővel, Kovács Patríciával és Schmied Zoltánnal beszélgettünk.
Klasszikus

Balázs Jánost, Harcsa Veronikát és Fischer Ivánt is elismerték az első alkalommal átadott Bartók Rádió Zenei Díjjal

A Bartók Rádió a tavalyi év kiemelkedő zenei teljesítményeinek elismeréseképpen először adta át díjait. A nagyszabású díjkiosztót a Bartók Rádió és a Duna május 25-én, az M5 kulturális csatorna május 26-án tűzi műsorra.
Klasszikus

Bach-estre készül Ránki Dezső és az Anima Musicae

A sűrű májusi koncertszezon igazi különlegességet tartogat még a hónap végére is: a Klukon Edit, Ránki Dezső és Ránki Fülöp által megálmodott Csönd-zsák koncertek 14. hangversenyén J. S. Bach négy zongoraversenye csendül fel az Anima Musicae Kamarazenekarral közösen.

Nyomtatott magazinjaink