miklósa erika

2024 március 28., 15:00
Klasszikus hír Szerző: Fidelio

A zene szabadsága – ötállomásos koncertsorozattal emlékeznek Cziffra Györgyre

A világhírű zongoraművész, Cziffra György művészetének, életének és munkásságának állít emléket z koncertsorozat, amely Kecskeméten veszi kezdetét május 3-án. A fellépők között szerepel Balázs János, Miklósa Erika, Gubik Petra, valamint Sárközy Lajos és zenekara.
2024 február 19., 13:10
Zenés színház hír Szerző: Fidelio

Miklósa Erika alapítványával együttműködve indít posztgraduális képzést a Pécsi Tudományegyetem

Együttműködési megállapodást kötött a Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes által alapított KvintEsszencia Mesteriskola Alapítvány és a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara. Az együttműködés keretében posztgraduális képzést indít az egyetem.
2024 február 12., 10:40
Klasszikus hír Szerző: Fidelio

Miklósa Erika díjat alapított ifjú muzsikusok számára

KvintEsszencia Talentum díjat ígéretes, ifjú komolyzenészek kaphatják, első alkalommal pedig a Virtuózok idei felfedezettjei, Balogh Ádám és Balogh Máté kapták. Az elismerést az énekesnő a Cziffra Fesztivál nyitókoncertjén adta át.
2023 december 19., 09:50
Plusz interjú Szerző: (x)

Miklósa Erika: A tehetség társadalmi kincs

A MOL – Új Európa Alapítvány kuratóriumának elnöke, Miklósa Erika Kossuth- és Prima Primissima díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend kitüntetettje arról beszélt lapunknak, hogy a tehetség és a teljesítmény nemzeti érték, ezért is támogatja kiemelten a tehetséges magyar fiatalokat az alapítvány.
2023 december 13., 13:35
Vizuál magazin Szerző: (x)

A MOL – Új Európa Alapítvány jóvoltából tért haza El Greco remekműve

A magyar vonatkozású műtárgyat egy nagyszabású, a művész életművét átfogóan bemutató El Greco-kiállításon láthatta először a nagyközönség több mint félszáz, a krétai-spanyol mestertől származó alkotás társaságában
2023 június 16., 09:30
Vizuál ajánló Szerző: (x)

Június 24-én országszerte újra felpezsdül az éjszaka – virrasztanak a múzeumok az év egyik legizgalmasabb éjjelén

A Múzeumok Éjszakája az év leglátogatottabb eseménysorozata, melyre idén az országban mintegy 440 szervezet több mint 2200 programmal készül, gondolva a kisgyerekekre, a szórakozni vágyókra, az aktivitást keresőkre vagy a tudás után szomjazókra is.
2023 május 31., 11:45
Plusz ajánló Szerző: Fidelio

Június 30-án indul a Magyar Tavak Fesztiválja

Az idén tízéves programsorozat operagálával, koncertekkel, csónakos és kerékpáros túrával, családi nappal, valamint főzőversennyel várja az érdeklődőket, elsőként a Velencei-tónál, majd Tiszafüreden és a Balatonnál.
2023 április 28., 11:10
Zenés színház hír Szerző: Fidelio

Három jelöltet választott az Opera főigazgatói posztjára jelentkezők közül a szakmai bizottság

Április 26-án és 27-én hallgatta meg a tizenegy pályázót a Magyar Állami Operaház főigazgatójának személyére javaslatot tevő szakmai bizottság, Kesselyák Gergely karmestert, Miklósa Erika operaénekest és Vadász Dániel kulturális menedzsert választották.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Zenés színház

Nyolcvanöt előadást töröl a jövő évadból az Opera

A 24.hu értesülései szerint az intézményben tartott sztrájkot lezáró megállapodás következtében a Magyar Állami Operaház kénytelen törölni az Eiffel Műhelyházba tervezett előadások nagy részét.
Klasszikus

Martha Argerich, Mischa Maisky és Fazil Say is fellép a 10. Cziffra Fesztiválon

A 2025-ben 10. jubileumát ünneplő Cziffra Fesztivál különösen gazdag programkínálattal várja az érdeklődőket. A mintegy 40 eseményt számláló ünnepi hangversenysorozat ősszel, Cziffra György születésnapjához kapcsolódóan indul Oslóban, Budapesten és Londonban.
Klasszikus

Idén is tíz fiatal kapott Junior Prima Díjat a klasszikus, a könnyűzene és a jazz területéről

A május 15-én a Magyar Zene Házában tartott ünnepélyes díjátadón tíz harminc év alatti kiemelkedő művészt díjaztak, akik az elismerés mellett hárommillió forint támogatásban is részesülnek.
Színház

Bíró Kriszta első rendezése és Gálffi László önálló estje az Örkény Színház jubileumi évadában

Meghirdette 2024/25-ös évadát az idén húszéves jubileumát ünneplő Örkény Színház. A szezon során a kortárs művek ismét nagy szerephez jutnak, hét ősbemutatóval is készülnek.
Zenés színház

Nézzen bele ön is Mundruczó Kornél müncheni Tosca-rendezésébe!

A neves film-, színházi és operarendező következő premierjét május 20-án tartják a Bajor Állami Operaházban. A produkció egyik júliusi előadása online közvetítésben is megtekinthető majd.

Nyomtatott magazinjaink