miskolci nemzeti színház

2024 április 3., 10:35
Tánc ajánló Szerző: (x)

Áprilisban Miskolc lesz a kortárstánc központja

Idén a hetedik Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivált rendezi meg a Miskolci Nemzeti Színház április 23. és 27. között. A Miskolci Balett ismét neves koreográfusok, együttesek előadásait hívta meg a miskolci közönség és a látogatók számára.
2024 január 12., 12:50
Zenés színház ajánló Szerző: Fidelio

Bartók operáját mutatják be Miskolcon

Január 12-től láthatja a közönség A kékszakállú herceg várát a Miskolci Nemzeti Színházban. A zeneszerző világszerte ünnepelt művét Szabó Máté rendezi és Cser Ádám vezényli.
2023 szeptember 4., 15:40
Színház ajánló Szerző: Fidelio

Erős hármassal indítja az évadot a kétszáz éves Miskolci Nemzeti Színház

A csárdáskirálynő, Az üvegcipő és a H-edda Gabler is látható lesz az idén kétszáz éves Miskolci Nemzeti Színház új évadában, ahol az említett előadások mellett még egy mesebemutatóra is sor kerül az évad eleji premierek sokaságában.
2023 május 18., 13:55
Zenés színház ajánló Szerző: Fidelio

Figaro házassága Miskolcon – Mozart vígoperáját mutatja be a Miskolci Nemzeti Színház

Mozart és Da Ponte első közös műve a vágyak és a meglepetések vígoperája, amely hol humorral, hol megejtő őszinteséggel mesél rólunk, emberekről. A miskolci előadást Szabó Máté rendezi, a produkciót május 19-én mutatják be a Nagyszínházban.
2023 május 8., 13:55
Színház hír Szerző: Fidelio

Tizenkét bemutatót tart a Miskolci Nemzeti Színház a jubileumi évadjában

Az idén 200 éves Miskolci Nemzeti Színház a szokásoknak megfelelően nagyszabású szabadtéri rendezvény keretén belül hirdette meg soron következő, ünnepi évadát. Első bemutatójukon azt a darabot állítják színre, amivel annak idején a teátrum megnyitotta a kapuit.
2023 május 2., 17:10
Színház ajánló Szerző: Fidelio

A remény színháza kicsit és nagyon másképpen – májusi színházi premierválogatásunk

Szigorúan szubjektív színházi ajánlónkban szerkesztőségünk tagjai olyan bemutatókat válogatnak össze hóról hóra, amelyektől ideális esetben semmi nem tarthat vissza minket.
2023 április 25., 13:40
Tánc ajánló Szerző: Fidelio

Kezdődik a táncünnep Miskolcon – ma indul a Horizont Fesztivál

A válogatott hazai és meghívott külföldi táncelőadók immár hatodik alkalommal fesztiváloznak a Miskolci Nemzeti Színházban április 25-29. között. Az idei év annyiban is különleges, hogy a Miskolci Balett most ünnepli 10. születésnapját.
2023 március 17., 12:35
Színház ajánló Szerző: Fidelio

Színes nemzetközi programmal ünnepli fennállásának 200. évfordulóját a Miskolci Nemzeti Színház

Miskolcon a 2023-as esztendőt a kultúra évének szánják, ugyanis a város több kulturális intézménye is idén jubilál: a Csodamalom Bábszínház 30, a Miskolci Szimfonikus Zenekar 60, a Miskolci Nemzeti Színház pedig 200 éves.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Zenés színház

Elhunyt Vadász Zsolt, az Operettszínház művésze

A Budapesti Operettszínház egyik legfoglalkoztatottabb művészét 51 éves korában érte a halál június 21-én, adta hírül a Szinház Online.
Zenés színház

„Brünnhilde szerepe olyan, mintha maratont futnánk” – villáminterjú Iréne Theorinnal

A kiváló svéd szoprán a Budapesti Wagner-napok rendszeresen visszatérő vendége, akit a magyar közönség különösen érzékeny, lelki finomságokra kihegyezett szerepformálása miatt zárt a szívébe. Iréne Theorin egy nappal színpadra lépése előtt válaszolt kérdéseinkre.
Színház

„Arról a pánikról szerettem volna beszélni, amit ma a felnövés jelent” – interjú Kovács D. Dániellel

Az [ESCAPE] – A Donkihóte-projekt című előadás július 5-én debütál a Városmajori Szabadtéri Színpadon, ősztől pedig az Örkény Színház repertoárján lesz látható. A színdarab rendezőjével egyebek közt a világot jobbá tenni akaró hősökről és a videójátékok stigmatizáltságáról is beszélgettünk.
Vizuál

Ezekkel a programokkal hangolódhatunk a dívákra a Zene Házában

Már eddig is sok kapcsolódó esemény vezette fel a Dívák & Ikonok kiállítást, de ezután is számos izgalmas előadással, tárlatvezetéssel, egyéb programmal hangolódhatunk a dívákra. (GALÉRIÁVAL!)
Zenés színház

„A zene szeretet, hivatás és elköteleződés” – beszélgetés Mester Dávid zeneszerzővel

Operákat írt, versenyműveket komponál, e mellett színházban dolgozik: hol zenét szerez, máskor vezényel vagy épp a hangszereléssel bíbelődik. A Junior Prima-díjas zeneszerzőt egy próbafolyamat közepén értük utol.

Nyomtatott magazinjaink