miskolci nemzeti színház

2023 május 18., 13:55
Zenés színház ajánló Szerző: Fidelio

Figaro házassága Miskolcon – Mozart vígoperáját mutatja be a Miskolci Nemzeti Színház

Mozart és Da Ponte első közös műve a vágyak és a meglepetések vígoperája, amely hol humorral, hol megejtő őszinteséggel mesél rólunk, emberekről. A miskolci előadást Szabó Máté rendezi, a produkciót május 19-én mutatják be a Nagyszínházban.
2023 május 8., 13:55
Színház hír Szerző: Fidelio

Tizenkét bemutatót tart a Miskolci Nemzeti Színház a jubileumi évadjában

Az idén 200 éves Miskolci Nemzeti Színház a szokásoknak megfelelően nagyszabású szabadtéri rendezvény keretén belül hirdette meg soron következő, ünnepi évadát. Első bemutatójukon azt a darabot állítják színre, amivel annak idején a teátrum megnyitotta a kapuit.
2023 május 2., 17:10
Színház ajánló Szerző: Fidelio

A remény színháza kicsit és nagyon másképpen – májusi színházi premierválogatásunk

Szigorúan szubjektív színházi ajánlónkban szerkesztőségünk tagjai olyan bemutatókat válogatnak össze hóról hóra, amelyektől ideális esetben semmi nem tarthat vissza minket.
2023 április 25., 13:40
Tánc ajánló Szerző: Fidelio

Kezdődik a táncünnep Miskolcon – ma indul a Horizont Fesztivál

A válogatott hazai és meghívott külföldi táncelőadók immár hatodik alkalommal fesztiváloznak a Miskolci Nemzeti Színházban április 25-29. között. Az idei év annyiban is különleges, hogy a Miskolci Balett most ünnepli 10. születésnapját.
2023 március 17., 12:35
Színház ajánló Szerző: Fidelio

Színes nemzetközi programmal ünnepli fennállásának 200. évfordulóját a Miskolci Nemzeti Színház

Miskolcon a 2023-as esztendőt a kultúra évének szánják, ugyanis a város több kulturális intézménye is idén jubilál: a Csodamalom Bábszínház 30, a Miskolci Szimfonikus Zenekar 60, a Miskolci Nemzeti Színház pedig 200 éves.
2022 november 18., 13:25
Színház hír Szerző: Fidelio

Eddig 9,7 millió forint gyűlt össze a Miskolci Nemzeti Színház gyűjtésén

A színház az előcsarnokban felállított dicsőségtáblával mondott köszönetet annak a csaknem százötven adományozónak, akiknek köszönhetően az intézmény január folyamán már biztosan nyitva maradhat.
2022 október 21., 15:45
Színház hír Szerző: Fidelio

„Ha az első bezár, annak súlya lesz az egész magyar kultúrára nézve” – Gyűjtést szervez a fennmaradásért a Miskolci Nemzeti Színház

A növekvő energiaárak az élet minden területén éreztetik hatásukat, a téli hónapokban a különböző kulturális intézmények is eddig nem látott kihívásokkal néznek szembe. A jövőre 200 éves Miskolci Nemzeti Színház mindent megtesz, hogy nyitva maradhasson, ehhez pedig a közösség összefogását kéri.
2022 szeptember 1., 13:15
Színház hír Szerző: Fidelio

Mit láttak a pitbullok? – Megosztott első hely a Miskolci Nemzeti Színház drámapályázatán

A 2021 februárjában meghirdetett, Miskolc 200 elnevezésű versenyre 200 pályamű érkezett, az eredményhirdetésre augusztus 30-án került sor.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

Tomboló siker fogadta a Fesztiválzenekart – Mahler-koncertjük visszahallgatható

Ötcsillagos kritikák zúdultak Fischer Iván karmesterre és a Budapesti Fesztiválzenekarra (BFZ) májusi európai turnéjuk után. Bécs, London, Brugge és Lipcse közönsége egytől egyig álló ovációval ünnepelte a magyar együttest.
Könyv

Négy nap a kortárs magyar irodalom bűvöletében – jön a 94. Ünnepi Könyvhét

Könyvbemutatók, dedikálások, beszélgetések, koncertek és egyéb programok várják a közönséget június 8. és 11. között a Vörösmarty téren és a Duna-korzón.
Plusz

Úgy búcsúztatják Lang Györgyit, ahogy azt ő is szerette volna

Június 13-án 19 órakor a Fővárosi Állat- és Növénykertben, a Főkapu téren búcsúznak a Pa-Dö-Dő együttes május 20-án elhunyt tagjától.
Színház

„Ez a gondolkodás színháza” – Alföldi Róbert Az orvos című thrillert állítja színpadra az Átriumban

Milyen az, amikor fontos társadalmi kérdésekről valódi és érdemi vita folyik? Ezt a helyzetet mutatja meg egy drámai helyzet kapcsán Robert Icke thrillerje, amit Alföldi Róbert rendezésében tűz műsorra az Átrium.
Plusz

Kurtág György egyetlen operáját mutatják be a Liszt Ünnepen

A játszma vége várva várt magyarországi bemutatója, Ligeti György darabjait felvonultató zongoramaraton, élvonalbeli jazz- és világzenei előadók és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Végvárak, vitézek című táncjátéka várható az idei Liszt Ünnepen.

Nyomtatott magazinjaink