mma

2023 szeptember 25., 14:55
Klasszikus interjú Szerző: Fidelio

„A természetem részévé vált a hangszerem” – Botvay Károly gordonkaművész a soproni öntevékeny polgári világról, a megsérült csellóról és az ismétlődő frázisokról

Kimagasló szakmai munkája elismeréseként Magyar Érdemrend parancsnoki kereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Botvay Károly Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas gordonkaművész, akivel ebből az alkalomból beszélgettünk.
2023 szeptember 13., 11:35
Plusz hír Szerző: Fidelio

Tizennyolc művész és művészeti szakember munkásságát díjazta a Magyar Művészeti Akadémia

A köztestület kilenc tagozata idén is díjazta a művészet, a művészetelmélet, a művészetszervezés és a művészetigazgatás területén különleges életművet felmutató alkotókat szeptember 11-én, a Pesti Vigadóban.
2023 augusztus 21., 14:15
Vizuál ajánló Szerző: Pesti Vigadó

Az ipar- és tervezőművészet helyzetéről nyújt látleletet az MMA új kiállítása

Szeptember 16-án Staféta címmel nyílik meg a Pesti Vigadóban a Magyar Művészeti Akadémia Iparművészeti és Tervezőművészeti Tagozatának tárlata, amelyen az intézmény tagjai átadják szellemi örökségüket a következő generációk képviselőinek.
2023 augusztus 3., 10:55
Klasszikus hír Szerző: Fidelio

Itt van Vashegyi György teljes levele a Zeneakadémia rektori pályázata kapcsán

Ahogyan korábban megírtuk, az MMA Zeneművészeti Tagozata levélben fejezte ki aggályait a köztestület elnökének a Zeneakadémia rektori pályázata kapcsán. Vashegyi György válaszlevelét teljes egészében közöljük.
2023 augusztus 2., 10:45
Klasszikus lapszemle Szerző: Fidelio

Az MMA-n belül is feszültségeket okoz a Zeneakadémia ügye

Lapértesülések szerint az MMA Zeneművészeti Tagozatának tagjai levélben fejezték ki aggályaikat Vashegyi Györgynek, amiért Csák János miniszter nem velük tárgyalt a Zeneakadémia rektori pályázata kapcsán.
2023 május 24., 14:30
Plusz hír Szerző: Fidelio

Koltai Lajos, Novák Ferenc, Perényi Miklós és Szakonyi Károly is az MMA rendes tagja lett

A köztestület május 24-i közgyűlésén rekordszámú, ötven új levelező tagot választott meg, illetve húsz Nemzet Művésze címet viselő művész – különleges eljárásban történő – rendes taggá választásáról is döntött. Ezenkívül levelező tagok kaptak rendes tagi státuszt.
2023 március 28., 15:50
Klasszikus ajánló Szerző: (x)

Még egy hétig tart az ingyenes programdömping a Pesti Vigadóban

A végéhez közeledik az egyhónapos Essentia Artis kiállítás és programsorozat. A grandiózus művészünnep utolsó Kultúra és innováció elnevezésű tematikus napján, március 29-én a fényművészet kerül fókuszba.
2023 március 10., 15:45
Plusz ajánló Szerző: (x)

Ingyenes programdömping márciusban a Pesti Vigadóban

Április 2-ig az Essentia Artis kiállítás és programsorozat keretében 9 művészeti ágból 70 alkotó, több mint félszáz ingyenes programmal várja az érdeklődőket az MMA székházában.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Vizuál

Otthon egy távoli földrészen – A Néprajzi Múzeum Claudia Andujar-kiállításáról

Indiánok. Lelkek. Túlélők. Claudia Andujar fotókiállítása címmel nyílt meg szeptember közepén a Néprajzi Múzeum új időszaki tárlata, amelyen az apai ágon magyar származású fotóművész képei láthatók. A kiállítás két kurátorával, Gellér Judittal és Szabó Magdolnával beszélgettünk.
Vizuál

Elhunyt Varga Veronika színésznő

A francia-magyar művészt gyors lefolyású, súlyos betegség után érte a halál Párizsban. Varga Veronika ötvennégy éves volt, szülei, férje és két lánya gyászolja.
Plusz

Orvosi Nobel-díjat kapott Karikó Katalin

A világ legrangosabb tudományos elismerését Drew Weissman amerikai kutatóval vehetik majd át az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztéséért.
Jazz/World

A jazz kiválóságai érkeznek a Magyar Zene Házába

Október 8-án a tizenötödik alkalommal szervezik meg a Magyar Jazz Napját, délutántól izgalmas koncertsorozat várja az érdeklődőket a Magyar Zene Házában.
Vizuál

„Ebben a helyzetben mindenki veszít” – interjú Reisz Gáborral

„Jó lenne, ha megtanulnánk beszélgetni, és belátnánk végre, hogy valójában nem figyelünk a másikra” – fogalmazott lapunknak Reisz Gábor, akivel legújabb, Magyarázat mindenre című filmjéről beszélgettünk.

Nyomtatott magazinjaink