musical

2023 július 24., 15:40
Zenés színház interjú Szerző: Canjavec Judit

Ebből a világból nem lehet elmenni – beszélgetés Ónodi Eszterrel, Nagy Ervinnel és Béres Attilával

A tavaly nyáron, a Szegedi Szabadtéri Játékokon bemutatott Chicago júliusban visszatér a Szabadtéri színpadára. Ebből az apropóból beszélgettünk a két főszereplővel, Ónodi Eszterrel és Nagy Ervinnel, valamint az előadást rendező Béres Attilával.
2023 július 4., 11:25
Zenés színház interjú Szerző: (cj)

Vágy, hogy egy kicsit elvarázsolódjunk – beszélgetés Barnák Lászlóval

Július 7-én indul a Szegedtéri Szabadtéri Játékok első előadása. A szabadtéri idei évadjáról Barnák Lászlóval, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatójával beszélgettünk..
2023 június 8., 11:05
Zenés színház ajánló Szerző: (x)

Gyilkos vagy áldozat? – Báthory Erzsébet opera-musical, perjáték és kiállítás a Margitszigeti Színházban 

A magyar történelem egyik legrejtélyesebb női alakjáé, Báthory Erzsébeté lesz a főszerep a Margitszigeti Szabadtéri Színházban június 10-én, a Kolozsvári Magyar Operával közös opera-musical produkcióban. A zenés előadáshoz perjáték és egy kiállítás is kapcsolódik.
2023 április 19., 13:35
Zenés színház ajánló Szerző: (x)

Életre kel a legendás grófnő, Báthory Erzsébet alakja a Margitszigeten

A magyar történelem egyik legrejtélyesebb női alakjáé, Báthory Erzsébeté lesz a főszerep a Margitszigeten június 10-én, a Kolozsvári Magyar Operával közös opera-musical produkcióban, és az azt megelőző hetekben.
2023 március 28., 14:20
Zenés színház hír Szerző: Fidelio

Szélsőséges érzelmek az Operett színpadán – megtartották a Monte Cristo grófja olvasópróbáját

Az Alexandre Dumas regényéből készült musicalt Vincze Balázs rendezésében mutatja be a fővárosi társulat. A rendező elmondása szerint az új daloknak köszönhetően szinte teljesen új előadás születik majd.
2023 március 20., 10:55
Színház ajánló Szerző: Fidelio

Harmadszor mutatta be a Szegedi Nemzeti Színház az anatevkai tejesember történetét

Király Levente és Gregor József után ezúttal Borovics Tamás bújt Tevje bőrébe a Hegedűs a háztetőn című musical szegedi előadásában. A zenés produkció márciusban három, áprilisban további két alkalommal látható a Nagyszínházban.  
2022 december 16., 10:35
Zenés színház ajánló Szerző: Fidelio

Milyen az, amikor a világ szétesőben van? – Egy szerelem három éjszakája a Pesti Színházban

Radnóti Miklós tragikus sorsa és egy Apollinaire-vers ihlette az első magyar musicalt, amelyet most ifj. Vidnyánszk Attila rendezésében mutatnak be december 17-én a Pesti Színházban. A darabban mintegy negyven év után újra együtt szerepel Kern András, Lukács Sándor és Hegedűs D. Géza.
2022 október 26., 13:40
Színház ajánló Szerző: (x)

Jönnek az omlettek! – musical-komédia a József Attila Színházban

Az elmúlt négyszáz év legviccesebb musicaljét tűzte műsorra a József Attila Színház. A Valami bűzlik... című produkció szereplői üdvözölnek mindenkit a reneszánszban, egy rendhagyó musical előadásán. A nagy sikerű Broadway-darabot Szente Vajk rendezésében mutatták be, Feke Pál, Szabó Máté és Blazsovszky Ákos főszereplésével.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Plusz

Újabb nyolc lábnyomot helyeztek el a Halhatatlanok sétányán

Az idei évben újabb nyolc taggal bővült a Halhatatlanok Társulata. Az új Örökös Tagok lábnyomát szeptember 23-án helyezték el a Nagymező utca Operettszínház előtti részén, a Halhatatlanok sétányán.
Színház

„Amire visszanézek, az az életem” – Csomós Mari 80 éves

Ma ünnepli 80. születésnapját Csomós Mari színművész, Kossuth- és Prima Primissima díjas érdemes művész, a Nemzet Színésze, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, aki nem szívesen ad interjút. Egyik ilyen ritka alkalomból megjelent beszélgetéséből szemezgettünk.
Vizuál

A legjobb film díját nyerte A játszma a pármai filmfesztiválon

Fazakas Tamás rendező személyesen vette át a Violetta d’Argento díjat. A zsűri indoklásában a rendezés és a színészi alakítások mellett a zenei megoldásokat is kiemelte. 
Klasszikus

Tíz Kurtág György-mű, amit mindenképp ismerned kell

A Samuel Beckett drámája nyomán született Fin de partie várva várt magyarországi premierje mellé most ajánlunk tíz másik Kurtág-művet is, melyek némi betekintést nyújtanak a kortárs magyar zene legendájának munkásságába.
Plusz

Ma indul a Múzeumok Őszi Fesztiválja

Az országos rendezvénysorozat idei koncepciója a tudomány és a technológia témaköreihez kapcsolódik. Másfél hónapon keresztül közel 130 múzeum részvételével több mint 700-féle program csalogat múzeumi látogatásra.

Nyomtatott magazinjaink