múzeum

2023 július 26., 13:05
Vizuál hír Szerző: Fidelio/MTI

Magyar tagokat választottak a világ legnagyobb múzeumi szervezetének vezetőségébe

Először lett magyar tagja – egyszerre kettő is – a Múzeumok Nemzetközi Tanácsában (ICOM) az executive board mellett működő, állandóan ülésező munkacsoportoknak és állandó bizottságoknak.
2023 május 24., 11:50
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Egy nyáreste, amit csak múzeumban szabad eltölteni – jön a Múzeumok Éjszakája

Koncertekkel, tárlatvezetésekkel, interaktív eseményekkel, családi programokkal, valamint számos meglepetéssel várják az érdeklődőket június 24-én a múzeumok és kiállítóterek.
2023 május 15., 11:00
Vizuál hír Szerző: Fidelio/MTI

„A szegény ember Rembrandtja” – ideiglenes tetoválószalon nyílik az amszterdami Rembrandt-házban

Ideiglenes tetoválóstúdió nyílik a frissen felújított amszterdami Rembrandt-házban, ahol a látogatók Rembrandt van Rijn holland festő művei által inspirált tetoválásokkal gazdagodhatnak –  írja a The Guardian című brit napilap online kiadása.
2022 november 16., 14:00
Vizuál magazin Szerző: Jankó Judit

150 kalandos év – A Néprajzi Múzeum története

A Néprajzi Múzeum a 150. születésnapjára egy új épületet kapott, most pedig ők viszonozzák ezt a közönségnek a „150 éves a Néprajzi” programsorozattal. Dr. Granasztói Péter főigazgató helyettest kérdeztük arról, miként lakja be az intézmény az új otthonát, és milyen út vezetett idáig.
2022 október 27., 16:40
Vizuál magazin Szerző: Jankó Judit

Tudás- és közösségépítés az új Néprajzi Múzeumban

A nyár egyik szenzációja volt a Néprajzi Múzeum új épületének bejárása, a tetőkert felfedezése. Ősszel új korszak kezdődött, elindult a szakmai munka az intézményben. Molnár József múzeumpedagógussal és Koltay Erika néprajzos muzeológussal arról beszélgettünk, milyen programokkal várják a közönséget.
2022 szeptember 19., 11:55
Vizuál hír Szerző: Fidelio/MTI

Receptre írhatják fel a múzeumlátogatást Brüsszelben

Belgium fővárosa, a város legnagyobb klinikájával együttműködve, egy kísérleti projektet dolgozott ki, amely lehetővé teszi, hogy az orvosi recepttel érkező betegek ingyen látogathassák a múzeumokat – írta az RTBF.be belga hírportál.
2022 augusztus 26., 09:50
Plusz hír Szerző: Fidelio

Bezár a nagyatádi múzeum a fűtési szezon idejére

A település a megnövekedett rezsiköltségek miatt több intézményét is kénytelen zárva tartani a spórolás jegyében, így a városi könyvtár is csak heti egy napot lesz nyitva.
2022 július 5., 11:30
Klasszikus hír Szerző: Fidelio

Tűz ütött ki az oroszországi Rimszkij-Korszakov Múzeumban

A zeneszerző Pszkov melletti egykori nyaralójából kialakított múzeum mintegy 200 négyzetméteren lángolt.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Plusz

Ők az idei Prima Primissima-jelöltek

A korábbi éveket jelentősen meghaladó számú jelölés érkezett az idei Prima Primissima díjra. A tudomány, művészet, sport, oktatás és ismeretterjesztés terén kiemelkedő munkássággal bíró jelölteknek odaítélt elismerést december elején adják át a Müpában.
Zenés színház

Ismét díjazta a legjobb előadásokat az Opernwelt

Idén is összegyűjtötte az évad legjobb művészi produkcióit a rangos német operamagazin, az Opernwelt. A legjobb operajátszó intézmény hetedik alkalommal a Frankfurti Opera lett.
Plusz

Riccardo Muti, Daniel Harding, Philippe Jaroussky, Diana Damrau – 2024-ben is sztárok érkeznek a Müpába

Bővül a Müpa 2023/24-es évadának programja: nemcsak Riccardo Muti és a Chicagói Szimfonikusok, Maria João Pires és Daniel Harding, Philippe Jaroussky, Francesco Corti és a Freiburgi Barokk Zenekar érkezik, de fellép a bluegrasslegenda Béla Fleck is.
Jazz/World

Ezekre az albumokra esküszik a fúziós zene nagyágyúja, Gary Husband

A Fidelio és a JazzFest Budapest közös sorozatának legújabb részében a nemzetközi hírű dobos, zongorista és billentyűs, Gary Husband kedvenceibe hallgathatunk bele.
Könyv

Könyvfóliázás: vesszőhiba miatt nyerhet pert a Líra

Minden jel szerint nem követett el jogsértést a Líra Kereskedelmi Kft., amikor homoszexualitást tartalmazó könyveket árusított az ifjúsági részlegen, az érintett rendelet ugyanis egy fogalmazási hiba miatt nem azt jelenti, amit a jogalkotó vélhetőleg mondani szeretett volna.

Nyomtatott magazinjaink