nemzeti filharmonikusok

2024 február 19., 17:30
Zenés színház ajánló Szerző: Fidelio

A Manon Lescaut-t adja elő a Nemzeti Filharmonikusok a Müpában

Puccini operája hangzik el a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar következő koncertjén, a Manon Lescaut-t Vashegyi György vezényli és Káel Csaba rendezi.
2024 január 31., 11:50
Klasszikus hír Szerző: Fidelio

A Concertgebouw-ban is előadja az Ys királyát a Nemzeti Filharmonikusok

A januári, nagy sikerű budapesti bemutató után február 3-án a neves amszterdami koncertteremben is hallható lesz Lalo operája a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar előadásában.
2024 január 26., 13:40
Klasszikus hír Szerző: Fidelio

Nagy sikert aratott a Nemzeti Filharmonikus Zenekar spanyol turnéján

Óriási örömmel és sikerrel zárta a Nemzeti Filharmonikus Zenekar az egy hetes spanyolországi turnéját. 2024. január 18-25. között a zenekar a napfényes ország több városában is hangversenyt adott.
2024 január 16., 09:25
Klasszikus hír Szerző: Fidelio

Az év koncertje 2023-ban

Kérésünkre az olvasók mondták meg, hogy az általunk legjobbnak ítélt hangversenyek, illetve koncertszerű opera-előadások közül melyik volt a kedvencük. Íme a nyertesek listája!
2023 december 29., 09:30
Klasszikus magazin Szerző: (kk)

Melyik volt az év koncertje 2023-ban?

Természetesen már a lista összeállítása is csak szubjektív szempontok alapján történhetett, mondják ki hát a végső szót az olvasók: nekik melyik volt idén a legkedvesebb koncertélményük?
2023 december 21., 14:10
Klasszikus interjú Szerző: Kondor Kata

„A zenedráma maga a francia opera” – interjú Vashegyi Györggyel

Egy igazi különlegességgel folytatódik a Nemzeti Filharmonikusok operasorozata: magyarországi bemutatóként hangzik el Lalo Ys királya című alkotása január 11-én a Müpában. A koncert karmesterét és az együttes főzeneigazgatóját, Vashegyi Györgyöt kérdeztük.
2023 november 16., 16:05
Klasszikus interjú Szerző: Kondor Kata

Zenei katedrális – interjú Somos Csabával

Liszt Krisztus című oratóriumának előadására készül a Nemzeti Énekkar, a november 26-i, Vigadó-beli koncertet az együttes karigazgatója, Somos Csaba vezényli. A karmesterrel a darabhoz fűződő személyes viszonyáról is beszélgettünk.
2023 november 14., 14:50
Klasszikus ajánló Szerző: Fidelio

Gálakoncerttel ünnepli 10 éves jubileumát a Filharmónia Magyarország

Az ország legnagyobb komolyzenei koncertszervezője egy különleges hangversennyel készül, mely egyaránt tükrözi azt a sokszínűséget és magas minőséget, melyet a zene mindenkori népszerűsítését célul kitűző szervezet képvisel.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Zenés színház

Kettévágott Carmina Burana – reakciók az operaházi büfébotrányra

Bogányi Tibor karmester visszalépett az operaház Carmina Burana-produkciók vezénylésétől, mivel főigazgatói döntésre szünetet kell beiktatni az előadásba. Az ügy számos viharos reakciót váltott ki.
Vizuál

Elhunyt Koncz András festőművész

A Munkácsy-díjas festőművész, Koncz Zsuzsa énekesnő öccse hosszú, méltósággal viselt, súlyos betegség után hunyt el március 2-án hajnalban, életének hetvenegyedik évében.
Zenés színház

„Mindenkinek ajánlom, hogy menjen ki éjszaka az erdőbe!” – interjú Claus Guthtal

A világ egyik legjelentősebb operarendezője, Claus Guth nemrég Budapestre látogatott: számos neves színház után a Magyar Állami Operaház is átvette Don Giovanni-rendezését. Ebből az alkalomból kérdeztük az alkotót.
Vizuál

Elhunyt Vadász György építész

Életének 92. évében, március 3-án elhunyt Vadász György Kossuth- és Ybl Miklós-díjas építőművész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, a nemzet művésze. A kilencvenes években készült épületeivel nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a bauhaus ismét népszerűvé vált a hazai építészetben.
Színház

Oidipusz a politika útvesztőjében – bemutatták Szikszai Rémusz rendezését a Radnóti Színházban

A Radnóti Színház legújabb előadásában Oidipusz egy idealista, ígéretes politikus, akinek szembe kell néznie a múlt terheivel. A produkció bemutatójára március 3-án került sor. A főszerepekben mások mellett Pál András, Kováts Adél és László Zsolt látható.

Nyomtatott magazinjaink