Nemzeti Filmintézet

2023 november 30., 10:30
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Für Anikó és Vilmányi Benett főszereplésével készül Mayer Bernadette első filmje

A Szemem fénye egy látását elvesztő művészetoktatóról szól, aki attól rettegve, hogy egyedül marad, egyre inkább fiába kapaszkodik. A film forgatása már javában tart.
2023 november 27., 10:40
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Rangos németországi fesztiválon díjazták az Elfogy a levegő című magyar filmet 

Moldovai Katalin első mozifilm rendezése, az Elfogy a levegő kapta az ifjúsági zsűri díját a 72. alkalommal megrendezett Mannheim-Heidelberg Nemzetközi Filmfesztiválon.
2023 november 24., 13:45
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Bartók emigrációban töltött éveiről szóló film készül az NFI támogatásával

Két dokumentumfilm és egy fikciós tévéfilm gyártásának támogatásáról döntött a Nemzeti Filmintézet Televíziós Döntőbizottsága. Az intézet hozzájárulásával készítheti el új alkotását Meggyes Krisztina, Csibi László és Surányi András is.
2023 november 16., 10:40
Vizuál ajánló Szerző: Fidelio

Nézzen ön is magyar filmeket a főváros születésnapján!

Budapest születésének százötvenedik évfordulója alkalmából három magyar filmet láthat a közönség ingyenesen a FILMIO felületén november 16. és 19. között.
2023 november 14., 13:05
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Cottbusban, Arrasban, Thesszalonikiben és Tallinnban is magyar filmeket díjaztak

Az Elfogy a levegő, valamint a Libertate’89 – Nagyszeben című nagyjátékfilm is díjakat szerzett nemzetközi filmfesztiválokon a közelmúltban. Hegyi Olivér kisjátékfilmjét Tallinnban ismerték el. 
2023 október 19., 10:35
Vizuál ajánló Szerző: Fidelio

Ünnepelje ön is magyar filmekkel a 6:3-as győzelmet!

Az évszázad futballmérkőzéseként elhíresült Anglia-Magyarország hetvenedik évfordulója alkalmából ingyenesen nézhetünk meg három sportfilmet október 22-ig a FILMIO oldalán.
2023 augusztus 4., 10:20
Vizuál hír Szerző: Fidelio

A Torontói Filmfesztiválon debütál Moldovai Katalin első nagyjátékfilmje

A Krasznahorkai Ágnes főszereplésével készült Elfogy a levegő egy irodalomtanár történetét mutatja be, akit azután jelent fel egy szülő, hogy diákjainak két XIX. századi francia költő testi-lelki kapcsolatáról szóló filmet ajánl.
2023 július 18., 15:05
Vizuál ajánló Szerző: Fidelio

Ismét ingyen mozizhatunk a Bazilika előtt – szeptemberben jön a Budapesti Klasszikus Film Maraton

Az ötnapos fesztivál kiemelt témája lesz a százharminc éve született Korda Sándor alkotói világa, de emellett külön szekciót szentelnek például a sportfilmeknek és a fontos női rendezőknek is. 

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

Cate Blanchett a Zeneakadémián járt

A világhírű színésznő nem először fordul meg az intézményben, nemrég azonban egy koncerten fedezhették fel a szemfülesek: Baráti Kristófot és a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekarát hallgatta meg.
Vizuál

Fotókiállítás nyílik a Magyarázat mindenre című film forgatásáról

A Képek, szavak című tárlaton különleges egységet képeznek a film forgatásán készült képek, valamint Reisz Gábor személyes, kézzel írt versei. A december 16-ig látogatható kiállítás valamennyi képe megvásárolható.
Színház

Dupla előadásokkal ünnepli utolsó karácsonyát a Kultúrbrigád az Átriumban

A Kultúrbrigád csapata utolsó átriumos decemberében sem pihen: karácsonyi hangulattal, forralt borral, finom süteményekkel és természetesen rengeteg izgalmas programmal, a nézők kedvenc előadásaival várja közönségét.
Színház

Háromszázadik alkalommal játszották Az utolsó órát a Rózsavölgyi Szalonban

December 3-án délután került sor a Rózsavölgyi Szalon Mark St. Germain darabjából készült produkció, Az utolsó óra jubileumi előadására: Jordán Tamás és Alföldi Róbert háromszázadik alkalommal álltak a közönség elé.
Színház

Szász János rendezését az év legjobb előadásai közé választotta a Washington Post

A nagy múltú amerikai napilap 2023 tíz legjobb színházi produkcióját rangsorolta, Szász János Angels in America: Millennium Approaches című előadása a kilencedik helyen végzett.

Nyomtatott magazinjaink